• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J.J.

10.09.2024

13:14

Neverovatan rekord Novaka Đokovića! U leđa mu gledaju i Rodžer i Rafa, a Alkarazu će trebati bar 13 godina da ga stigne! (FOTO)

tanjug/ap

Novak Đoković

Neverovatan rekord Novaka Đokovića! U leđa mu gledaju i Rodžer i Rafa, a Alkarazu će trebati bar 13 godina da ga stigne! (FOTO)

Podeli vest

Novak Đoković, najbolji teniser svih vremena, se posle dugog perioda nalazi na četvrtom mestu ATP liste, što je epilog poretka nakon završetka Ju-Es opena.

Đoković, koji je u Njujork stigao kao drugi nosilac i drugi igrač sveta, doživeo je pad na listi zbog rane eliminacije i odličnog rezultata Aleksandera Zvereva, koji je iskoristio situaciju da ga pretekne. Novak je izgubio čak 1.900 bodova koje je branio iz prošle sezone, a na vrh liste su se učvrstili Karlos Alkaraz i Janik Siner, koji je osigurao prvo mesto titulom u Njujorku.

Iako se Đoković trenutno ne nalazi među najboljom trojicom, to ne umanjuje njegov impresivan rekord. Srpski teniser drži svetski rekord po broju nedelja provedenih među tri najbolja igrača na planeti – čak 756 nedelja, odnosno preko 14 i po godina! Ovaj podatak dodatno dobija na značaju kada se uzme u obzir da su mu konkurenti kroz karijeru bili legendarni Rodžer Federer i Rafael Nadal, koji su uglavnom gledali Đokoviću u leđa.

 

 

Što se tiče rekorda, Novak dominira u nekoliko kategorija. Rekorder je po broju nedelja na prvom mestu (428), a takođe predvodi listu po broju nedelja na jednoj od prve dve pozicije (599). Kada je reč o nedeljama među trojicom najboljih, Đoković sa 756 nedelja predvodi ispred Federera (750) i Nadala (686). Legendarni Džimi Konors zaostaje sa 592 nedelje.

Iako su šanse da se Đoković ove godine vrati među trojicu najboljih relativno male, s obzirom na to da do kraja godine brani 2.300 bodova, to njemu trenutno nije prioritet. Novak je već obezbedio prvo mesto na večnim listama ATP tura, a njegov fokus sada je na drugim ciljevima. Đoković se više ne opterećuje pozicijom na listi, jer je njegov prioritet osvajanje najvećih turnira, posebno grend slemova, u čemu je takođe rekorder.

Foto: epaimages

Novak Đoković

Do kraja sezone, Đoković planira da učestvuje samo na masters turnirima u Šangaju i Parizu, uz mogućnost kvalifikacije za Završni masters u Torinu, ukoliko ostvari dobre rezultate. Njegova glavna motivacija sada je, kako je i sam istakao, osvajanje što više grend slem titula i dodatno učvršćivanje svog statusa kao najvećeg tenisera u istoriji ovog sporta.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Ministar Momirović u Kini: Ogromno interesovanje za srpske proizvode
Društvo

Ministar Momirović u Kini: Ogromno interesovanje za srpske proizvode

Današnji sastanak u Sjamenu sa rukovodiocima vodećih maloprodajnih lanaca u Kini je bio jako dobar i sada je vreme da ono što smo ispregovarali kroz Sporazum o slobodnoj trgovini sa NR Kinom prenesemo i na konkretne proizvode iz Srbije koji moraju da nađu svoje mesto na ovom najvećem tržištu na svetu, izjavio je ministar trgovine Tomislav Momirović nakon sastanka sa rukovodiocima vodećih maloprodajnih lanaca u Sjamenu u Kini.

10.09.2024

15:01

TV

Putin može da upotrebi šta hoće u Kursku bez da odgovara za to! Rusi mogu da iskoriste bilo šta na svojoj teritoriji da bi očistili neprijatelja! (VIDEO)
Live TV

Putin može da upotrebi šta hoće u Kursku bez da odgovara za to! Rusi mogu da iskoriste bilo šta na svojoj teritoriji da bi očistili neprijatelja! (VIDEO)

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski izjavio je da će zbog kašnjenja zapadnih saveznjika u isporuci vojne pomoći, Ukrajina početi da proizvodi sopstveno oružje pod zemljom. Ovu informaciju komentarisao je magistar naftno-gasnog inženjerstva Nebojša Obrknežev tokom gostovanja u "Info jutru" Informer TV.

10.09.2024

09:36

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija