• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Lj.V.

14.07.2024

06:20

Oglasio se Mats Vilander! Evo šta kaže o meču Đokovića i Alkaraza!

Tanjug

Novak Đoković

Oglasio se Mats Vilander! Evo šta kaže o meču Đokovića i Alkaraza!

Podeli vest

Nekadašnji prvi teniser sveta, a sada analitičar "belog sporta" pričao je o finalu Vimbldona gde se sastaju Novak Đoković i Mats Vilander.

Šveđanin je istakao da očekuje potpuno ravnopravan  meč, kao prošle godine u finalu kada je posle pet dugih setova slavio Alkaraz. Zatim je istakao da Španac mora digne nivo igre ukoliko želi da odbrani trofej.

- Zbog onoga što smo videli prošle godine, da je Karlito pobedio na Vimbldonu prošle godine i na Rolan Garosu ove, pa možete reći da je blagi favorit. Ipak, kada pogledate kako je Novak dobar u svojim mečevima protiv rivala koji igraju drugačijim stilom. U polufinalu je imao naspram sebe Musetija, koji skoro sve vreme igra slajs-bekhend i ne igra previše agresivno, a Novak nije imao problema sa njim. Nije imao problem ni sa igračima koji su izlazili na mrežu i deluje da se oseća potpuno komforno na travi... Mislim da je Karlos Alkaraz pokazao da je zasluženo šampion Vimbldona, jer je igrao najbolji tenis kada je bilo potrebno. Ipak, nije potrebno protiv Novaka Đokovića da igra najbolji tenis 60 odsto meča, to mora da uradi bar tokom 80 odsto finala, inače nećete pobediti Novaka - rekao je Vilander za "Eurosport"

Foto: AP PHOTO

Novak Đoković

 

Dodao je da je za Alkaraza dobro što je već pobedio Novak u finalu ovog turnira, ali da je siguran da Srbin neće biti nervozan.

Teško je reći ko se emocionalno oseća kao favorit. U većini slučajeva Karlos Alkaraz sigurno oseća olakšanje, jer ima jedan osvojeni trofej Vimbldona, pobedio je tamo Đokovića i oseća se sigurno, tako da će imati još mnogo, mnogo godina i šansi da osvoji Vimbldon. A, što se tiče Novaka, jedan od razloga zbog kojih nije pobeđivao ranije ove sezone je osećanje koje smo doživeli svi. 'Moje vreme za kraj još nije došlo, ali dolazi za godinu, dve ili tri'. Mnogi igrači postanu malo nervozni kada se približi i to će ga možda stići u nedelju u finalu, ali je Đoković ipak tako dobar i to je dokazao kroz ovaj turnir. To će biti jedan meč, finale, u kojem će Novak ući sa idejom da pobedi protivnika, svestan da je pobeđivao u mnogo, mnogo više finala od njega. "Đokoviću će to biti deseto finale Vimbldona, čak 37. grend slem finale i zamislite kako se on oseća pred grend slem finale. Sigurno nema te nervoze koja će ga sprečiti da igra bolje - zaključio je Vilander.

Finale ovog turnira je na programu od 15.00  na Centralnom terenu "Ol Ingland" kluba.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Sile mraka i vladari iz senke vuku sve poteze! Evo šta su hteli da postignu ubistvom Trampa! (VIDEO)
Live TV

Sile mraka i vladari iz senke vuku sve poteze! Evo šta su hteli da postignu ubistvom Trampa! (VIDEO)

Ko stoji iza atentata na Trampa? Forenzičari tvrde da je na skupu pucano iz tri različita oružja. Izraelska vojska izvela udare na centralnu Gazu. Među stradalima ima dece. Na ove, ali i sve druge važne svetske teme govorili su analitičar prof. dr Miloš Laban i politički filozof Dragoljub Kojčić. Uživo u program putem vajber uključenja javili su se i politikolog i advokat Aleksandar Đuričić i predsednik SPOR Stefan Srbljanović.

15.07.2024

22:30

Tramp isplanirao atentat na samog sebe? Slika nakon ranjavanja deluje kao da je izrežirana! (VIDEO)
Live TV

Tramp isplanirao atentat na samog sebe? Slika nakon ranjavanja deluje kao da je izrežirana! (VIDEO)

Jedan od scenarija je da je atentat na Trampa organizovao jedan mladić, ali sa druge strane, teorija je da je to organizovao sam Tramp kako bi obezbedio svoju pobedu na izborima. Obe teorije imaju smisla i obe imaju relativno adekvatne argumente. Šta je bliže istini? Na tu temu u "Info danu" govorili su prof. dr Ivan Pajović, ekonomista i bivši dopisnik "Politike" iz Moskve Slobodan Samardžija.

15.07.2024

16:35

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija

S jedne strane Dunav, s druge violina!
Srbija

S jedne strane Dunav, s druge violina!

U čast virtuoza na violini i rodonačelnika pravog narodnog melosa, Vlastimira Pavlovića Carevca, u Velikom Gradištu održani su jubilarni 30. Carevčevi dani.

15.07.2024

17:52