• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Lj.V.

02.08.2024

00:00

Ne bih ništa menjala! Zorana Arunović: Da je medalja došla na lakši način...

AP PHOTO

Olimpijske igre

Ne bih ništa menjala! Zorana Arunović: Da je medalja došla na lakši način...

Podeli vest

Naša zlatna olimpijka Zorana Arunović obraća se medija posle povratka u Beograd.

Zorana Arunović i Damir Mikec u paru su osvojili zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Parizu. Zorana Arunović se sada vratila u srpsku prestonicu, a povodom toga je zakazana pres konferencija.

- Koja je težina kamen, neprocenjiva- rekla je ona na početku pres konferencije.

Pričala je o tome kako je izgledalo jutro i nekoliko sati pre finalnog takmičenja.

- Znate šta, bila je to veoma tola noć sa visokom temperaturom bez. To je jedna emocija koja morala da bude neutralisana. Ja sam spavala od pola jedan do četiri ujutro. Uključila sam telefon i videla sam da je moja sestra onljan. Pitala sam je da prošetamo krug oko sela. Sve u cilju da bi bili u svom maksimumu u tom danu. Ako bi neko rekao da je pobeda rutinska, e pa nije rutinska. Mi se u nijednom trenutuku nismi prepuštali, ono što karakteriše Damira i mene je klasa i uvek smo znali kada da se oslonimo jedno da drugo. Ja sam našla način da nas dovedem u egal, a on je zadao završni hitac - rekla je Zorana.

Zahvalila je svojoj sestri i svom psihologu.

- Ja sam bila na četvrti igrama, bilo je jako teško, hvala mojoj sestri što me vraćala stalno na pravi put. Takođe moj sportski psiholog Đorđe Ćurćić, stalno je bio tu. Tako smo uspeli da budemo stalno tu - dodala je ona.

Trener i sestra Bojaana Arunović, Jelena je pričala o celom procesu koji su koje su zajedno prošle.

- Da damo konferenciji jedan ozbiljniji ton. Ja sam ovo doživela veoma emotivno. Radili smo kao da će da se desi, a znali da vrlo lako može da se ne desi. Njeni rezultati su bili obećavajući, ali to se nikad ne zna. Uvek imamo sumnje,  oni momenti kada misliš da svi osim tebe napreduju, ali uspeli smo da osvojimo tu dugo željeno olimpijsku medalju. Težak je izraz nameštanje glave, ne namešta se glava, namešta se ceo život. Moramo uvek biti konkurenti, u singl nam je pobeglo finale, a zatim smo ušli sa velikom motivacijom u miks parove. Prvi sledeći hitac je i najvažmniji hitac.  Mislim da smo uspeli da iznesemo borbu za zlatnu medalju na pravi način i da potpuno obezhrabrimo Turke koji su na kraju plakali, ali šta da im radimo - rekla je ona.

Zorama je naglasila koliko je bilo zanimljiv finalni obtračun s Turskom.

- Ono što smo ja i Damir pokazali je bio je najbolji pokazatelji koliko je naš sport zanimljiv i ovako bi trebalo da izgleda finale na Olimpijskim igrama, do poslednjeg hica se ništa nije znalo - naglasila je naša zlatna olimpijka.

Ističe da ništa ne bi menjala u finalnoj borb i da će uvek pamtiti tu napetost.

- Ja sam bila daleko od srćanog udara, al da je potrajalo bila bi dosta bliže. Možda bi ja tu nešto promenila, ali koja je onda draž. Mi smo gubili, mogli smo da se predamo, pa smo se vratili, pa ponovo gubili. Oni su propustili dve meč lopte, na kraju smo uspeli da pobedimo. Da je medalja došla lagodnije, ja je ne bi pamtila ovako - istakla je ona.

Opisala je sve kroz šta su prolazili u Parizu, a zatim i taj momenat neopisive sreće posle trijumfa u finalu.

- Prošli smo kroz velika razočarenja, ja nisam u pojedničnoj ušla u finale, Damir je ušao sa najboljim rezultatom, pa nije uzeo medalju. Onda radite, radite, gubite, vraćate se, a onda pobeđujete. Sve one emocije koje ste morali da nivelišete, više ne morate da zadržavate. Ja se sećam da sam se okrenula Damiru, i rekla sam mu da smo olimpijski šampioni, taj momenat slavlja je sve što smo dugo čuvali u sebi. Jedno veliko rasterećenje i sreća - kaže naša zlatna olimpijka.

Nije imala mnogo prilika, ali ipak uspela je da se navikne na format takmičenja koji traje oba dana.

- Ja kao sportista, mogu da kažem da je došta drugačije. Meni je lično smetalo da smo za tri godine imali samo dva svetska kupa gde smo mogli da isprobamo taj novi format. Napravljen je plan, mi smo imali šansu u Bakuu i Minhenu,  isprobali smo, ali u Bakuu sam prva ispala jer nisam našla pravi način zagrevanja. Videle smo gde su bile greške, našli smo pravi način, tako da sam  osvojila Svetski kup u Minheu. Potrebno je mnogo više vremena, nego kada je bilo ranije - dodaje Zorana.

Ne postoji titula koju Zorana nema, prvo se našalila na račun ove situacije,  a onda je priznala koliko joj to znači.

- Uzeću psa, sada konačno dolazi vreme za to. Za dve nedelje ću imati psa. Drago mi je da ste to pomenuli, ja sam sad sve osvojila, a sam  svetska šampionka, ima zlatne medalje na Evropskom prvenstvu i Olimpijskim. Maštala sam o tom momentu da to mogu da ga kažem, a sada je realnost - rekla je Zorana.

Istakla je da su ona i Damir Mikec imali lep doček  u Olimpijskom selu posle osvojene zlatne medalje.

- Bilo je jako lepo. Neizmerno hvala Olimpijskom komitetu Srbije. Uvek su sportisti centralne fiugre, a ne priča se o ljudima koji su u senci. Sačekali su nas sportisti posle medalje,zaigrali smo kolu, ko mene zna, zna koliko ja volim kolo. Hvala svim ljudima koji su bili u nas. Mi smo otvorili sezonu osvanja medalja, imao dosta sportista, nadam se da ćemo uzeti još dosta medalja - jasna je naša sportiskinja.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Ministar Vesić: Narod Srbije uz predsednika Vučića
Politika

Ministar Vesić: Narod Srbije uz predsednika Vučića

"U ovom izazovnom trenutku za Republiku Srbiju, kada se naša zemlja suočava sa pokušajima destabilizacije spolja i iznutra, neophodno je pružiti snažnu i nedvosmislenu podršku predsedniku Vučiću da nastavi da vodi zemlju i sprovodi politiku razvoja i rasta srpske ekonomije i životnog standarda građana", izjavio je večeras ministar Goran Vesić.

01.08.2024

20:56

TV

Zapadu odgovara da se sukob u Ukrajini produži! Samo Sloveni ginu u ovom ratu! (VIDEO)
Live TV

Zapadu odgovara da se sukob u Ukrajini produži! Samo Sloveni ginu u ovom ratu! (VIDEO)

Koliko bi upotreba američkih F-16 lovaca od strane ukrajinske vojske, kada do nje eventualno dođe, mogla da promeni situaciju na frontu? Da li će oni Rusima predstavljati otežavajuću okolnost u ovom sukobu? Postoji li uopšte aerodrom dovoljnog kvaliteta za poletanje ovih lovaca u Ukrajini? Na ova, ali i na brojna druga ratna pitanja iz sveta, odgovore su davali gosti "Rata uživo" - novinar i ratni reporter Igor Damjanović i dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije.

01.08.2024

22:26

Napad Irana na Izrael bi nas odveo u Treći svetski rat! Takav sukob jednostavno ne bi mogao da ne eskalira van svojih granica! (VIDEO)
Live TV

Napad Irana na Izrael bi nas odveo u Treći svetski rat! Takav sukob jednostavno ne bi mogao da ne eskalira van svojih granica! (VIDEO)

Najviši iranski zvaničnici sastaće se danas sa predstavnicima regionalnih saveznika iz Libana, Iraka i Jemena kako bi razgovarali o potencijalnoj odmazdi protiv Izraela nakon ubistva lidera Hamasa Ismaila Hanijea u Teheranu, reklo je pet neimenovanih izvora za Rojters. Region se suočava sa rizikom proširenja sukoba između Izraela, Irana i njegovih saveznika nakon ubistva Hanijea u sredu i ubistva višeg komandanta Hezbolaha u utorak u izraelskom napadu na predgrađe Bejruta. O tome kakve, potencijalno katastrofalne, posledice bi ovo moglo da ima na svet govorili su politički filozof Dragoljub Kojčić i glavna urednica Sputnjika Ljubinka Milinčić u emisiji "Info dan" televizije Informer.

01.08.2024

16:00

(VIDEO) Nepravda! Ubio momka i devojku i dobio samo dve i po godine! Bolna ispovest skrhanog oca nastradalog Borisa Majorskog!
Live TV

(VIDEO) Nepravda! Ubio momka i devojku i dobio samo dve i po godine! Bolna ispovest skrhanog oca nastradalog Borisa Majorskog!

Dejana Neralić (17) i njen momak Boris Majorski (18) nastradali su u oktobru 2022. godine, u saobraćajnoj nesreći kod Beške. Osnovni sud u Staroj Pazovi je doneo presudu protiv Slobodana B. (84), vozača "mercedesa" koji je izazvao nesreću, a koji je prvostepeno osuđen na tri godine zatvora! O tom užasnom događaju u Info jutru govorio je otac poginulog momka Vladimir Majroski.

01.08.2024

13:02

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija

Brži od munje! Jovan je Krajišnik za medalju!
Srbija

Brži od munje! Jovan je Krajišnik za medalju!

Nepobediv u penjanju uz stub i ove godine, na 14. Krajiškom višeboju u Banatskom Velikom Selu, bio je Jovan Stupar, koji je munjevitom brzinom, za 5, 80 sekundi došao do vrha i na njega okačio krajišku kapu!

30.07.2024

19:21