• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

07.02.2024

09:45

Šokantna izjava Francuza! Ponizio Mesija i Ronalda zbog Đokovića

profimedia

Novak Đoković

Šokantna izjava Francuza! Ponizio Mesija i Ronalda zbog Đokovića

Podeli vest

Nekadašnji svetski broj sedam Rišar Gaske je Novaka Đokovića uporedio sa Majklom Džordanom, pa nastavio da veliča prvog tenisera sveta.

Francuz ima 37 godina, pao je na 131. poziciju ATP liste, dok je Srbin u 37. prvi na svetu i nema nameru da stane. Gaske je na zanimljiv način objasnio koliko je Novak veliki i koliko je neverovatno to što radi. Uporedio ga je sa Lionelom Mesijem, a  između redova "pomenuo" i Ronalda zbog Saudijske Arabije. Otvorio je oči svima koji misle da je došao kraj dominacije vlasniku 24 grend slem trofeja. 

- Jasno je da sa 37 godina moram da igram lošije nego ranije. Osim Đokovića, koji osvaja najveće trofeje sa skoro 37 godina. Mesi igra u Majamiju, ostali u Saudijskoj Arabiji, a Novak je prvi na svetu - rekao je Gaske, koji je odigrao 14 mečeva sa Đokovićem, koji vodi 13:1.

Francus je fasciniran Srbinom i onim što radi na terenu u 37. godini.

- Ne mogu da shvatim kako neko može da bude tako jak u tom dobu. Sa 37 ili 38 godina normalno je da ne budeš tako dobar kao sa 25. Nikada nisam mislio da ću igrati kada napunim 38. To je nezamislivo.

Foto: EPAIMAGES

Rišar Garske

Nema objašnjenje za dominacija našeg tenisera.

- Da li smo to ikada doživeli u sportu, osim možda Majkla Džordana? 

Gaske bi možda već ove godine mogao da završi karijeru. Odluka neće biti laka,  njegova karijera traje od 2002. godine.

Foto: REUTERS/James Gourley

Rišar Gaske

- Ne znam ni sam šta ću. Igraću glavni žreb u Dohi, u Indijan Velsu bi trebalo da idem u kvalifikacije, a ne verujem da ću to uraditi. Najteže mi je što sam ispao iz prvih 100, mada sam znao da će se to desiti ranije ili kasnije. Nisam očekivao da ću stalno biti tu. Ono što će me naterati da se penzionišem je fizički bol. Ako osetim da ne mogu da dobijem meč, da me sve boli, neću forsirati sebe. Kada padneš na svetskoj listi, to je džungla.

Pomenuo je i Endija Mareja, koji godinama igra sa veštačkim kukom, šalju ga u penziju, ali on ne želi da odustane.

- Ljudi svašta pričaju, otkako sam se rodio uvek su mi govorili razne stvari. Navikao sam se. Ponašam se kao Endi Mari, niko mi neće reći kada da se penzionišem, uradiću to kada budem smatrao da je pravi čas. I ja sam kao on imao period od tri-četiri meseca kada je krenulo na bolje, ali sada nije tako. Osećaš da su ti noge pomalo slabe, ali osećaš i varnicu, možeš da igraš.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija