• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D. V.

07.06.2024

19:50

Novi problem za Đokovića! Evo zašto za Noleta nije dobro što je Alkaraz u finalu Rolan Garosa

tanjug/ap

Novak Đoković

Novi problem za Đokovića! Evo zašto za Noleta nije dobro što je Alkaraz u finalu Rolan Garosa

Podeli vest

Crni oblaci nadvili su se nad Novakom Đokovićem. Srpski teniser zbog povrede kolena morao je da se povuče sa Rolan Garosa i time odustane od odbrane trofeja osvojenog prošle godine.

Odustajanje Đokovića, koji je u međuvremenu operisao meniskus u Parizu, značilo je da će on od ponedeljka izgubiti prvo mesto na ATP listi, na kojem je suvereno vladao poslednjih deset meseci.

I ne samo to, Novaku preti da sledeću nedelju počne tek kao treći igrač sveta. Razlog tome je plasman Karlosa Alkaraza u finale Rolan Garosa. Mladi Španac ima priliku da u slučaju osvajanja titule u Parizu potisne Noleta na treću poziciju.

Naime, Đokoviću će se zbog povlačenja u četvrtfinalu oduzeti 1600 bodova, pa će od ponedeljka imati 8.360 poena. Na drugoj strani, Alkaraz je ulaskom u finale nadmašio prošlogodišnji rezultat, kada je upravo od Noleta izgubio u polufinalu.

Foto: EPA Images

Karlos Alkaraz

Momak iz Mursije već sada je osvojio novih 500 bodova i trenutno ima 7.880, a ukoliko u nedelju podigne trofej Musketara, on će na svoj račun dodati još novih 700 poena, što će mu biti dovoljno da prestigne Đokovića.

Poslednji put srpski as bio je na trećem mestu pre više od godinu dana, tačnije 29. maja 

Od ranije je poznato da će, zbog povlačenja Novaka, lidersku poziciju na ATP od ponedeljka preuzeti Italijan Janik Siner, bez obzira što je zaustvljen u polufinalu Rolan Garosa. 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija