• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: A.K.

06.03.2024

06:30

Drama i krah Denvera! Nagetsi se vratili posle -22, Jokić delio lekcije, ali to nije bilo dovoljno (VIDEO)

tanjug/ap

NBA

Drama i krah Denvera! Nagetsi se vratili posle -22, Jokić delio lekcije, ali to nije bilo dovoljno (VIDEO)

Podeli vest

Finiks Sansi su okončali pobedničku seriju Denvera, koji je u noći između utorka i srede poražen posle produžetka sa 117:107.

Nagesti su nanizali šest pobeda, ali za Sanse nisu imali rešenje, iako je naš Nikola Jokić opet bio na MVP nivou. Imao je tim iz Kolorada i minus od 22 poena tokom treće četvrtine, ali je odigrao strašnu četvrtu deonicu, vratio se u meč, preokrenuo, ali ispustio prednost. Nikola Jokić je promašio šut za pobedu posle trojke Kevina Durenta na 102:102, pa su Negetsi pali tokom produžetka.

Srpski centar je utakmicu završio sa novim dabl-dabl učinkom, ubacio je 25 poena, a imao je i 16 skokova i pet asistencija, što nije bilo dovoljno za novi trijumf njegovog tima. Džamal Marej je bio najefikasniji u ekipi Denvera sa 28 poena uz sedam skokova i devet asistencija, dok je Porter dodao 20 poena, a Koldvel meč okončao sa 11.

S druge strane,  u pobedničkom timu Kevin Durent je briljirao sa 35 poena, osam skokova i pet asistencija, Alen je dodao 28 poena.

 

Foto: tanjug/ap

Nikola Jokić

 

Vodio je Denver posle prve četvrtine 32:28, ali je drugu odigrao katastrofalno. Finiks je taj deo igre dobio ubedljivo sa 37:18 i nakon prvog dela utakmice imao 15 poena prednosti od 65:50.

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Denver Nuggets (@nuggets)

 

Sansi su dominirali i posle predaha, pa su u jednom momentu imali čak 22 poena prednosti na  početku treće četvrtine 77:55 i delovalo je da će Denver teško da se vrati u igru. Ali, nije odustajala ekipa iz Kolorada, uspeo je Denver da se vrati u meč. Napravili su mini seriju Nagetsi 10:2 i prišli na 79:65, nastavili u istom ritmu da lome rivala do kraja treće deonice i pred poslednji četvrtinu bili na minus devet poena - 90:81.

 

Foto: Tanjug/AP

 

 

Mini serijom na startu četvrte četvrtine 9:2 istopili su prednost Finiksa na samo četiri poena - 94:90 i usledio je dramatičan finiš.  Finiks je uspeo nekako da zaustavi nalet Jokića i društva i povede 99:90 na četiri minuta do kraja utakmice. Onda su sevnule dve trojke Koldvel-Pauela, četiri poena dodao je Džamal Marej, potom je Nikola Jokić bio siguran sa linije za slobodna bacanja za seriju od 12:0 preokret i vođstvo Denvera 102:99 na 45 sekundi do kraja utakmice.

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Denver Nuggets (@nuggets)

 

Bili su Nagetsi nadomak pobede, ali je sevnula trojka Kevina Durenta 26 sekundi pre kraja za 102:102. Imao je potom Jokić šansu, ali promašio šut za pobedu, pa je meč otišao u produžetak. Finiks je nažalost bolje odigrao tokom dodatnih minuta, brzo pobegao na 114:104, a na kraju trijumfovao sa 117:107.

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Denver Nuggets (@nuggets)

 

 

 

 

NBA LIGA

Sreda

Šarlot - Orlando 89:101

Bruklin- Filadelfija 112:107

Klivlend - Boston 105:104

Majami - Detroit 118:110

Njujork Niks - Atlanta 100:116

Toronto - Nju Orleans 98:139

Hjuston - San Antonio 114:101

Dalas - Indijana 120:137

Denver - Finiks 117:107

 

 

 

Standings provided by Sofascore

 

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!
još obaveza

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!

U Grčkoj se od jula uvodi šestodnevna radna nedelja, a ova obaveza će se odnositi na državne službe, komunalna preduzeća, banke, privredna društva, organizacije i poljoprivredna gazdinstva koja su do sada praktikovala petodnevni nedeljni sistem rada.

27.04.2024

14:12

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija