• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: A.K.

27.02.2024

13:00

On je obično govance! Njega Novakovi navijači ne mogu da vide očima (VIDEO/FOTO)

EPAIMAGES

Novak Đoković

On je obično govance! Njega Novakovi navijači ne mogu da vide očima (VIDEO/FOTO)

Podeli vest

Novak Đoković je pre četiri godine diskvalifikovan sa Ju-Es opena jer je u osmini finala protiv Pabla Karenja Buste slučajno lopticom udario linijskog sudiju.

Prvi teniser sveta je tada nenamerno udario Lauru Klark, koja je pala kao pokošena, Đokovića su momentalno izbacili, a Busta se pravio lud dok je trajala drama na terenu. Nije mu palo na pamet da stane u odbranu kolege, to ni danas ne mogu da mu oprosti ljubitelji tenisa i sporta, ne samo Novakovi fanovi, ali ni naš poznati sportski komentator Nebojša Višković.

- Znam koga ne gotivim - Karenja Bustu! Onaj detalj iz Njujorka... Mogao si da ispadneš šmeker, ne godine, nego istorije sporta da si rekao idemo dalje. Izgubio bi taj meč verovatno, ali bi svi tvoje ime pominjali kao esencija fer-pleja. Ovako je Karenjo Bista jedno govance obično i tako će da bude upamćen do kraja života - rekao je Višković u podkastu "Reketiranje".

 

 

Podsećamo, Srbin je pogodio lopticom u glavu linijskog sudiju Lauru Klark, nakon što je poen završen. Nakon izgubljenog brejka u finišu prvog seta je Đoković izvukao lopticu iz džepa i želeći da je se reši na putu do klupe, reketom je prebacio preko sebe. Nije u tom potezu bilo siline, ni agresije, nije mu bila namera da udari sudiju, koja je inače pala kao da ju je snajper pogodio i držala se za vrat. Novak je pokušao da im objasni da nije imao nameru da je pogodi, ali nije vredelo. Pravila su rigorozna u tim situacijama. Nekoliko minuta trajalo je većanje nakon čega je srpski teniser izbačen.

 

Foto: EPAIMAGES

Novak Đoković pokušava da pomogne Lauri Klark

 

Busta kao da je jedva čekao da kako da je Đoković opravdano izbačen sa takmičenja. 

Nisam video momenat. Gledao sam u svog trenera, slavio sam brejk i onda sam video da linijski sudija leži. Bio sam šokuiran. Dok su pričali na mreži, bio sam fokusiran samo na slučaj da moram da nastavim da igram. Sve to je trajalo dugo... Novak mi je pružio ruku. Mislim da nije namerno. Ne mislim da bi bilo ko od nas to uradio namerno. To je samo trenutak. Loša sreća. Naravno da ne možete to da uradite. Pravila su pravila. Sudija i supervizor su uradili pravu stvar, ali nije lako da donesete takvu odluku - pričao je Busta posle Novakove diskvalifikacije.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija