• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Lj.V.

21.08.2024

20:25

Umrla legenda Golden Stejta! Ratnicima je doneo titulu, bio je poznat po svom nadimku!

EPA/JOHN G. MABANGLO

NBA

Umrla legenda Golden Stejta! Ratnicima je doneo titulu, bio je poznat po svom nadimku!

Podeli vest

Bivši NBA šampion i član Kuće slavnih, Al Atls, preminuo je u 88. godini života.

Informaciju o njegovoj smrti objavio je Golden Stejt Voriors, u kojem je Atls stekao status legende gde je prove šest decenija kao grač, generalni menadžer, trene i ambasador tima.

Imao je nadimak "uništitelj" zbog njegovog dominantnog stila igre koji je akcenat imao na fizičkoj snazi.

Igrao je za Voriorse čitavu NBA karijeru, od 1960. do 1971. godine, a kasnije je nastavio da radi kao pomoćni trener, a punih 13 godina je bio glavni strateg tima.

Sa Voriosima je kao trener osvojio i NBA titulu 1975. godine kada su u finalnoj seriji sa 4:0 pobedili Vašington Vizardse.

Njegov dres sa brojem 16 je povučen od strane Golden Stejta i nalazi se pod svodovima arene u San Francisku.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija