• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

23.11.2023

14:48

"Varvarin, ostali smo bez teksta!" Grme iz Alkarazovog štaba zbog Novaka!

Tanjug/AP

Novak Đoković

"Varvarin, ostali smo bez teksta!" Grme iz Alkarazovog štaba zbog Novaka!

Podeli vest

Trener Karlosa Alkaraza (20) Huan Karlos Ferero (43) pričao o dostignućima najboljeg tenisera sveta Novaka Đokovića (36)!

Srpski teniser je toliko nadmoćan da pohvale stižu i iz tabora najvećeg rivala! Huan Karlos Ferero, trener Karlosa Alkaraza, nahvalio je Novaka Đokovića kao nikad dosad i poručio da nijedan teniser u istoriji nije pokazivao takav nivo tenisa kakav sada prikazuje Srbin.

Ferero, nekad prvi reket sveta, dao je intervju za španski radio "Kadena Ser", gde je bez ustručavanja govorio o sezoni Novaka Đokovića, ali i svog pulena i sunarodnika Karlosa Alkaraza.

Foto: EPA

 

 

Suština je - nema moćnijeg od Noleta niti ga je ikad bilo u tenisu. Kako kaže Ferero, uprkos tome što trenira najvećeg rivala srpskog tenisera, oduševljen je dok ga gleda. To je i objasnio i to na vrlo slikovit način.

- Iskreno, ostajem bez reči kojima bih pohvalio Đokovića. Balavim dok ga gledam! To kako udara lopticu, kako se kreće... Kada je mentalno fokusiran, to je čisto varvarstvo od tenisa! Način na koji se nosi sa ključnim momentima u meču i tajmingom je jedinstven u svetu tenisa. U svakom poenu stavlja ogroman pritisak na rivala. Ne možete da vidite da promaši dva udarca zaredom. To vam govori koliko je dobar i koliko želi da bude još jači i bolji - kaže Ferero.

Foto: profimedia

 

 

Ovaj stručnjak kaže da ne mogu da mu priđu ni Rodžer Federer i Rafael Nadal iz najboljih dana. U prevodu - trka za najvećeg u istoriji je i zvanično završena.

- Samo pogledajte Novakovu karijeru. Na stranu ostavite brojke i trofeje. Za mene je Novak najbolji iako je to komplikovana tema. Možete više da volite Federera zbog stila igre. Ili Nadala, zbog posvećenosti i trofeja. Njihova dostignuća su neoboriva, ali za mene je Novak najbolji u istoriji - dodaje Ferero.

Osvrnuo se i na nedavni okršaj u polufinalu Završnog mastersa, u kojem je prosto razmontirao Alkaraza.

- Ne želim da zvuči kao izgovor, ali nama nije prijalo igranje u dvorani. Karlos je svestan da mora još da napreduje, pre svega psihološki. Novak je tu u ogromnoj prednosti. Svi znamo da je najbolji u istoriji i da je na tvrdoj podlozi još teže protiv njega. Karlosu je tek 20 godina i svake godine mora da uči i napreduje ako želi da bude najbolji - kaže Ferero.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Nosilac opozicione liste se tukao s policijom, podržavao pajser brigade, prekršajno osuđivan... Evo kako Bora Solunac tumači uljudnost i pristojnost!
Politika

Nosilac opozicione liste se tukao s policijom, podržavao pajser brigade, prekršajno osuđivan... Evo kako Bora Solunac tumači uljudnost i pristojnost!

Nosilac zajedničke liste 12 opozicionih stranaka i pokreta, Borislav Novaković, koji u kampanji tvrdi da se zalaže za uljudnost i transparentnost u politici, tukao se s policijom, lažno glasao iz Soluna, podržavao pajser brigade omladine Narodne stranke, i preršajno je osuđivan za privredne prestupe. Osim toga, primao je platu za posao na koji nije dolazio.

21.05.2024

10:49

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija