• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: A.K.

30.09.2024

05:56

Srđan bacio Srbe u trans: Novak će živeti u Beogradu! Bez Kosova smo prašina, ne postojimo...

profimedia

Novak Đoković

Srđan bacio Srbe u trans: Novak će živeti u Beogradu! Bez Kosova smo prašina, ne postojimo...

Podeli vest

Srđan Đokoivć, otac najboljeg tenisera svih vremena, Novaka Đokovića, kaže da će naš as ostati da živi u Srbiji po završetku karijere.

Srđan je intervju za Sputnjik u emisiji "Maša i...", pričao o početku karijere našeg tenisera, odrastanju, planova kada prestane da igra tenis... Kaže da će Novak ostati da živi u Srbiji s porodicom posle završetka karijere.

- Moja deca su se rodila ovde i Novak će, kad završi svoju tenisku karijeru živeti u svojom gradu, Beogradu u svojoj zemlji Srbiji. Mislim da nema većeg zadovoljstva, ponosa i uspeha od toga da tvoje dete pronosi slavu svog naroda i svoje zemlje svuda u svetu.  Nema veće sreće. Naša majka je Srbija, mi smo Srbi, živimo u svojoj zemlji Srbiji, ponosni smo na to što smo Srbi. Nikada nismo radili ništa protiv drugoga, svi su radili nešto protiv nas, ali mi smo ostali čudosno stameni. Ostali smo na svojoj grudi, koliko nas ima. Nadam se da će nas biti više u budućnosti - kazao je Srđan.

Foto: profimedi

Dijana i Srđan Đoković

 

Nole je postao najbolji teniser ikada, ali početak nije bio lak. 

- Svaki njegov odlazak na te male turnire do 12, 14, 16 godina po Evropi i svetu su bili veliki problem, jer je on morao zajedno sa svojim pratiocima i svojim ocem da traži vizu u raznim zemljama da bi odlazio tamo. Nije bilo lako biti Srbin u tom zapadnom svetu koji nas je u stvari i bombardovao i uradio to što je uradio, a mi za vreme bombardovanja nismo otišli iz naše zemlje. Mi smo dva i po meseca sa decom, sa Novakom koji je 99. godine imao 12 godina, Markom koji je imao osam i Đorđem koji je imao četiri godine, ostali u svojoj zemlji i gradu i skrivali se po bunkerima. Jedno vreme, a onda se više nismo ni skrivali nego su oni trenirali na teniskom klubu Partizan. Sve vreme dok su avioni leteli iznad grada i bombardovali. To je bilo stvarno jedno užasno vreme i u tom užasnom vremenu on je sastavao i čini mi se da ga je sva ta situacija koja se dešavala sa svim tim odvratnim stvarima i očvrsnula i pokazala mu da on jednostavno mora da se bori mnogo više od ostalih da bi postao to što je i postao.

Foto: Reuters

 

 

Srđan je veliki patriota, a podseća na važnost srpskog jednistva kada je u pitanju status Kosova i Metohije. 

- Kosovo je srce Srbije, to nije floskula, to je istina jer mi smo bez Kosova prašina, prazan prostor, mi jednostavno ne postojimo. Kao što je za Jevreje Jerusalim ili za muslimane Meka i Medina ili za katoličanstvo Vatikan - za nas je Kosovo i Metohija. Mi bez Kosova i Metohije ne postojimo. Nikada se Kosovo neće priznati kao otuđeni deo od Srbije. Kosovo će uvek biti u našim telima i našim srcima, ne treba priznati Kosovo i pustiti budućim generacijama da se izbore za poštovanje i za neuništavanje srpskih svetinja gde se god budu nalazile, a naročito se to dešava na Kosovu, a u stvari su na Kosovu te najstarije naše svetinje i odatle smo svi potekli kao Srbi i krenuli smo po svetu da živimo i radimo.

Foto: Beta

Novak i Srđan Đoković

 

Novakov otac je početkom 2023. godine trijumf našeg tenisera na Australijan openu slavio uz pesmu "Kosi tata, kosim ja". Meč tada nije gledao uživo, nego iz hotela, jer su Australijanci napravili haos nakon što je viđen u društvu navijača sa obeležjima Rusije. Ko zna, možda opet zapeva čuvene stihove. 

- Što se mene tiče, on je zaokružio tu sportsku priču, igraće na još nekoliko turnira, ali mislim da je pokazao da je najbolji sportista sveta svih vremena. Brzo će se raditi i njegov muzej u Beogradu, pored muzeja Nikole Tesle, koji je najveći naučnik sveta svih vremena i to je sjajna stvar i mislim da će to još više učvrstiti snagu i veru Srbije i srpskog naroda u svoj narod i u svoju zemlju i da se ne stidimo ničega i da budemo ponosi zbog toga što smo Srbi - zaključio je Srđan Đoković.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Na Zapadu postoji demokratija, ali kada je izvoze, postaje teška represija! Afričke i južnoameričke zemlje počinju da se bune i bude protiv hegemona!
Live TV

Na Zapadu postoji demokratija, ali kada je izvoze, postaje teška represija! Afričke i južnoameričke zemlje počinju da se bune i bude protiv hegemona!

Nije malo kada kažemo da je predsednik Vučić održao istorijski govor u Njujorku. Danas je sedam dana od kako su predsednik i njegovi saradnici otišli u Njujork. Da li će ovo predstavljati buđenje lidera manjih lidera kako bi se stvorila protivteža zapadnim silama? Na ovu temu u specijalnom programu govorili su politički filozof Dragoljub Kojčić i Mihajlo Olujić iz Centra za društvenu stabilnost.

29.09.2024

21:54

Da li će woke kultura uništiti srpsku narodnu tradiciju? Zagovornici ovog modernog pogleda na svet prvi krše pravila za koja se zalažu! (VIDEO)
Live TV

Da li će woke kultura uništiti srpsku narodnu tradiciju? Zagovornici ovog modernog pogleda na svet prvi krše pravila za koja se zalažu! (VIDEO)

Da li woke kultura može da ugrozi srpsku tradiciju? Šta je uopšte woke kultura o kojoj je govorio i predsednik Aleksandar Vučić u Njujorku? Na ovu temu u "Otvorenom studiju" govorili su javni komentator Biljana Šahrimanjan Obradović, urednik "Optimist magazina" Predrag Azdejković i narodni poslanik SNS Nebojša Bakarec.

29.09.2024

19:38

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija