• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: A.K.

19.03.2024

05:45

Jokić će biti MVP treći put! Legenda fascinirana Srbinom

tanjug/ap

NBA

Jokić će biti MVP treći put! Legenda fascinirana Srbinom

Podeli vest

Legendarni Brazilac Oskar Šmit oduševljen je asovima Dalasa i Denvera, Lukom Dončićem i Nikolom Jokićem.

Posebno ga fascinira srpski reprezentativac i centar Nagetsa. Ne sumnja da će Nikola treći put u karijeri osvojiti MVP priznanje. 

- Gledam Luku Dončića i gledam Nikolu Jokića. Gledam sve strane košarkaše više nego Amerikance, jer su bolji, mnogo bolji igrači. Ako pogledate Jokića kako igra, momak će treći put biti MVP.  Ne može da skoči, ali šutira, radi šta poželi. On je neverovatan! Gledao sam ga, onu akciju kako dodaje loptu iza sebe - nesmejao se u čudu legendarni Šmit. 

 

Foto: Tanjug/AP

Nikola Jokić i Luka Dončić

 

Srpski košarkaš Nikola Jokić suvereno gazi ka trećem MVP priznanju, pošto je sedmu uzastopnu sedmicu na vrhu. Ove sezone u proseku beleži 26 poena, 12,3 skoka i 9,2 asistencije.Iza Jokića su i dalje Šaj Gildžus-Aleksander i Janis Adetokumbo, dok je do promene došlo odmah potom na listi – Luka Dončić je pretekao Džejsona Tejtuma i sada je četvrti. U prvih 10 u MVP trci su Domantas Sabonis, Kavaj Lenard, Kevin Durent, Entoni Dejvis i Devin Buker.

Foto: tanjug/ap

 

 

 Oskar Šmit je bio neverovatan strelac, jedan od najvećih. Sa Brazilom je tri puta bio prvak Južne Amerike, ima osvojeno zlato i bronzu na panameričkim igrama, dok na svetskim prvenstvima ima samo jednu medalju i to bronzanu u Manili 1978. godine. Na Mondijalima je tri puta biran u idealan tim.Najbolji je bio na Olimpijskim igrama u Seulu 1988. godine, gde je postizao 42 poena po meču, a Špancima je tada ubacio 55, što je i danas apsolutni rekord igara, a interesantno je da je Brazil ipak izgubio taj meč.

Brazilac je najefikasniji  strelac u istoriji košarke (49.737 poena),  karijeru mu je trajala 29 godina, najefikasniji je strelac u istoriji olimpijskih igara (1.093 poena) i najefikasniji je strelac u istoriji svetskih prvenstvava (906 poena). Brazilca su 1984. godine izabrali na draftu Nju Džersi Netsi, ali nikada nije zaigrao u NBA ligi. Tokom karijeri je igrao za Juvekazertu, Paviju, Valjadolid, Flamengo, Ameriku, Sirio i Korintijas, bio je najbolji strelac italijanske košarkaške lige sedam puta.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)
katastrofa

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)

Teretni voz koji je prevozio gorivo iskočio je iz šina i zapalio se u blizini granične linije između američkih saveznih država Novi Meksiko i Arizona, a u incidentu nije bilo povređenih, saopštili su železnički operater BNSF i policija.

27.04.2024

08:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija