• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

04.10.2021

11:18

SELEKTOR SVE OTKRIO! Andrea i Dragana su završile sa reprezentacijom!

Starsportphoto

Ostali sportovi

SELEKTOR SVE OTKRIO! Andrea i Dragana su završile sa reprezentacijom!

Podeli vest

Rukometašice Srbije okupile se pred početak novog ciklusa kvalifikacija za EURO 2022

Prve kvalifikacione utakmice igraće protiv Turske u Zrenjaninu 6. oktobara u 18 sati i Islanda u Hafnarfjorduru tri dana kasnije u istom terminu.

Selektor ženske rukometne reprezentacije Srbije Uroš Bregar rekao je da cilj da ekipa izbori plasman na Evropsko prevenstvo 2022. godine.

Foto: Starsportphoto

 

Moramo da obezbedimo plasman na Evropsko prvenstvo. Dodatni razlog je što je jedan od domaćina i Slovenija, zemlja iz koje potičem, pa se moramo kvalifikovati i truditi se da tamo odigramo što bolje. Zadovoljan sam zbog plasmana na Svetsko prvenstvo u Španiji. Polako ćemo podmlađivati reprezentaciju i verujem da ćemo uraditi dobar posao i imati dobre rezultate - rekao je Bregar na konferenciji za medije, prenosi Rukometni savez Srbije.

Bregar je govorio i o izmenjenom sastavu i podmlađivanju reprezentacije, kao i izostanku pojedinih rukometašica sa spiska.

Foto: rss.org.rs

 



- Sanja Radosavljević se još uvek oporavlja od povrede, na rehabilitaciji je. Sa Andreom Lekić sam obavio razgovor i rekla je da više neće igrati za reprezentaciju, Dragana Cvijić se takođe oprostila. Jelena Lavko se vraća nakon oporavka od povrede, samo je pitanje trenutka kada će se vratiti. Katarina Krpež-Šlezak se, kako je već poznato, oprostila zbog porodice i ritma igranja u Ligi šampiona.

Selektor je istakao i da protiv Turske u sredu očekuje trijumf.

- Nivo turske lige i igračica se podigao u poslednje tri-četiri godine. Imaju predstavnika i u Ligi šampiona. Imao sam tu sreću da sa Krimom igram protiv njih, gde je i nekoliko turskih reprezentativki. Ali naš plan je pobeda i ništa drugo, iako postoji respekt i ne smemo da potcenimo protivnika - zaključio je Bregar.

Foto: Starsportphoto

Uroš Bregar



Rukometašica Marina Dmitrović optimistična je pred novi ciklus.

- Ciljevi su jasni. Jesmo malo u izmenjenom sastavu, ali imamo dovoljno vremena i dovoljno treninga da se spremimo i da se plasiramo, to će biti cilj, kakav god da je sastav. Verujem u selektora, verujem u predsednicu Milenu Delić i oni stoje iza nas da ćemo napraviti dobar posao. Turska odavno nije bila na nekom takmičenju. Mislim da smo mi kvalitetniji kao pojedinci i kao tim. Promenio im se selektor, verujem da su i oni podmlađeni. Moje mišljenje i za jednu i za drugu utakmicu je da treba da gledamo nas, da se skoncentrišemo na to da se mi dobro spremimo, da imamo svoj sistem i da tako napadnemo protivnik - zaključila je Dmitrović.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija