• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: A.K.

03.03.2024

11:25

Legenda! Velika pobeda Đokovića van terena!

EPAIMAGES

Novak Đoković

Legenda! Velika pobeda Đokovića van terena!

Podeli vest

Novak Đoković se godinama bori da svi teniseri imaju što bolje uslove, pa je upisao još jednu pobedu van teniskih terena.

Prvi teniser sveta je sa Vasekom Pospišilom 2020. godine osnovao Asocijaciju teniskih profesionalaca, koja se sada izborila da svi teniseri 24 sata imaju besplatnu medicinsku pomoć. PTPA je poručio da će "MedNet" program biti dostupan odmah, da će povezati igrače sa globalnom mrežom stručnjaka, koji mogu da im pomognu.

Za razliku od većine drugih sportista, teniseri moraju sami da brinu o svom zdravstvenom stanju i sve sami da finansiraju, osim kada su na turnirima gde imaju pomoć lekara. Posebno je teško igračima koji su slabije plasirani na ATP listi i ne zarađuju toliko da uvek mogu da priušte najbolje doktore. Nedavno je o ovom problemu pričao Dominik Tim, pošto je imao problem sa zglobom 2021. godine.

- Morao sam da se snalazim sam, teško je, posebno ako nemaš kontakt sa najboljim doktorima. Imao sam sreću da sam preko nekoliko veza upućen kod specijaliste. Takođe, podršku mi je pružio i moj sponzor. Ali, ne mogu to da priušte svi igrači, pa će doktor kog je obezbedio PTPA teniserima biti od velike pomoći - rekao je Dominik Tim. 

 

Foto: Reuters

Novak Đoković pomaže kolegama

 

PTPA je čak 18 meseci razgovarao sa igračima i tako postao svestan sa kojim se sve problemima suočavaju. "MedNet" će biti dostupan svim teniserima, a telefonska linija će raditi 24 sata sedam dana, tokom cele godine. Teniseri će moći da prijave zdravstvene probleme, da zatraže mišljenje, kao i da dobiju savete od lekara. Sve će nadzirati medicinski direktor Saveza Robi Sika, koji će za određene povrede uputiti igrače doktoru kako bi što pre dobili odgovarajući tretman i što pre se oporavili. 

 

Foto: profimedia

Vlade Divac, Novak Đoković i Nikola Jokić

 

Inače, Novak je trenutno u Americi, čeka ga takmičenje na mastersu u Indijan Velsu, a u noći između subote i nedelje gledao je Nikolu Jokića koji je vodio Denver do pobede protiv LA Lejkersa.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

Vesti

Spektakularno završeni Dani Kladova
Društvo

Spektakularno završeni Dani Kladova

Spektaklom u tvrđavi Fetislam, koncertom Danice Crnogorčević, u prisustvu nekoliko hiljada građana, uz vatromet i baklje na zidovima tvrđave, završeni su ovogodišnji Dani opštine Kladovo, koji su, utisak je svih građana opštine, ove godine zaista prevazišli sva očekivanja.

27.04.2024

12:40

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)
katastrofa

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)

Teretni voz koji je prevozio gorivo iskočio je iz šina i zapalio se u blizini granične linije između američkih saveznih država Novi Meksiko i Arizona, a u incidentu nije bilo povređenih, saopštili su železnički operater BNSF i policija.

27.04.2024

08:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Pa gde baš sad ? Ponovo afrička kuga svinja u selima oko Čačka i Kraljeva! Evo šta je sve zabranjeno vlasnicima
Nevolja ne bira

Pa gde baš sad ? Ponovo afrička kuga svinja u selima oko Čačka i Kraljeva! Evo šta je sve zabranjeno vlasnicima

Na delu teritorije gradova Čačak i Kraljevo ponovo je proglašena opasnost od zarazne bolesti afričke kuge svinja. Kritična situacija je u selima Tavnik u Kraljevu i Bresnica u Čačku. Ova odluka o proglašenju zaraženog područja, doneta je na osnovu rešenja, koje je donelo Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede – Uprava za veterinu.

27.04.2024

09:15

Zatvara se veliki broj ulica u centru i na Novom Beogradu! Skoro 100 linija gradskog prevoza menja trasu: Ovo je detaljan spisak
Beograd

Zatvara se veliki broj ulica u centru i na Novom Beogradu! Skoro 100 linija gradskog prevoza menja trasu: Ovo je detaljan spisak

Najmasovniji međunarodni sportski događaj na ulicama našeg glavnog grada - Beogradski maraton, održava se u nedelju 28. aprila sa već tradicionalnim startom kod Crkve Svetog Marka i ciljem na Terazijama. Beogradski maraton ove godine okupiće rekordnih preko 13.000 učesnika, i to na distancama od 10, 21 i 42 kilometra, a u Beograd dolazi i 2.500 stranaca iz 72 zemlje širom sveta.

27.04.2024

09:14