• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

23.01.2024

06:16

Sve otkriveno! Zbog ovoga Novak igra na 30 stepeni!

EPAIMAGES

Novak Đoković

Sve otkriveno! Zbog ovoga Novak igra na 30 stepeni!

Podeli vest

Najbolji teniser sveta, Novak Đoković, igrao je uglavnom na Rod Lejver areni u noćnom terminu, a onda su usledila dva meča u dnevnom.

Prvo protiv Adrijana Manarina u nedelju (6:0, 6:0, 6:3), pa u četvrtfinalu protiv Tejlora Frica. Svi se pitaju kome to ne odgovara da u  najboljem terminu ima najboljeg tenisera svih vremena. 

Radi se o tome da raspored mečeva kontroliše Tenis Australia, organizator Australijan opena, ali i Kanal 9, koji prenosi mečeve u Australiji, ima veliki uticaj kada je u pitanju planiranje noćnih sesija. Australijanac Aleks de Minaur igra najbolji tenis u karijeri, pa ga zemljaci žele u udarnom terminu, jer privlači oglašivače, pa je on u nedelju igrao u noćnom terminu, ali je poražen od Andreja Rubljova. Ali, igrao je pet setova, obezbedio svima dobru zabavi, navijačima na tribinama i ispred Tv ekrana,  a gledanost je eksplodirala od 1,85 miliona gledalaca na nacionalnom nivou.

 

Foto: EPAIMAGES

 

 

Njegov meč trećeg kola protiv Flavija Kobolija nadmašio je milion gledalaca na nacionalnom nivou i zauzmu prvo mesto u rejtingu. Poređenja radi, Đokovićevo prvo kolo pet dana ranije protiv Dina Prižmića dostiglo je samo 822.000. Uz svu Đokovićevu globalnu privlačnost, Australijanci vole domaćeg favorita.

Iako više nema Australijanaca, Đoković danas opet igra u dnevnom terminu, dok su Janik Siner i Andrej Rubljov u noćnom. Sad se u susret izlazi Amerikancima. Srbi su budni od četiri sata kako bi gledali prvog tenisera sveta protiv protiv poslednjeg preostalog Amerikanca u Melburnu. Meč je bio planiran za 14.30 što je 19:30 na zapadnoj obali Amerike, 21:30 u Teksasu i 22:30 u Njujorku. 

 

Foto: EPAIMAGES

 

 

U svakom slučaju, ne odgovara našem teniseru da igra usred dana na 30 stepeni, a i nije u redu da najveći teniser ikada, čovek koji je deset puta pobedio u Melburnu, ne igra u udarnom terminu. Sećamo se da je mnogo igrača tvrdilo da je Rodžer Federer na grend slemovima birao termine u kojima će igrati. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Evropsko prvenstvo u fudbalu nije sport, to su gladijatori! Ćutanje UEFA je bruka za ovu organizaciju! (VIDEO)
Live TV

Evropsko prvenstvo u fudbalu nije sport, to su gladijatori! Ćutanje UEFA je bruka za ovu organizaciju! (VIDEO)

Navikli smo na dvostruke aršine prema našoj zemlji. Hoće li uopšte doći do odgovora UEFA na vređanje Srba na stadionu utakmice između Hrvatske i Albanije. Na ovu temu, u emisiji "Info jutro" govorili su prof. dr Boris Bratina, sa Univerziteta u Kosovskoj Mitrovici i Ana Đorđević, borac za prava Srba na KiM. Naknadno je u emisiju došao i Aleksandar Kovačević, ekspert za energetiku koji je komentarisao nestanak struje u regionu.

22.06.2024

09:32

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija