• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

08.01.2020

16:57 >> 16:51

VELIKA ŠTETA! SRBIJA BEZ OLIMPIJSKIH IGARA! Šampioni Evrope izgubili od Bugarske i ostali bez šanse za Tokio!

Ostali sportovi

VELIKA ŠTETA! SRBIJA BEZ OLIMPIJSKIH IGARA! Šampioni Evrope izgubili od Bugarske i ostali bez šanse za Tokio!

Podeli vest

Odbojaška reprezenatacije Srbije doživela je poraz od Bugarske sa 2:3 (21:25, 26:24, 22:25, 25:20, 13:15) i ostala bez šanse za plasman na Olimpijske igre u Tokiju ovog leta

 

Pre ovog meča je sve bilo jasno. Samo ubedljiva pobeda značila je nastavak sna o Igrama. Bila je ovo poslednja šansa za "orlove", a bila je potrebna pobeda od 3:0 ili 3:1, ali od toga na kraju nije bilo ništa.

Oba tima su krenula sa greškama. Zaustavljen je Atanasijević, dok su Bugari loše servirali za 1:1. Na startu se igralo poen za poenRival je bio više nego solidan, ali i Srbija je imala odgovor (5:5). Prvi put na meču poveli smo posle sjajnog poteza Petrića (6:5). 

Igralo se sjajno na obe strane, a Atanasijević je iz drugog pokušaja prevario Bugare za 8:7. Niko nije uspevao da napravi osetniju prednost. Za naše momke je bilo važno što je Atanasijević sjajno ušao u meč. 

Foto: CEV

Ipak, Bugari su prvi stigli do dva poena prednostu (9:11), a selektor Kovač morao je da zatraži minut odmora. To je prodrmalo "orlove", vezali smo nekoliko odličnih poteza i poveli sa 12:11! 

Kao da je Srbija stala, a Bugari su to znali da iskoriste. Poveli su sa 14:18 i bilo je jasno da nešto mora da se menja. Usledio je i odličan blok za 14:19. Pokušavali smo da se vratimo, ali jednostavno nije išlo i naši momci su ovaj deo igre izgubili sa 21:25.

Bugari su nastavili da igraju dobro. Odmah su stigli do dva laka poena 0:2 u drugom setu. Atanasijević je doneo prvi poen "orlovima", dok je Kovačević još jednom pokazao kakav je majstor - 2:2. 

Podraščanin je dobro servirao, ali je Lisinac uhvaćen blokom za 4:4. Ponovo su Petrić i drugovi pokušavali da se odvoje, i ovoga puta im je to pošlo za rukom. Posle poena Kovačevića bilo je 7:5. Održavali smo dva poena prednosti u ovom delu igre. 

Posle dobrih servisa Sokolova na semaforu je stajalo 11:11. Ipak, Srbija se ovoga puta na vreme probudila, pa je Lisinac "zakucao" za 13:11. Nismo imali ni sreće. Lopta nije slušala "orlove" a Bugarska je povela sa 14:15. Igralo se poen za poen, tokom celog seta je trajala igra nerava (19:19).

Odličan je bio Petrić kada je bilo važno, poveli smo sa 21:19! Taman kada se činilo da su "orlovi" "prelomili" Bugari su ponovo podigli nivo igre i stigli do 21:22. 

 

 

Podraščanin je bio sjajan za 22:22, a onda još jednom za 23:22. Bugari su morali da zatraže minut odmora.

Prvu set loptu Srbija nije iskoristila, ali jeste drugu! Posle velike borbe ostali smo u igri.

"Orlovi" su sjajno krenuli u treći set. Poveli smo sa 2:0 i videlo se da je energija ni visokom nivou. Ipak, uzvratili su Bugari istom merom. Usledila je naša nova serija, sa tri vezana poena Srbija je stigla do 5:2. Petrić je slao "bombe" sa servis linije a na semaforu je stajalo 6:2. 

Bugari su preko Skrimova vezali poene, ali Podraščanin je imao odgovor - 8:5. Uroš Kovačević je snažno smečovao za 9:7. Bugarska nam nije dozvolila da mirno uđemo u drugi deo seta. Atanasijević je "zakucao" za 10:9.

Kovačević je nastavio svoju sjajnu igru i doneo poen Srbiji za 13:12, međutim nakon servis greške Petrića ponovo je rezultat postavljen u egal. Nakon dva čelendža Bugari su jednom bili upravu, ali je drugi put sve bilo čisto. Ipak rivali naše selekcije uspeli su da dođu do 17:16, ali nije ni to drugo trajalo pa je počela velika drama.

Nastavila se rezultatska klackalica, a nakon greške Petrića i blok auta Bugari su u bitnim momentima došli do 21:19 i napravili težak posao Srbiji. Naši momci su pokušali da smanje, ali je Sokolov bio odličan i doneo Bugarima 23:20 i to je samo bila najava konačnog rezultata u ovom setu (25:22). Bugari su već tada došli do plasmana u polufinale, a Srbiji ostavili minimalne šanse za Olimpijske igre.

Foto: CEV

Naši momci krenuli su bolje u četvrtom setu i brzo stigli do dva poena prednosti (3:1) nakon dobro organizovanih napada, ali su Bugari ušli u seriju i brzo vratili prednost. Pali su naši nakon izgubljenog trećeg seta i velike drame što je protivnik umeo da koristi i povede sa 6:4.

Nastavili su Bugari sa dobrom igrom i po prvi put u ovom setu uspeli da dođu do tri poena prednosti, 10:7. Nakon toga usledila je serija našim momaka koji su došli do 13:11 i vratili se u ovaj set u potpunosti.

Blok Lisinca doneo je Srbiji 15:13 i nada za Olimpijskim igrama nastavila je da tinja. Čuvali su "orlovi" minimalno vođstvo. Razmrdali su se naši i uz nekoliko dobrih napada preuzeli inicijativu u ovom setu te poveli sa 23:19 i najavili izjednačenje koje je nedugo zatim usledilo.

Foto: CEV

Srbija je u odlučujući, peti set ušla bez pritiska i uspela da brzo ostvari znatniju prednost. Vodili su naši uglavnom sa tri poena prednosti i polako, ali sigurno išli ka pobedi i čuvali kakvu takvu nadu o plasmanu u polufinale kvalifikacionog turnira.

Bugari su parilali u završnici i uspevali da se približe Srbiji, međutim Stanković je doneo 11:9 Srbiji i nastavio naš put ka pobedi. Odlični Penčev uspeo je po prvi put da donese izjednačenje svojoj ekipi još od početka seta sjajnim as udarcem, a onda i prednost od 12:11.

SRBIJA - BUGARSKA 2:3 (21:25, 26:24, 22:25, 25:20, 13:15)

Sudije: Marošek (Poljska), Adler (Mađarska). Dvorana: Maks-Šmeling arena

Srbija: Kovačević, Mitić, Petrić, Peković, Krsmanović, Ivović, Jovović, Atanasijević, Luburić, Majstorović, Podršačanin, Lisinac, Stanković, Vućićević.

Bugarska: Dimitrov, Atanasov, Gotsev, Penčev, Černokožev, Skrimov, Seganov, Josifov, Salparov, Todorov, Penčev, Sokolov, Grozdanov, Karakašev.

Bonus video:

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!
Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!

Pripadnici kriminalne grupe Radoja Zvicera i Nikole Vušovića zvanog Džoni sa Vračara, koji su u bekstvu, među kojima je i Vladimir Kovačević zvani Kovač koji je optužen da je 20. marta 2020. namamio na sastanak pokojnog Aleksandra Halabrina, izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je pokojnog poznavao, ali da nisu tačni navodi optužnici da je bio član kriminalne grupe koja je optužena za njegovo ubistvo.

28.03.2024

12:54

Planeta

Sestre preživele teroristički napad u Volgodonsku, pa ubijene u Krokusu! Kako ovo objasniti, majka ne prihvata da su mrtve!
Bože, ima li te?!

Sestre preživele teroristički napad u Volgodonsku, pa ubijene u Krokusu! Kako ovo objasniti, majka ne prihvata da su mrtve!

Među žrtvama tragedije u Krokus siti holu bile su i sestre koje su preživele teroristički napad u Volgodonsku 16. septembra 1999. godine. Tada je porodica živela u Rostovskoj oblasti, a u blizini njihove kuće, teroristi su digli u vazduh kamion sa eksplozivom. Poginulo je 19 ljudi, a Tatjana i Ana Makarski su povređene, ali su preživele.

28.03.2024

20:45

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija