• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

03.07.2022

17:57

DELFINI U NAJBOLJEM IZDANJU PREGAZILI UDOVIČIĆEVE AMERE! Srbija peta na Svetskom prvenstvu!

tanjug/ap photo

Ostali sportovi

DELFINI U NAJBOLJEM IZDANJU PREGAZILI UDOVIČIĆEVE AMERE! Srbija peta na Svetskom prvenstvu!

Podeli vest

Vaterpolo reprezentacija Srbije osvojila je peto mesto na Svetskom prvenstvu u Budimpešti, pošto je savladala selekciju SAD-a rezultatom 13:10 (3:3, 5:3, 3:1, 2:3)

Kao i u prvoj utakmici, na otvaranju planetarnog takmičenja u Mađarskoj, srpski reprezentativci su bili bolji od današnjeg rivala i donekle se iskupili za neočekivanu eliminaciju u četvrtfinalu od Hrvatske.

Odlično su Delfini ušli u meč, ne dozvolivši Amerikancima nijednog trenutka da ih ugroze. Samo je iz prvog napada Udovičićeva četa povela, da bi od tog trenutka Savićevi izabranici preuzeli kontrolu i rezultat u svoju korist.

Sredinom prvog dela, Savićevi izabranici su golom Mandića otišli na tri golova prednosti (6:3), što im je omogućilo da mirno odu na veliki odmor.

Razigrao se Dušan Mandić u tim trenucima i sa dva projektila odveo Srbiju na maksimalnih +4 i ubedljivo vođstvo od 8:4.

Uspeli su, ipak, Amerikanci da sa dva vezana gola ublaže minus i smanje na 8:6 i tim rezultatom je završeno poluvreme.

Foto: Starsportphoto

Dušan Mandić

Nastavak je počeo petercem za Srbiju, koji je u gol pretvorio Strahinja Rašović. Igrač Novog Beograda vratio je Delfine na "tri razlike" (9:6), postigavši četvrti gol u meču.

Već u narednom napadu Radulović je olimpijskom šampionu doneo dvocifren broj golova, da bi Đorđe Lazić takođe oostigao lep pogodak u finišu treće deonice (11:7), pa je Srbija sa istom zalihom kao i na kraju prvog poluvremena ušla u poslednji kvartal.

Završnu četvrtinu otvorio je Aleks Boven golom iz peterca i potom iz igre, ali je Radomir Drašović odmah uzvratio silovitim udarcem (12:9).

Srbija je do kraja rutinski odradila posao, drugi put na Svetskom šampionatu savladala Amerikance i takmičenje završila drugi put uzastopno kao peta selekcija planete.

Najefikasniji u timu Delfina bio je Strahinja Rašović, dok je bivši igrač Partizana Aleks Boven za Amere takođe postigao četiri gola.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)
Live TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)

Šta se zaista desilo 14. aprila? Odgovor Izraela na napad Irana je pomalo čudan. Navodno Iran je pokušao nuklearni napad na Izrael. Na ovu temu u "Info danu" govorio je Nikola Vrzić, glavni urednik portala RT. Uživo u program javio se pilot Stevan Ignjatović koji je detaljnije govorio o avionima koji su sposobni da nose nuklearne bombe.

23.04.2024

16:13

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija