• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: A.K.

10.03.2024

07:17

Neverovatna brojka! Novak došao do 400. pobede na mastersima

tanjug/ap

Novak Đoković

Neverovatna brojka! Novak došao do 400. pobede na mastersima

Podeli vest

Novak Đoković je posle velike borbe savladao Aleksandra Vukića u drugom kolu mastersa u Indijan Velsu rezultatom 6:2, 5:7, 6:3.


Ovo je bila 400. pobeda našeg tenisera  na turnirima masters serije ne računajući Završni masters što je brojka koju je pre njega ostvario samo Rafael Nadal, koji je i dalje rekorder sa 406 pobeda.

Đokovića u narednom kolu očekuje duel sa Lukom Nardijem teniserom koji je kao laki luzer došao iz kvalifikacija u kojima je poražen. Imao je mnogo sreće, jer je u glavom žrebu umesto Tomasa Ečeverija, koji je bio slobodan u prvom kolu, pa je u drugom kolu pobedio Kineza Žižen Žanga 6:3, 3:6, 6:3.

Novaku je ovo bio prvi meč u Indijan Velsu od 2019. godine.

- Neverovatno je, baš je dugo pet godina. To je mnogo vremena za tenisera. U isto vreme, deluje da je 2019. godina bila juče. Povezujem se sa publikom, ja sam već pet dana ovde, ljudi dolaze, stvarno je lepo videti strast i poštovanje za tenisere. Lepo je biti u teniskom raju - kazao je Nole posle plasmana u treće kolo.

 

Foto: tanjug/ap

NOvak Đoković posle tri seta do trećeg kola Indijan Velsa

 

Start nije bio lak, Australijanac ga je naterao da odigra tri seta.

- Igrao je sjajno i zaslužuje veliki aplauz, videli ste reakcije publike, cenili su njegov tenis. Dobro je servirao, bilo je teško proći kroz njega, išao je na udarce, puštao ruku, pokušavao sam da nađem rešenje u trećem setu. Kada sam napravio brejk u trećem setu, video sam da mogu malo laganije da uđem u nastavak.

 

Foto: tanjug/ap

Aleksandar Vukić i Novak Đoković

 

Dodao je prvi teniser sveta da se ovaj turnir ne zove bez razloga "teniski raj".

- Lepo je vratiti se posle pet godina. Ovo zovu teniskim rajem, jeste tako, svi se lepo osećaju od igrača, ljubitelja tenisa, koji učestvuju u organizaciji. Svake godine je sve bolje. Neke ohrabrujuće, pokretačke energije sam osečao. Drago mi je da sam počeo pobedom.

Plasmanom u treće kolo, Novak je zaradio 50 bodova, ali i 59.100 dolara.

 

 

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija