• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: S. R.

21.07.2024

21:44

Bravo, majstori! Srbija razbila Japan u Areni

Starsportphoto©

Olimpijske igre

Bravo, majstori! Srbija razbila Japan u Areni

Podeli vest

Košarkaška reprezentacija Srbije pobedila je Japan u pripremnom meču za Olimpijske igre rezultatom 119:100 (33:23, 26:29, 32:18, 28:30)

Naši momci su u Beogradskoj areni na Novom Beogradu uspešno prošli pretposlednju pripremnu utakmicu pred put u Pariz, na najveću svetsku sportsku smotru koja će se održavati od 26. jula do 11. avgusta.

Očekivano su slavili protiv dosta manje kvalitetnijeg Japana, a ono što je još važnija vest je da se u tim posle povrede noge vratio Nikola Jović koji je dobio veliki aplauz po ulasku na teren u prvoj četvrtini.

Foto: Starsportphoto©

 

Dvocifreni u našem timu bili su Nikola Jokić sa 18 poena, Bogdan Bogdanović (15), Ognjen Dobrić (14), Vasilije Micić (12) i Filip Petrušev (17), a na drugoj strani istakao se Rui Hačimura sa 29 poena.​

Od samog starta bila je jasna razlika u kvalitetu. Za sve prisutne, ali i gledaoce kraj malih ekrana, bilo je divno gledati sjajne napade izabranika iskusnog selektora Svetislava Pešića. Ognjen Dobrić je odlično počeo meč, Marko Gudurić je bio sjajan u odbrani, Milutinov zakucavao, Jović je upisao prve poene posle povrede, a viđene su i trojke Vasilija Micića i Filipa Petruševa.

Efikasni su bili i Bogdan Bogdanović i prva zvezda tima Nikola Jokić, ali su pred kraj druge četvrtine "orlovi" pomalo posustali.

Japanci su dali četiri trojke zaredom, dok su naši momci srljali iz greške u grešku, pa su na poluvreme otišli sa prednošću od sedam poena (59:52), iako su u jednom momentu imali 15.

Foto: Starsportphoto©

 

Furiozno su krenuli vicešampion sveta u drugo poluvreme i ekspresno vratili dvocifrenu prednost. Japanci nisu odustajali od svoje taktike i šutirali su, ali nisu mogli mnogo da urade. Treća četvrtina završila se atraktivnim potezom Nikole Jokića za potpuno oduševljenje u dvorani.

"Orlovi" su rutinski priveli meč kraju, a u poslednjoj četvrtini na teren su ušli i Uroš Plavšić i Ognjen Jaramaz kog do tada nismo videli u ovom meču.

Podsetimo, u sastavu nije bio samo Dejan Davidovac koji pokušava da se oporavi od povrede kuka i otputuje u Pariz.

"Orlove" sutra takođe od 20.00 očekuje duel sa Grčkom, što će biti poslednja provera pred Pariz gde će igrati u C grupi sa Sjedinjenim Američkim Državama, Portorikom i Južnim Sudanom. Ekipa selektora Svetislava Pešića putuje u sredu u prestonicu Francuske.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija