• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

09.01.2024

06:35

Na današnji dan: Đoković zgazio Nadala u nezaboravnom finalu! Au, kako ga je ponizio (VIDEO)

EPA EFE

Novak Đoković

Na današnji dan: Đoković zgazio Nadala u nezaboravnom finalu! Au, kako ga je ponizio (VIDEO)

Podeli vest

Na današnji dan 2016. godine Novak Đoković razbio je velikog rivala Rafaela Nadala u finalu Dohe sa 6:1, 6:2 i tako po prvi put osvojio pehar u Kataru, što mu je bila 60. jubilarna titula.

Svi su očekivali pravi teniski klasik u 47. međusobnom duelu Srbina i Španca. Ipak, nisu mogli da vide ni delić toga. Mogli su da vide samo jednog tenisera, koji se poigravao sa protivnikom i pokazao zašto ga mnogi smatraju vanzemaljcem zbog toga kako igra u ovim trenucima. 

Srpski as je meč završio sa neverovatnih 30 vinera.

Već posle početnih gemova moglo se naslutiti u kom smeru će ići meč. Novak je imao problem na svoj servis, pošto je morao da brani brejk loptu. Uspeo je da se izvuče iz neugodne situacije, a onda je počela furiozna serije.

Napravio je brejk već u narednom servis gemu Nadala, a do kraja seta mu je još jednom oduzeo servis i rešio ga je u svoju korist sa ubedljivih 6:1. Na terenu je postojao samo jedan teniser, a Rafa je bio kao grogirani bokser.

Novak je to iskoristio i već na početku drugog seta zadao je novi udarac velikom rivalu. Oborio je Nadala na kolena tako što je već na prvi njegov servis gem napravio brejk.

 

 

Ubrzo je usledio i klasičan nokaut! Novak je napravio novi brejk u petom gemu drugog seta posle čega je bilo jasno ko će osvojiti titulu u Kataru.

Rafael Nadal je posle meča skinuo kapu pred dominantnim Novakom:

- Igrao sam protiv igrača koji je sve uradio savršeno. Znam da niko nikada nije igrao ovakav tenis. Pošto poznajem ovaj sport, nikada nisam video da neko igra na ovom nivou. Kada kažem savršeno, to nije nešto posebno. To je sve. Novak je bio perfektan.

Novak Đoković je istakao da je odigrao savršen meč.

- Osećao se što je moguće bliže savršenstvu - rekao je Đoković, koji nije izgubio set cele te nedelje u Dohi. - Od prvog do poslednjeg poena uspeo sam da nametnem svoj ritam. Izašao sam na teren sa pravom namerom, pravim intenzitetom i sa velikom dozom samopouzdanja i to je donelo rezultat.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Ubica Aleksandra Šarca imao masku, crni kačet i crvenu jaknu! Svedoci opisali egzekutora člana "škaljarskog klana"!
Hronika

Ubica Aleksandra Šarca imao masku, crni kačet i crvenu jaknu! Svedoci opisali egzekutora člana "škaljarskog klana"!

Suđenje kriminalnoj grupi koju su, prema navodima optužnice Javnog tužilaštva za organizovani kriminal, formirali odbegli vođa "kavačkog klana" Radoje Zvicer i Nikola Vušović, zvani Džoni sa Vračara, a kojom je obuhvaćeno još 43 optuženih, nastavljeno je danas u Specijalnom sudu u Beogradu izvođenjem pisanih dokaza koji su prikupljeni protiv optuženih članova posle izvršenja krivičnih dela.

09.05.2024

17:54

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija