• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: A.K.

24.10.2024

06:34

Đoković ne može da veruje da mu se ovo dešava! Kakav preokret

Reuters

Novak Đoković

Đoković ne može da veruje da mu se ovo dešava! Kakav preokret

Podeli vest

Novak Đoković je blizu plasmana na Završni masters u Torinu, iako je nedavno rekao da ga ne zanima, pa ne igra ove nedelje, a neće ni naredne na mastersu u Parizu. Ipak, častili su ga Kasper Rud i Tomi Pol.

Srbin je definitivno potvrdio da neće igrati na mastersu u Parizu. Ali, mogao bi i pored toga da se nađe među osam najboljih igrača u ATP trci kako bi se takmičio u Torinu, mada tako nije delovalo pre samo nekoliko dana. Ali, usledio je preokret, sada mu rezultati rivala idu na ruku.

Rud i Pol su kandidati za mesto među osmoricom najboljih. Međutim, žestoko su podbacili ove nedelje i "odigrali" za Novaka, pa su mu povećali šansu da se nađe na smotri najboljih tenisera. Videćemo da li Nole uopšte planira da igra u Torinu čak i ako se plasira na završni masters. Kako trenutno stvari stoje ne zanima ga, ne igra, hoće na odmor, ali je ipak blizu Torina.

Foto: epaimages

Novak Đoković ne igra, ali ga rivali časte

 

Rud je poražen u prvom kolu turnira u Bazelu, izgubio je od Roberta Bautiste Aguta (2:1). Tomi Pol je eliminisan u prvoj rundi turnira u Beču od Brendona Nakašime (2:0) i možda samo čudo može da ga vrati u trku za završni masters.

Što se tiče plasman u ATP tri, Đoković je na šestom mestu sa 3,910 bodova. Rud je i dalje na mestu koje vodi u Torinu, drži sedmu poziciju u ATP trci sa 3,845 bodova, odmah je iza našeg tenisera.  Trenutno bi Đokovića mogao da ga ugrozi Andrej Rubljov, ukoliko bi osvojio titulu u Bazelu, Rus je na 3,660 bodova. Aleksu de Minoru, koji je na devetom mestu, ni trofej u Beču ne bi doneo skok iznad Đokovića, jer ima 3,395 poena.

Foto: epaimages

Novak Đoković sve bliže mastersu u Torinu

 

Što se tiče Pola,  Amerikanac je na 11. mestu ATP trke i moraće da napravi sjajan rezultat na narednom turniru u Parizu da bi se domogao osmog mesta koje vodi u Torino, jer ima 3,135 bodova. Šansu za završni masters ima i Grigor Dimitrov, koji se takmiči na turniru u Beču.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija