• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

04.08.2021

20:32

AUSTRALIJANCI BLISTAJU U JAPANU, A PONAŠAJU SE KAO DIVLJACI! Oštetili sobe, pa se ponapijali u avionu za Sidnej!

Tanjug

Ostali sportovi

AUSTRALIJANCI BLISTAJU U JAPANU, A PONAŠAJU SE KAO DIVLJACI! Oštetili sobe, pa se ponapijali u avionu za Sidnej!

Podeli vest

Australijski sportisti beleže sjajne uspehe na Olimpijskim igrama u Tokiju. Posle 11 dana zauzimali su četvrto mesto po broju osvojenih medalja, sa 15 zlata, četiri srebra i 16 bronzi

Senku na uspehe australijskih sportista u pojedinačnoj konkurenciji, bacili su reprezentativci te zemlje u pojedinim kolektivnim sportovima, koji se pritom nisu proslavili na Igrama u Tokiju! 

Foto: Tanjug

 

Olimpijski komitet Australije (AOC) je objavio da su neki članovi tima pričinili materijalnu štetu u sobama u Olimpijskom selu, a zatim su se fudbaleri i ragbisti ponapijali i pravili nered u avionu na povratku kući.

- Neki od ovih mladih ljudi su napravili greške i za sobom ostavili sobe u neprihvatljivom stanju! Moram da naglasim da su sobe oštećene, ali nisu demolirane. Sve što se dogodilo je deo vekovima stare "knjige", po kojoj dobra, mlada osoba u prvom poglavlju napravi grešku, u drugom je ta ista mlada osoba puna kajanja, a u trećem poglavlju nauči iz sopstvenih grešaka i postane bolji čovek rekao je šef Olimpijske misije Australije Jan Česterman.

Foto: Tanjug

 

Ludovanje na letu japanskog avio-prevoznika biće predmet istrage matičnih saveza, koji će odlučivati o eventualnim kaznama.

- Iako nismo dobili zvaničnu žalbu od japanske avio-kompanije, prijavljeno nam je neprihvatljivo ponašanje pojedinaca i odmah sam ovaj problem izneo čelnicima fudbalske i ragbi federacije. Krajnje je razočaravajuće da su se sportisti tako ponašali i funkcioneri njihovih saveza su se iskreno izvinili celom olimpijskom timu Australije. Oni će sada preduzeti odgovarajuće mere protiv počinilaca i izvestiće nas o tome - rekao je Kerol u zvaničnom saopštenju.

Navodi se i da su fudbaleri i ragbisti potpuno opustošili vitrinu s alkoholnim pićima u Boingu 787 Japanske nacionalne avio-kompanije. Neki putnici su prijavili i da su australijski sportisti povraćali po avionu, da su bili izuzetno bučni i nepristojni, a u potpunosti su uneredili jedan od toaleta. Fudbalska i ragbi federacija su pokrenule zvaničnu istragu i objavile da od svih svojih članova zahtevaju da poštuju sportske vrednosti - poštovanje, integritet, strast i timski duh. Ovi sportisti će imati više nego dovoljno vremena da razmisle o svom ponašanju, pošto će narednih 14 dana provesti u karantinskom hotelu, što je u Australiji obavezno za sve koji doputuju iz inostranstva. Nema sumnje da ih posle toga čekaju i kazne zbog narušavanja ugleda australijskog sporta i Olimpijskog komiteta.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović
Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović

Inspektori Četvrtog odeljenja beogradske policije priveli su večeras glumca i političkog aktivistu Sergeja Trifunovića i to nakon što su kod njega našli nekoliko grama opojne droge, nezvanično saznaje Informer!

18.04.2024

21:36

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija