• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J. R.

22.03.2024

10:02

Novakovi bližnji su zabrinuti za njega! Italijani u neverici: Nikada ovako nije bilo!

Reuters

Novak Đoković

Novakovi bližnji su zabrinuti za njega! Italijani u neverici: Nikada ovako nije bilo!

Podeli vest

Renomirani italijanski list "Gazeta delo Sport" objavio je tekst u kome je najboljeg tenisera sveta Novaka Đokovića nazvao "potpuno praznim i punim sumnji", a provukli su i da Srbin "više ne zna kako da pobeđuje". Takođe, pitaju se i kada će se uopšte vratiti na teren, uz poruku da to više nije isti igrač kojeg se svi plaše.

Nije navikao Nole da u martu nema niti jedan osvojen pehar u sezoni, a njegovi navijači i on sam nadali su se da će na Australijan openu doći do 25. grend slema.

Ipak, Đoković je prvi put zaustavljen u polufinalu od Janika Sinera (koji je i osvojio prestižni turnir), potom nije učestvovao na nekom od manjih turnira, razočarao je na Indijan Velsu gde je ispao već u 3. kolu od autsajdera, dok je od Majamija odustao.

Foto: MEGA / The Mega Agency / Profimedia

 

 

Posvetio je dane za nama opuštanju, pa je bio čest gost fudbalskih i košarkaških utakmica, okupljanja na kojima je sama elita, dok je stigao i da se okupa na Floridi. Mnogi, pa i italijanski mediji, pitaju se da li mu nedostaje motivacije da i u 37. godini podjednako posvećeno igra.

"Verovatno su sada oni najbliži njemu zabrinuti zbog njegovog neuobičajenog manjka apetita 'kanibala' koji deluje prazno i traži motivaciju. Možda je to do odsustva arhi-rivala Nadala i Federera, možda zbog talasa mladih tenisera zbog kojih se oseća kao riba na suvom u 37. godini... Činjenice govore za sebe: Đoković ne pobeđuje više", navodi "Gazete delo Sport".

 

Foto: Instagram

 

Italijani su se dotakli i Noletovog okruženja.

"To nije idelna situacija ako se uzme u obzir da Nole brani veliki broj poena na šljaci, uključujući 2.000 na Rolan Garosu koji je osvojio prošle godine. I dalje nije jasno šta je njegov plan: trenutno trenira u Monte Karlu što će nas navesti na to da će igrati na ovom mastersu, ali od izvora iz njegovog kruga može da se čuje da je njegova motivacija na istorijskom minimumu. Fizički i dalje nije na najboljem nivou, rezultati poslednjih mečeva nisu mu dali da uđe u ritam, dok i mentalno ne deluje previše dobro. Izrazi lica u prvim mesecima godine jasno govore", piše ovaj ugledni medij.

 

Foto: printscreen

 

Aludira se  na činjenicu da se približava Novakova odluka o penziji, iako je srpski as više puta rekao da je i dalje motivisan i da će igrati tenis sve dok može da se takmiči na visokom nivou. Takođe, mediji prenose da će igrati u Monte Karlu od 7. aprila.

- Volim i dalje ovaj sport, postaje sve teže i teže, a još uvek se takmičim na najvišem nivou. Još uvek sam broj jedan, tako da trenutno osećam da želim da nastavim dalje, da nastavim da pokušavam da napravim više istorije. Još je daleko do razmišljanja o Olimpijskim igrama u Los Anđelesu, ali pomisao na to me, naravno, uzbuđuje. Voleo bih da igram to, ali još uvek ne mogu da se posvetim tome - poručio je Novak Đoković početkom meseca.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

"Padobranski TRIATLON 2024" održan u Grčkoj - "Balkanski Skok Prijateljstva 2024" održaće se od 15-19 maja u Beogradu (FOTO)
Društvo

"Padobranski TRIATLON 2024" održan u Grčkoj - "Balkanski Skok Prijateljstva 2024" održaće se od 15-19 maja u Beogradu (FOTO)

Tokom vikenda, 20. i 21. aprila 2024. godine, na aerodromu Hortero „Aeroporu MOKKA“ Sidirokastro u Seresu održan je „Padobranski TRIATLON 2024.“ (padobranstvo - trčanje na jednu milju i gađanje), veze specijalnih snaga, komandosa, padobranaca, dok će se Balkanski Skok Prijateljstva 2024 godine održati od 15-19 Maja 2024. godine na Sportskom Aerodromu Lisičji Jarak u Beogradu.

28.04.2024

08:11

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija