• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

23.01.2024

03:56

Novak nervirao navijače, mučio se, pa pregazio Amerikanca za 11. polufinale AO!

Tanjug/AP

Novak Đoković

Novak nervirao navijače, mučio se, pa pregazio Amerikanca za 11. polufinale AO!

Podeli vest

Novak Đoković je u polufinalu Australijan opena pošto je posle četiri seta pobedio Tejlora Frica sa 7:6, 4:6, 6:2 , 6:3.

NOVAK ĐOKOVIĆ - TEJLOR FRIC 7:6, 4:6, 6:2, 6:3

UŽIVO

 

Četvrti set

6:3 - Kraj! Pobeda Novaka Đokovića koji se plasirao u 11. polufinale Australijan opena, a 48. na grend slem turnirima. Tamo će igrati sa boljim iz meča između Janika Sinera i Andreja Rubljova. 

Džabe smo se nervirali, kada osvoji prvi set sve je jasno. Na poslednjih 115 mečava na grend slemovima u kojima je dobio prvi set pobedio je na 114, prosek kvari samo Karlos Alkaraz, koji je preokrenuo na Vimbldonu. 

5:3 - Brejk Srbina! Tri vezana brejka, na sreću Fric je izgubio servis gem, a Nole servira za meč.

4:3 - Neee! Fric uzvraća istom merom i vraća se u set! Gledamo neverovatan meč, Nole će ovom igrom dotući navijače koji su se taman ponadali da će odgledati set bez drame. Umalo je sa nulom napravio brejk Srbin je bio nemoćan u ovom gemu.Fric je uzeo brejk tako što je pogodio mrežu i lopta je pala odmah u Novakovo polje. 

4:2 - Breeejk pravi Nole, slomio je otpor Frica i sad je potrebno samo mirno da privede meč kraju!

 

Foto: EPA-EFE/LUKAS COCH

 

 

3:2 - Novak rutinskom igrom osvaja svoje servis gemove i čeka priliku da zada konačan udarac i stavi tačku na ovaj meč.

2:2 - Bori se Fricm ne odustaje, Nole ljut na sebe jer mu daje neke lake poene.

2:1 - Posle propuštenih šansi brzinski gem za Novaka.

1:1  - Fric nemoćan, širi ruke, pita trenera šta da radi, ali nema pomoći! Novak je opet imao dve brejk šanse, šteta što ih nije iskoristio, mogao je sad da reši set i meč. Moglo bi ovo da vrati Frica u set.

 

Foto: Tanjug/AP

 

 

1:0 - Ubedljivim gemom prvi teniser sveta otvara četvrti set, nadamo se poslednji u ovom meču. 


Novaka samo set deli od 33. uzastopne pobede na Australijan openu.  Ako uđe u finale oboriće rekord po broju uzastopnih pobeda na Australijan openu, Monika Seleš ima 33. Ulaskom u četvrtfinale preskočio je legendarnog Roja Emersona koji ima 30 pobeda u nizu.

 

Foto: EPA-EFE/JOEL CARRETT

 

 

Da podsetimo na reči Endija Rodika:
"Novak vam prvo uzme noge, pa dušu".
 To je naš as sad uradio Fricu, koji ne zna šta ga je snašlo. Dobio je set i razbesneo prcvog tenisera sveta.

Treći set

6:2 - Raspala se igra Frica, ostao je bez energije, tri set lopte dobio je naš as na servis Amerikanca, Odmah Nole pravi brejk osvaja set i sada je na set do polufinala.

5:2 - Još jedan brz servis gem Đokovića, sad Fric servira za opstanak u setu.

4:2 - Gem bez drame i za Amerikanca, koji sad ne deluje zadovoljno, uticao je ne njega  gubitak gema na startu seta. Dobio je ovaj gem uz jedan izgubljen poen, a ima već 50 vinera od starta meča-

4:1 - Zatišje na terenu, Nole ekspresno dolazi do svog gema, čuva prednost brejka! Naš as je smireniji, koncentrisaniji, prebacio je prisak na američkog tenisera. 

 

Ovako Novak pokušava da "preživi" paklen dan u Melburnu. U ledu je spas.

 

 

 

3:1 - Prvi gem Amerikanac osvaja u trećem setu, sad nije dozvolio poen prvom igraču planete.

3:0 - Lakše se diše. Posle breja gem sa nulom, potvrđena prednosrt, neće ovo Fric lako podneti. 

2:0 - Breeeejk! Muči Novak Frica, šeta ga sa jedne na drugu stranu, pa vodi 40:30 na njegov servis i dolazi do 16. šanse za brejk. Konačnooo, koristi šansu i uzima servis Amerikancu posle dva sata i 40 minuta igre.

Ne pravi samo Fric problem Đokoviću nego i paklena vrućina u Melburnu.

 

 

 

1:0 - Gledamo spektakularne poene, Nole šeta Frica po terenu, pa je Amerikanac prebacio lopticu kroz noge, ali nadmudrio ga je Srbin i dobio servis gem.

 

Novinar Ben Rotenberg kaže da Novak mora da podigne nivo igre. 

 

 

 

 

Foto: EPA-EFE/MAST IRHAM

 

 

Drugi set

4:6 - Katastrofa, set za Frica. Bez izgubljenog poena Amerikanac dobija 10. gem za 6:4 i 1:1, idemo ispočetka! Nole u dva seta nije iskoristio 15 brejk prilika, u drugom setu sedam, nije imao rešenje za razorne servise Amerikanca, koji igra meč života. 

4:5 - Još jedan spektakularan i brz poen na Novakov servis. Taman malo da predahne posle maratona u prethodnom osmom gemu.

 

Foto: Tanjug/AP

 

 

3:5 - Nastavlja Fric ludački da servira ali Novak ipak dolazi do nove brejk šanse, 12. I ponovo se Amerikanac spasio, ni Novak ne veruje šta se dešava. 
U nastavku ni 13. brejk priliku nije realizovao Đoković posle spektakularnog gema od 25 razmena, poteza koji su oduševljavali navijače. Nestvarno je Amerikanac odigrao i na 14. priliku za Novaka da profitira na njegov servis. Ni neverovatan ritern prvog igrača sveta nije uspeo da zaustavi servis Frica, koji je spasio i 15. brejk šansu i preživeo je i ovaj gem.  Kao da je začarao svoj servis.

 

Foto: Tanjug/AP

 

 

3:4 - Sve ide kako treba sada što se tiče Novakovog servisa. Lako dobija gemove. Ali, dozvolio je brejk u prvom gemu, a nikako da slomi otpor Frica na njegovom servisu.

2:4 - Nole ne koristi ni 11. brejk proliku. Poveo je naš as 40:15 na servis Amerikanca. Desetu brejk šansu nije iskoristio, as je poslao Feric s druge strane mreže, pa je odbranio i 11. As udracem je došao do prednosti i gema. Neverovatan je Fric, kad mu gori pod nogama igrao najbolje. Teško je spasiti čak 11. brejk lopti protiv Novaka.

Važan podatak! Nakon dobijenog prvog seta Novak na grend slemovima ima skor 317:9, a 86:2 na Australijan openu. 

2:3 - Novi brzi gem ovog puta prvog tenisera sveta, koji je znatno popravio prvi servis.  Strljiv je Novak, dobiće novu šansu za brejk kako bi se vratio u set.

1:3 - Fric nastavlja da šalje bombe, sad on ekspresno uzima servis gem.

1:2 - Šesti as udarac Novaka, pa na 40:0 novi odličan servis, sjajan gem za prvog tenisera sveta.

Foto: EPA-EFE/JOEL CARRETT

Morgan Ridl, devojka Tejlora Frica

 

0:2 - Novu brejk šansu je prokockao Novak. Nervoza se uvukla u Đokovića, ali je i pored toga imao priliku odmah da se vrati u set. Nažalost, propustio je devetu brejk šansu na meču tako što je lakši forhend poslao u mrežu. Fric je taj poklon iskoristio i potvrdio brejk sa dva as udarca.

 

 

 

0:1 - Brejk Frica! Neverovatno šta gledamo.  Dve duple greške Đokovića na 40:15, poklonio je Fricu bukvalno brejk šansu na startu drugog seta. Ali, spasio se Nole,a onda tražio pomoć od Ivaniševića.

"Petlja i otvori kuk", savetuje Goran sa tribina Novaka.
Usledio je riskantan drugi servis, Fric se razleteo po terenu i napravio prvi brejk na meču.

 

Foto: EPA-EFE/JOEL CARRETT

 

 

Foto: Tanjug/AP

 

 

Pogledajte najbolje fotografije sa meča Đokovića i Frica! Svaka čast fotografima.

 

 

 

Prvi set

7:6 - Odmah je napravio Novak mini brejk, pa nakon as servisa poveo sa 3:0 u taj-brejku. Potom je na mreži nadmudrio Frica za  novi mini brejk i 4:0 pa je raspalio publiku na tribinama. Kada je poveo 5:1 bilo je jasno da je slomio otpor Frica. 

Nakon što je poveo 6:1 poslao je poljubac Kirjosu čija je komentatorska pozicija pored terena. Ludnica na tribinama, slave naši navijači, Nole je posle velike borbe dobio prvi set nakon taj brejka koji mu je pripao sa 7:3. Prvi set je trajao čak sat i 26 minuta. Neverovatan tenis igraju Srbin i Amerikanac, koji je 12. na svetu.

 

 

 

6:6 - Prvu šansu za brejk dobio je Fric, tačnije dve set lopte je imao, na sreću nije iskoristio. Navijači u transu, jedva čekaju da Amerikanac uzem set prvom teniseru sveta. Ali, proradio je prvi servis kada je bilo najvažnije i spasio je obe set lopte, a Fricu ništa nije jasno. Bio je naš as na velikom testu, ali se izvukao.  Potom je imao prednost, pa ga je plač bebe na tribinama malo poremetio, pa je usledo novi egal. Ipak, posle novog vinera dobija gem i sledi taj-brejk. Odigrali su Novak i Fric tri taj-brejka, sva tri dobio je Srbin.


Nole je malo nervozan, opet viče na trenera Gorana Ivaniševića u svom boksu, jer ne može da nađe nešto u torbi.

 

 

 

 

 

5:6 - Sjajna paralela, pa peti set u setu i rutinski servis gem za Tejlora Frica za novu prednost, a nije izgubio nijedan poen.

5:5 - Ne ide Novaku prvi servis , ali Amerikanac svejedno ne može do brejk šanse. Gem za Đokovića.

4:5 - Dočekao je Nole novu šansu, posustao je Fric kada je delovalo da postaje sve opasniji. Đoković je stigao do 40:15 na servis Amerikanca. Šteta, prva šansa je propala, Novak je poslao loptu u aut. Potom je prokockana i druga prilika. Ne da se Fric, na kraju dobija gem. Ovo je neverovatno. Novak nije iskoristio osam brejk šansi. Seta je odavno mogao biti gotov.
Inače, u prethodna tri meča zajedno Fric je dao osam prilika za brejk. Nole je sad imao u jednog setu, ali nažalost nijednu priliku nije realizovao.

 

Foto: EPA-EFE/LUKAS COCH

 

 

4:4 - Sad lagan gem za našeg asa koji nema problema prilikom svog servisa, pa novo izjednačenje u setu.

 

Foto: EPA-EFE/LUKAS COCH

 

 

3:4 - Ne da se Fric, opet vodi. Nije dozvolio ni ovog puta prvom teniseru sveta da ga stavi na velika iskušenja kao prilikom prva dva servsi gema. Dobar servis Amerikanca, čak ni Novak koji ima najbolji ritern na svetu, sad nema rešenje. Još nema brejka. Nadamo se da prokockane šanse neće skupo koštati Novaka.

 

 

 

3:3 - Nole siguran na svoj servis, a sad će opet imati šansu da napadne Frica na njegov servis, vreme je da slomi otpor Amerikanca.

 Navijači na tribinama košuljama sebi prave hlad da bi mogli da sede i gledaju meč. Pakleni uslovi za igru, trenutno je 30 stepeni Celzijusa.
 

Foto: Tanjug/AP

 

 

2:3 - Raspucao se Fric, dva as servisa, ovo je njegov prvi gem u kome Novak nije imao brejk šansu. Kako meč odmiče Amerikanac igra sve bolje. 

2:2 - Igra Fric sjajno, uzvratio je sad na Novakov servis, ali nije uspeo da napravi iznenađenje i dođe do brejka.

1:2 - Posle prkockane tri brejk šanse u prvom gemu Nole spektakularnom igrom dolazi do nove tri pošto je poveo 40:0 na servis Frica.Ali, opet se Amerikanac  fantastičnim servisima izvukao iz problema i spasio svoj servis gem. Sjajan meč igraju Srbin i Amerikanac.

1:1 - Posle maratonskog  ekspresan gem za prvog tenisera sveta za izjednačenje. Ni poen naš teniser nije izgubio, a Fric je malo zbunjen kad je pre gem završen, ne čudi s obzirom na to koliko je trajao prethodni.

0:1 - Šteta prokockao je Novak tri brejk šanse u gemu koji je trajao 16 minuta.  Imao je Novak tri brejk lopte ali nije uspeo da iskoristi ukazane prilike. Bilo je čak devet izjednačenja. Fric nije dobro servirao i uspeo da preživi ovaj paklen gem.

Temperatura u Melburnu trenutno iznosi 31 stepen, pa će se meč igrati po velikoj vrućini pod otvorenim krovom na "Rod Lejver areni".

Meč je počeo, Fric servira!

Idemooo! Igrači izlaze na teren, ovacije navijača za Novaka Đokovića

6.20 - Ovako se prvi teniser sveta sprema za meč protiv Frica.

 

 

 

6.22 - Nova Đoković i Tejlor Fric bi na teren trebalo da izađu za 20 minuta. 

6.20 - Pobeda Koko God posle tri sata i tri minuta igre protiv Marte Kostjuk sa 7:6, 6:7, 6:2.

5.43 - Novak se šeta po kompleksu i druži sa ostalim tenisera dok čeka kraj meča Ukrajinke i Amerikanke. Nije mu lako sigurni, trebalo je na teren da izađe oko pet časova.

 

 

 

Foto: printscreen

Novak Đoković

 

Foto: printscreen

Novak Đoković

 

 

5.36 - Kostjuk je dobila drugi set sa 7:6 i izjednačila rezultat u meču na 1:1 (7:6, 6:7). Duel Đokovića i Frica pomeren je za 6.30.

I Nole gleda triler meč u ženskoj konkurenciji.

 

 

 

 

5.34 - Ipak nova drama u meču Gof i Kostjur, odluka pada posle taj brejka, pošto je u drugom setu 6:6.

5.09 - Koko je dobila prvi set sa 7:6 u drugom vodi 5:3 i ima brejk prednosti, ako ne bude novog preokreta u ovom meču uskoro bi Amerikanka mogla da ga provede kraju. 

4.36 - Novak i Fric igraju meč posle Koko Gof i Marte Kostjuk. Amerikanka je napravila neverovatan preokret. Kostjuk je vodila 5:1, imala i set loptu, ali je onda Koko upalila mašinu, uvela set u tej-brejk koji je na kraju dobila i povela sa 1:0 u meču posle 73 minuta igre - 7:6.

4.35 - Trenutno je u Melburnu 28 stepeni! 

4.16 - Tejlor Fric je u dosadašnjem toku turnira bio bolji od Dijasa Akoste, Gastona, Marožana i Cicipasa. Đokoviću je na osam mečeva uzeo samo dva seta, u Melburnu 2021. godine.

- Nije imao mnogo razloga da menja igru ili strategiju jer mu je uvek išlo. Protiv drugih sam išao napred-nazad. Nekad pobedim, nekad izgubim. Protiv Novaka je bilo jednosmerno. Osećam da je protiv mene igrao isto svaki put. Mislim da su mi uslovi ove bolji nego na ju-Es openu ili Sinsinatiju. Jedini 'pristojan' meč koji sam igrao protiv njega bio je u Torinu krajem 2022. U tom meču sam servirao za drugi set. Bilo je tesno. Od tada sam bio prilično loš u mečevima protiv njega. Mislim da moram da budem na mnogo većem nivou nego ranije. Nadam se da mogu da odigram kao protiv Cicipasa - kazao je Amerikanac.

Foto: EPA Images

 

 

 

3.45 - Naš teniser je do sada u Melburnu pobedio Dina Prižmića, Alekseja Popirina, Tomasa Martina Ečeveriju i Adrijana Manarina. Tejlor Fric je redovna mušterija našeg tenisera.

 Tejlor ima veoma prodoran, jak servis. Solidan, ravan bekhend. Mislim da njemu odgovaraju ovakvi uslovi. Loptica je sporija, ima vremena da se namesti da odigra prodorno. Imam odličan skor sa njim, poslednji put sam ga pobedio u četvrtfinalu US Opena. Znam šta mi je činiti. Ako budem bio na svom nivou, mislim da su mi jako dobre šanse da pobedim. Lopta je okrugla, kao što kažu u fudbalu - našalio se Novak pred meč sa Amerikancem.

3.40 -  Kladionice ne sumnjaju u pobedu Srbina, kvota je 1,20, a na Amerikanca 5,80. Solidna je kvota na pobedu Novaka u tri seta - 1,85, a da će trijumfovati  3:2 kvota je 7,5. Što se Frica tiče, koji nikada nije dobio Đokovića, kvota na trijumf od 3:0 je čak 31, a na 3:2 kvota je 20. Takođe, trijumf našeg tenisera od 3:1 vredi 3,8, a Amerikanca 21.

3.37 - Susret se igra u dnevnom terminu po australijskom vremenu, što ne  odgovara navijačima u Srbiji, ali ni Novaka jer se u Melburnu očekuje temperatura od 30 stepeni. 

3.30 - Ovo će biti deveti međusobni okršaj između Đokovića i Frica. Sve prethodne dobio je Novak, koji je isustio samo dva seta protiv Amerikanca. Bilo je to na Australijan openu 2021. godine kada je Tejlor izgubio sa 3:2 od našeg tenisera.

3.37 - Pobednik ovog duela će u polufinalu igrati sa boljim iz meča Janika Sinera i Andreja Rubljova, njihov duel je na programu od 10.30. Četvrtfinalni parovi su još Karlos Alkaraz - Aleksander Zverev i Danil Medvedev - Hubert Hurkač.

 

 

 

3.35 - Meč se igra od 4.30 časova uz direktan prenos na TV Eurosport 1. Program na Rod Lejver areni počinje u tri ujutru po srpskom vremenu, kada igraju Koko Gof i Marta Kostjuk.

3.30 - Dobro došli! Pratite na našem portalu tekstualni prenos meča između Novaka Đokovića i Tejlora Frica u četvrtfinalu Australijan opena. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Vidovdan je najveći srpski zavet! Njegoš je prikazao njegovo lice i naličje kroz svoja najznačajnija dela!
Live TV

Vidovdan je najveći srpski zavet! Njegoš je prikazao njegovo lice i naličje kroz svoja najznačajnija dela!

Sutra je Vidovdan i ljudi kažu da svako od nas treba da ima svoj Kosovski boj i svoj Vidovdan, odnosno da svako od nas treba da se opredeli za svoj sistem vrednosti. Po mišljenju Makrovića, Vidovdan je naša osveštana bol. Kosovo i Vidovdan nisu cela naša istorija, ali jesu središte te istorije. Na ovu temu u emisiji "Info veče" govorio je pravoslavni publicista Vladimir Dimitrijević.

27.06.2024

22:30

Čak i da Rusija okupira celu Ukrajinu, rat se neće završiti! Dve velike sile bore se za lične interese i ni jedna neće popustiti!
Live TV

Čak i da Rusija okupira celu Ukrajinu, rat se neće završiti! Dve velike sile bore se za lične interese i ni jedna neće popustiti!

Mnogi analitičari prognoziraju da će naredna polovina godine biti malo mirnija od prve. Ipak, nagoveštavaju se nova ratna žarišta u svetu. O ratovima i geopolitici u emisiji "Rat uživo" govorili su Marko Matić iz Centra za odgovorne medije i prof. dr Dragan Škobalj, ekspert za energetiku. Uživo u program, putem vajber uključenja javio se i ratni reporter i novinar Igor Damjanović, kao i novinar Dejan Jelača.

27.06.2024

19:44

Kako su prodali Miloševića Hagu? Njegov čuveni govor na Gazimestanu okupio je dva miliona Srba! (VIDEO)
Live TV

Kako su prodali Miloševića Hagu? Njegov čuveni govor na Gazimestanu okupio je dva miliona Srba! (VIDEO)

Ako se vratimo u 1989. godinu, setićemo se Miloševićevog govora na Gazimestanu. Neke rečenice izvučene su iz konteksta i tako su korišćene kao navodni dokazi protiv njega na sudu u Hagu. Takođe na Vidovdan predsednik Milošević izručen je Hagu. Da li je sve to moralo i u čemu je simbolika Vidovdana kroz celu srpsku istoriju govorili su u "Info danu" Drušan Proroković i Zoran Anđelković.

27.06.2024

18:03

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Da li se krstite kada prođete pored crkve?
Srbija

Da li se krstite kada prođete pored crkve?

Primetili ste sigurno i videli mnoge da se prolazeći pored crkve, bilo pešice, bilo nekim prevoznim sredstvom, prekrste. Možda i vi to često radite, a ne znate da li postupate ispravno ili je pak reč o sujeverju.

26.06.2024

15:17