• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

23.10.2022

07:40

RUS PREMLATIO BRAZILCA! Brutalna borba,  Mahačev "udavio" Oliveiru, svet ima novog šampiona! (VIDEO/FOTO)

reuters

Ostali sportovi

RUS PREMLATIO BRAZILCA! Brutalna borba, Mahačev "udavio" Oliveiru, svet ima novog šampiona! (VIDEO/FOTO)

Podeli vest

Ruski borac Islam Mahačev pobedio je Brazilca Čarlsa Oliveiru u glavnoj borbi UFC 280 i postao novi šampion lake kategorije

Islam Mahače osvojio je pojas lake kategorije pred 18.000 navijača u "Etihad areni“ u Abu Dabiju. Titulu je do odlaska u penziju držao njegov prijatelj i trener Habib Nurmagomedov koji je i predao pojas nakon meča.

Foto: reuters

 

Plan Habibovog pokojnog oca Abdulmanapa je ostvaren! Islam Makhačev preuzeo je tron koji je do prie dve godine držao njegov veliki prijatelj. Nije pogrešio. Habib je posle borbe nosio novog šampiona po oktagonu i tamo pred celim svetom odao poštovanje svom naslednikom.

 

 

Mahačev je stigao do 11. pobede u nizu, a ujedno je i prekinuo Oliveirin niz od 11 poenda uzastopnih pobeda. Brazilac drugi put nije uspeo da stigne do ovog pojasa, a  meč je predao več u drugoj rundi.

Foto: reuters

 

Mahačev je od starta kontrolisao borbu, a u drugoj rundi je pogodio nekoliko udaraca što mu je olakšalo posao protiv već grogiranog brazilskog borca. Oliveira se ubrzo našao na zemlji, usledilo je davljenje, a potom i tapkanje kojom je borba okončana.

Foto: reuters

 

Plan je da Mahačev prvu odbranu pojasa ima u borbi protiv Aleksandra Volkanovskog, šampiona perolake kategorije. Taj meč bi trebalo da bude organizovan u Australiji.

Mahačev ima 24 borbe i skor 23-1. Rođen je 1991. u Mahačkali, glavnom gradu Dagestana i takmiči se pod ruskom zastavom. Jedini poraz doživeo je u oktobru 2015. u Hjustonu, u borbi protiv Brazilca Adrijana Martinsa, koji ga je nokautirao.

 

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17