• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: S. M.

10.08.2021

16:12

JOVAN PIJETLOVIĆ, OTAC NAŠIH ASOVA GOJKA I DUŠKA, OTVORIO DUŠU! Sinovi su mi vaterpolisti zato što sam ja loš plivač!

ap photo/reuters

Ostali sportovi

JOVAN PIJETLOVIĆ, OTAC NAŠIH ASOVA GOJKA I DUŠKA, OTVORIO DUŠU! Sinovi su mi vaterpolisti zato što sam ja loš plivač!

Podeli vest

Upisao sam ih na plivanje da se ne bi borili sa vodom kao ja * Treneri su rekli da imaju predispozicije za vaterpolo i tako je počela njihova priča, kaže Jovan, otac trofejne srpske braće Duška i Gojka Pijetlovića

Duška (36) i Gojka (38) upisao sam na plivanje jer sam ja muku mučio sa vodom i zato su postali vaterpolisti, otkriva u razgovoru za Informer otac trofejne braće Jovan Pijetlović!

Sjajni srpski centar i golman, koji su u reprezentaciji Srbije osvojili sve što su mogli, oprostili su se od nacionalnog tima zlatnom olimpijskom medaljom u Tokiju, zajedno sa još petoricom saigrača. Niko u porodici Pijetlović nije projektovao da će braća biti svetske zvezde u svom sportu, pa čak ni da će se profesionalno baviti vaterpolom!

Foto: Privatna arhiva

Duško i Gojko Pijetlović

Teška vremena

Foto: Privatna arhiva

Gorjko Pijetlović

GOJKO PIJETLOVIĆ


Klub: Novi Beograd
Datum rođenja: 7. avgust 1983.
Pozicija: golman
Ukupno medalja: 25
Zlato: 20
Srebro: 1
Bronza: 4

Njihov otac Jovan otkriva da uopšte nije imao ambiciju da mu sinovi budu vrhunski sportisti, već su do vaterpola došli potpuno slučajno.

- Ja sam insistirao da treniraju plivanje, jer ja ne znam da plivam. Tačnije, znam, ali se više borim sa vodom, pa sam hteo da oni nauče lepo, normalno da plivaju. Treneri u Plivačkom klubu Vojvodina su mi posle nekog vremena rekli da su oni više za vaterpolo jer imaju takve predispozicije i da neće imati nekih rezultata u plivanju. Meni to nije bilo bitno, ali je Gojko krenuo na vaterpolo, dok je Duško sačekao da napuni sedam godina da se pridruži bratu. Oduvek su bili mnogo vezani, kao i danas - počinje priču Jovan.

Nije sve išlo glatko jer su sportom počeli da se bave u teška vremena ratova i sankcija, kada je narod jedva krpio kraj sa krajem. Porodica Pijetlović nije se razlikovala od većine u to vreme, ali je njihov otac dao sve od sebe da oni izrastu, pre svega, u dobre ljude, a onda i vrhunske sportiste.

- Počeli su da se bave sportom u najgore moguće vreme. Nekako sam video da su dobra deca i da vredi da se borim da budu u sportu. Pre svega, da bi postali ljudi. Da je bilo teško, jeste. Nije bilo posla, radili smo za minimalce. Imao sam dodatne troškove jer su bili napredni, ispred svoje generacije. Morao sam zato da plaćam više turnira, ali mi je bilo zadovoljstvo i izgurali smo nekako. Olakšalo mi je i to što su oni bili skromni. Nisu plakali za novim patikama, a koliko god novca da im dam, oni su uvek vratili nešto u kuću - dodaje Jovan.

 

Foto: Privatna arhiva

 

Foto: Privatna arhiva

Duško Pijetlović

DUŠKO PIJETLOVIĆ


Klub: Novi Beograd
Pozicija: centar
Datum rođenja: 25. april 1985.
Ukupno medalja: 33
Zlato: 25
Srebro: 2
Bronza: 6

Napred ka velikim karijerama u vaterpolu Duško i Gojko su vukli jedan drugog, otkriva Jovan.

- Da će oni biti svetske zvezde vaterpola, ja nisam ni sanjao. Oni su jedan drugog vukli i gurali i kao deca. Bili su jako svesni teške situacije. Da sam imao tada više da im dam, dao bih, ali sada, kad iz ove perspektive gledam, i ne bih. Dobri su ljudi postali - smatra otac proslavljenih vaterpolista.

Briljirali odmalena

Da vaterpolo ne treniraju iz hobija, starijem Pijetloviću bilo je jasno pred kraj osnovne škole.

- Dobro se radilo sa njima u Vojvodini i već sa 14-15 godina bili su u reprezentaciji. Osvojili su sve što se može osvojiti u mlađim kategorijama. Ja sam se mnogo nervirao pre nego što izađe spisak pozvanih u nacionalni tim. Stalno sam se razmišljao da li će biti, da li neće, nervirao se ako ne mogu da dođem do spiska, jer tada nije bilo tehnologije kao sada. I dan-danas se nerviram. Nisam gledao celo finale. Malo gledam, malo izađem napolje da vozim bicikl ili radim nešto - zaključuje Jovan.

Stiže novi vaterpolista Pijetlović

Sa Jovanom smo razgovarali dok je čuvao unuke, pa smo iskoristili da ga pitamo da li su njegovi sinovi nekome preneli ljubav prema vaterpolu.

- Gojkov sin ima 11 godina i trenira vaterpolo u Partizanu. Ne bih ništa da prognoziram, videćemo šta će biti - kaže Jovan.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija