• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

25.02.2022

11:06

KLIČKO UZEO PUŠKU, IDE U RAT PROTIV RUSIJE! Nemam drugog izbora, boriću se!

AP/Photo

Ostali sportovi

KLIČKO UZEO PUŠKU, IDE U RAT PROTIV RUSIJE! Nemam drugog izbora, boriću se!

Podeli vest

Bokserski šampion Vitali Kličko, gradonačelnika Kijeva, spreman je da uzme oružje kako bi odbranio grad

Klično je karijeru boksera završio pre 10 godina, a samo dve kasnije je postao gradonačelnik ukrajinske prestonice.

Kaže da je spreman da ide u rat.

- Ovo je već sad krvavi rat. Nemam drugog izbora, moram to da uradim. Boriću se - rekao je Kličko, koji se sa bratom Vladimirom, zalagao protiv jačanja veza sa Rusijom i prijateljstva sa Vladimirom Putinom.

Ukrajinski narod je jak. I ostaće veran sebi u ovom strašnom iskušenju. To je narod koji živi za suverenitetom i mirom. Narod koji ruski narod smatra svojom braćom - napisao je on u objavi u četvrtak.

- Ukrajinski narod ne želi ovaj rat, ukrajinski narod je izabrao demokratiju. Ali demokratija je krhki pojam. Demokratija se ne može braniti, potrebna je volja građana, zalaganje svih. Nema demokratije bez demokrata - poručio je Kličko.

Foto: AP/Photo

 

Njegov brat Vladimir je bio oštriji u rečima.

- Ruski predsednik Vladimir Putin služi se ratnom retorikom i jasno je dao do znanja da želi uništiti Ukrajinu i suverenost njenih građana. Njegove reči prate projektili i tenkovi. Do nas su stigla razaranja i smrt. Borit ćemo se svom snagom za slobodu i demokraciju -  dodao je Vladimir Kličko.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
rukavica

pre 2 godine

nije jos .. samo da mu je donesu .. pa ce onda ..

Amater

pre 2 godine

ZAR NIJE BOLJE SACUVATI LJUDSKE ZIVOTE RUSA I UKRAJINACA...BORITE SE ZA UKRAJINU U MIRU I TADA BUDI POBEDNIK.SVE SU ZAKUVALI VAJNI PRIJATELJI UKRAJINE A SADA GLEDAJU I SMEJU SE IZ SVOJIH FOTELJA.

bogdan gladanac

pre 2 godine

Auuuu, al su se Rusi prepeli.........

borac za pravdu

pre 2 godine

Ko se sjeca prve pobune u Ukraini protiv njihovog predsjednika vodja pobune bili su braca Klicko dosla zena na vlast ponovo su pokrenuli pobunu i pobjegli u NJemacku ovo treba strijeljati pod hitno sad je on gradonacelnik Kijeva .

ratko

pre 1 godinu

pa on ceo zivot zivi u nemackoj sta mislite cija je on spijuncina

Zoran

pre 1 godinu

Obojica na ftont tamo kosti da ostavis bitango jedna ti si predvodoi damonstracije u ukrajini I ti si izazvao ovaj rat tvojim odnosom prema Ruskom narodu.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17