• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: A.K.

17.07.2024

05:41

Alarm upaljen, zabrinuti navijači posle poraza Srbije! Glava ih boli zbog ovih igrača

Starsportphoto

Olimpijske igre

Alarm upaljen, zabrinuti navijači posle poraza Srbije! Glava ih boli zbog ovih igrača

Podeli vest

Košarkaška reprezentacija Srbije bez Bogdana Bogdanovića poražena je u Abu Dabiju od Australije 84:73 u prijateljskom meču u okviru priprema za Olimpijske igre.

Posle tri pobede, protiv Holandije dva puta i Francuske, košarkaška reprezentacija doživela je prvi poraz u pripremama za predstojeće Olimpijske igre. 

Imala je Srbija tokom četvrtog kvartala minimalmu prednost koju nažalost nije uspela da sačuva. "Orlovi" su bili bez rešenja za Petija Milsa, nekadašnji NBA as bio je ubedljivo najbolji akter meča sa 28 poena. Pogodio je četiri trojke iz sedam pokušaja. Dvocifren je bio još samo nekadašnji plejmejker Partizana Dante Egzum sa 15 poena.

Micića pokvarila NBA

Što se tiče Srbije, najefikasniji bio je Filip Petrušev sa 17 poena, Nikola Jokić je imao 14 poena i 14 skokova, a pratio ih je Milutinov sa 12 poena. Problem je bio na ostalim pozicijama, Avramović je jedini bio na nivou sa 12 poena. Navijače je neprijatno iznenadila vest da Bogdan Bogdanović i Ognjen Dobrić neće igrati protiv Australije, a selektor Svetislav Pešić rešio je da iz preventivnih razloga opterećenja liši kapitena Srbije i krilnog košarkaša Virtusa. Posle utakmice Pešić nije bio zabrinut. 

Foto: Starsportphoto

 

 

- Sve je onako kako smo i očekivali. Dali smo energiju, tu su naravno i problemi sa onima koji ne mogu da igraju, tu se izgubi kontinuitet, pre svega u napadu. U odbrani smo bili na nivou kao u utakmici sa Francuzima, igrali smo energično. Bilo je nekih sitnih grešaka, moramo da igramo agresivnije, na ivici faula. Oni nisu napravili nijedan faul u zadnjoj četvrtini, a igrali su dosta jaku odbranu. U napadu smo bili malo nervozni, možda i umorni zbog velike energije koju smo davali u odbrani. Igrali smo protiv ekipe koja je fantastična u tranziciji, a tada trpe noge i umore se. Košarka jeste i šut i pas i dribling, ali za to moraš pre svega da imaš sveže noge. Zato moramo u napadu da igramo preciznije - konstatovao je selektor.

 

 

S druge strane, navijači jesu zabrinuti. Nisu zadovoljni igrom Pokuševskog, Jaramaza, Gudurića, pa i Micića.

"Pešić se baš zbrkao u ovoj utakmici sa lošim izmenama", "Ne mogu Milutinov i Jokić zajedno. A i Pešić ima tendenciju da se zbrka ovako i u nekim bitnim utakmicama", "Ako hoces bilo sta da dobijes u nastavku, bez Jaramaza, Pokusevskog, Gudurica. Daj Dobrica i Bogdanovića nemoj da ih štediš i Plavšić da igra", "Pešiću nemoj biti Piksi leba ti", komentari su navijača na društvenim mrežama.

 

 

"Vasu pokvarila NBA liga, nije ni pola onog igrača koji je tamo otišao. Pokuševski uplašen i bez inicijative. Jaramazu ovde zaista nema mesta...  Sve je ovo duo priprema, idemo dalje", smatra jedan navijač Srbije.

 

 

 

Foto: AP PHOTO

 

 


Deo navijača podseća da se radi o prijateljskoj utakmici, te da nema razloga za brigu.

"Biće to dobro do Olimpijade samo hrabro", "Prijateljske su za isprobavanje svih igrača, i ne mora svaka da se dobije, nek se vidi jasno ko ne može da igra na visokom nivou da ne bude posle što je precrtao ovog a ne onog", "Lagana trening utakmica, biće to sve dobro", "Dobri su naši", "Biće ovo dobro… Samo jako momci".

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Autorski tekst Darka Obradovića za Informer: Politizacijom litijuma ugrožava se nacionalni interes Srbije
Politika

Autorski tekst Darka Obradovića za Informer: Politizacijom litijuma ugrožava se nacionalni interes Srbije

Politika u dobroj meri oblikuje nacionalni interes i usmerava snage i kapaciteta ka njegovom ostvarenju. Istovremeno nacionalni interes mora biti nad politička kategorija, a naročito mora biti izvan dnevne politike. Dnevna politika je suština političkog delovanja i na njoj se pravi razlika između političara i državnika. Državnik je po prilici odličan političar, ali političar ne mora biti ujedno i državnik. Razlika se pravi na teškim, složenim i dugoročnim odlukama koje ne moraju uvek biti jednostavne ali su u korist nacionalnih interesa.

16.07.2024

21:45

TV

Odluke NATO pakta u Vašingtonu vode svet u neviđenu opasnost! Ubistvo Trampa ne bi spustilo tenzije u Americi! (VIDEO)
Live TV

Odluke NATO pakta u Vašingtonu vode svet u neviđenu opasnost! Ubistvo Trampa ne bi spustilo tenzije u Americi! (VIDEO)

Gosti "Info dana" Informer televizije bili su direktor "Srpskog telegrafa" Saša Milovanović, profesor dr Branko Nadoveza sa Instituta za noviju istoriju Srbije i Ljubomir Đurić iz Centra za nacionalnu politiku. Govorili su o odnosima Srbije i Egipta, kao i o nedavnom atentatu na bivšeg šefa države i aktuelnog kandidata za predsednika Sjedinjenih Američkih Država Donalda Trampa.

16.07.2024

16:27

Hronika

Detetu pržio ruke i noge na ringli, pa šokirao izjavom! Komšije otkrile detalje užasa na Čukarici: "Bacao je stvari po ulici..."
Hronika

Detetu pržio ruke i noge na ringli, pa šokirao izjavom! Komšije otkrile detalje užasa na Čukarici: "Bacao je stvari po ulici..."

Muškarac (40) koji se sumnjiči da je u ponedeljak u poslepodnevnim satima u Čukarici, pastorka (5) tukao rukama i nogama, a zatim mu stopala i dlanove stavljao na užaren šporet smešten je na Kliniku za psihijatrijske bolesti "Dr Laza Lazarević" radi veštačenja. Kako komšije ovog očuha iz pakla pričaju, oni su primetili Hitnu pomoć u dvorištu kuće i dečaka sa zamotanim rukama.

16.07.2024

21:50

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija