• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

17.12.2023

08:42

Ovo samo Novak može! Novinar otkrio nepoznate detalje

Tanjug/AP

Novak Đoković

Ovo samo Novak može! Novinar otkrio nepoznate detalje

Podeli vest

Novinar CBS-a Džon Verthajm nedavno je razgovarao sa Novakom Đokovićem, pa je nakon intervjua ispričao kakav je utisak na njega ostavio srpski teniser.

Novinar Džon Verthajm samo zbog Novaka Đokovića je bio u Beogradu, voditelj poznate emisije "60 minuta“, bio je opčinjen mentalnom snagom najboljeg tenisera ikada. Naš as je u interjuu govorio o Rafelu Nadalu, Rodžeru Federeru, mladim teniserima, konkurenciji, a oduševio je Amerikanca tokom razgovora. 

Verthajm je otkrio da ljudi iz Đokovićevog tima ranije nisu bili zadovoljni pošto je bio, kako kaže, oštar prema prvom teniseru sveta. 

- Nadam se da ne rušim neko poverenje između nas, ali ranije ove godine imao sam razgovor sa Đokovićevim timom. Oni su mislili da sam nepotrebno oštar u mom pisanju i komentarima na TV-u dok pričam o njemu. Mislio sam da su neki njegovi izbori, posebno tokom pandemije, bili nedostojni njega, posebno ako uzmemo u obzir da se etablirao kao lider. Ali, evo ludog dela priče: Niko nije podigao ton, psovao ili upirao prstom. Niko nije rekao završili smo, neću da te slušam ili nešto slično. Objasnili smo jedni drugima šta smo imali, čuli šta imamo da kažemo, nije bilo izvinjavama, ali smo se rukovali i to je bilo to - otkrio je Verthajm.

 

Foto: Tanjug/AP

 

 

Amerikanac kaže da naš teniser pre intervjua nije tražio da vidi pitanja ili da vidi emisiju pre puštanja u etar.

- Veći deo intervjua je urađen u kancelariji njegove fondacije. Ništa nije bilo zabranjeno... Pričali smo dva sata, slagali se i nismo se slagali, šalili i bili ozbiljni, bilo je i teniskih i neteniskih tema. Ali, nisam želeo previše da se osvrćem na njegovo mišljenje o vakcini protiv korona virusa ili Australijan openu 2022. godine, ali nisam mogao ni da izbegnem ovu temu. Kada sam pročitao transkripti, primetio sam da nema klišea. Nije bilo klasičnih PR rečenica. Samo je nekoliko puta tražio da ponovi odgovor jer je želeo da doda još nešto, ali to je bilo to. 

 

 

 

Foto: Tanjug/AP

 

 

I Verthajm je napomenuo a Đokovič ne dobija poštovanje koje je zaslužio. 

- Imao sam Bajdena u emisiji, pa me pitaju "zašto posvećuješ pažnju teniseru". Možda bi trebalo da imaju malo više poštovanja prema možda najboljim sportistom današnjice. I veoma zanimljivom i komplikovanom ličnošću.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)
katastrofa

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)

Teretni voz koji je prevozio gorivo iskočio je iz šina i zapalio se u blizini granične linije između američkih saveznih država Novi Meksiko i Arizona, a u incidentu nije bilo povređenih, saopštili su železnički operater BNSF i policija.

27.04.2024

08:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija