• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

02.03.2022

15:06

SRBI U NEVERICI zbog oduzimanja crnog pojasa Putinu: On je pravi džudista!

Ostali sportovi

SRBI U NEVERICI zbog oduzimanja crnog pojasa Putinu: On je pravi džudista!

Podeli vest

Proslavljeni srpski džudista Vuk Rašović izjavio je da je veoma iznenađen dešavanjima u svetskom sportu zbog situacije u Ukrajini


Predsednik Rusije Vladimir Putin više nije počasni predsednik Svetske džudo federacije, a oduzet mu je i crni pojas u tekvondou.


- Za mene je potpuno neočekivano i nisam mogao ni da zamislim da će se ovoliko daleko ići, imajući u vidu prijateljstvo Putina sa predsednikom Svetske džudo federacije (Marijus Vizer, prim. aut). Putin je u Japanu bio rado viđen gost među najboljim džudistima sveta, a i oni su bili dragi gosti u Rusiji. Na Olimpijskim igrama u Londonu Putin je sedeo pored predsednika Svetske džudo federacije - rekao je Rašović za televiziju K1.

Uprkos ovim dešavanjima, Rašović ističe da je Putin - pravi džudista.

- To je ono što niko ne može da mu oduzme. Kada bi meni neko oduzeo moj majstorski dan, moja priznanja, meni bi to bilo potpuno nevažno, jer ja znam šta sam postigao i znam šta sam. Isto je, verujem i u njegovom slučaju - kazao je Rašović.

Foto: tkgaleb

 



Trener Tekvondo reprezentacije Srbije Dragan Jović Gale istakao je da nije očekivao ovakve poteze, niti sankcije ruskim sportistima.

- Smatram da su sankcije sportistima odavno prevaziđene, jer to nikada nije dovelo ni do kakvog rešenja. Znam koliko sankcije i neigranje teško padaju sportistima i koliko će zapravo sport trpeti zbog ovakvih mera. Kultura i sport nikada ne bi trebalo da budu mesta za vođenje borbi, već su to oduvek polja na kojima se narodi spajaju - rekao je Jović.

On je objasnio i šta znači kada se nekome oduzme crni pojas.

- Putin je bio nosilac počasnog crnog pojasa u tekvondou koji je bio dodeljen i papi, Trampu, Obami... To je čin promocije sporta u svetu, a oduzimanje pojasa zapravo je oduzimanje najviših moralnih osobina osobi protiv koje je ova mera usmerena. Mislim da će se ova situacija uskoro srediti i ne mislim da će srpski sportisti snositi nikakve posledice zbog toga što smo jedina evropska zemlja koja Rusiji nije uvela sankcije.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija