• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

31.12.2023

14:24

Vole Ameri šou... Zarade maskota u NBA da "padneš u nesvest"!

EPA

NBA

Vole Ameri šou... Zarade maskota u NBA da "padneš u nesvest"!

Podeli vest

Nije nikakva tajna da je sport u Americi oduvek bio jedna vrsta šou biznisa, ali niko nije mogao pretpostaviti da se za glupiranje u kostimu maskote može tako lagodno živeti.

Neke od maskota timova su toliko poznate da pojedini navijači pomišljanem na klub, pred očima vide i maskiranog zabavljača.

Teško ćete naći nekog Amerikanca koji ne zna ko je "Beni d Bul" ili "Gorila" i za koji tim navija. Međutim, iako među najpopularnijima, oni nisu najplaćeniji.

Foto: EPA

Bik Beni

Gospodin u kostimu lava, koji, pored Nikole Jokića, uveseljava publiku "Bol" arene u Denveru je usamljen na vrhu najplaćenijih animatora.

Popularni "Roki"(Omaž planinskom vencu, zaštitnom znaku Denvera) godišnje inkasira neverovatnih 625.000 dolara! 

Foto: EPA

Roki na šampionskoj paradi Denvera

Ruku na srce, gospodin u kostimu lava stvarno zna posao. Neretko je "krao" svetla pozornice sa terena dok bi zadivljujućim plesnim pokretima oduševljavap navijače Nagetsa i njihovih protivnika.

Uz to, sada već skoro rutinski pogađa šuteve iza leđa i to sa pola terena, zbog čega mnogi fanovi nagađaju da se radi o bivšem košarkašu ili članu Harlem Gloubtrotersa.

Naravno, da bi misterija bila veća, identitet se strogo čuva.

Druga maskota na listi najplaćenijih je "Heri" koji bodri Bogdana Bogdanovića i njegove Atlanta Hokse.

On za svoje akrobacije i simpatične predstave godišnje zaradi oko 600.000 dolara.

Maskote u američkom sportu, pogotovo NBA, dobile su još više na značaju tokom "rata" sa Robinom Lopezom.

Sjajni centar je nastupao za mnoge ekipe u najjačoj ligi sveta i tradicionalno je ulazio u navodni fizički sukob sa maskotama protivničkih timova. Njihovi susreti su dosta ličili na američke kečere, a poznato je koliko su tamošnji stanovnici ludi za tim sportom.

Ima i onih koji su popularnost i ime gradili na tome da nemaju maskote, jer su "previše ozbiljni".

Jedna od najpoznatijih franšiza američkog sporta, Nju Jork Jenkis bejzbol tim nema animatora.

Legendarni Pitsburg Stilersi iz NFL-a nemaju navijačice (čirlidersice) i po tome su poznati.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

"U Srbiji 2,26 miliona stambenih zgrada": Evo gde se nalaze najstarije
Društvo

"U Srbiji 2,26 miliona stambenih zgrada": Evo gde se nalaze najstarije

U Srbiji, prema rezultatima poslednjeg popisa obavljenog 2022. godine, postoji 2.261.051 stambena zgrada, navodi se u danas objavljenoj publikaciji "Stambene zgrade", u kojoj Republički zavod za statistiku (RZS) prvi put objavljuje podatke o teritorijalnom rasporedu i osnovnim karakteristikama stambenih zgrada.

09.05.2024

14:25

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija