• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

04.02.2023

15:32

SVETOSAVSKI TURNIR ZA PAMĆENJE! Hokejaši na travi Beograda uspešni domaćini još jednog MEĐUNARODNOG SPORTSKOG HEPENINGA (FOTO)

SHNT Beograd

Ostali sportovi

SVETOSAVSKI TURNIR ZA PAMĆENJE! Hokejaši na travi Beograda uspešni domaćini još jednog MEĐUNARODNOG SPORTSKOG HEPENINGA (FOTO)

Podeli vest

Predhodnog vikenda u SC Rakovica održan je Svetosavski turnir u dvoranskom hokeju. Učesnici tradicionalnog Svetosavskog turnira (prvi održan 1991.g.), bili su mladi hokejaši i hokejašice na travi iz Bugarske i Srbije, uzrasnih kategorija: U8, U10, U12 i U14.

Kako kaže Miro Jotić, generalni sekretar SHNT, organizatori su učinili sve da ovogodišnji Svetosavski turnir u dvoranskom hokeja u SC Rakovica, protekne u fer i sportskom nadmetanju,te da ostane u lepom sećanju svim učesnicima. On je naglsio i želju organizatora da već sledeće goldine svi takmičari učestvuju i u izradi likovnog rada na temu Svetog Save.

- Od ove godine uveli smo jednu novinu, da najbolji likovni rad naa temu Svetog Save, prenet na staklo, bude dodeljen najuspešnijoj ekipi.Ove godne to je bila ekipa je Peter Baron 2009 iz Plovdiva.

Foto: SHNT Beograd

 

Za osvojena prva mesta u uzrasnim kategorijama U14, U12 i U 10 pripali su im pobednički pehara i zlatne medalje, ali i najbolji učenički rad na temu „Svetog Save“ na šta su bili izuzetno ponosni, rekao je Jotić naglasivđši da će  za naredni Svetosavski turnir 2024. gdine deca iz Bugarske i Srbije dostavljati svoje radove „Svetog Save“ do 20.decembra 2023.godine nakon čega će biti izabrana tri najbolja rada. Svi radovi će biti izloženi na Svetosavkom turniru u dvorani 27.01.2024.godine.

Generalni sekretar SHNT Beograda Miro Jotić podseća da je 2023. godina, godina jubileja HKBASK koji je osnovan davne 1953. godine. 

Foto: SHNT Beograd

 

- Postoji 70 godina, daleke 1953. godine formiran je HK „BASK“, a osoba koja je imala veliki uticaj pri osnivanju kluba bio je Nikola Simić. Sin predratnog bankara, koji je pre rata igrao hokej u Francuskoj, bio je i prvi trener HK „BASK“. Pored Simića značajnu ulogu je imao i
Zdravko Mladenović sportski radnik HK „Čukarički“.

Danas kada se prisećamo proteklih vremena ne možemo, da se ne setimo nekadašnjih predsednika kluba Živoinović Blagoja, Stekić Živojina, Jeftić Miodraga-Gileta (dva puta predsednik), Kilibarda Save, Tomaševića, Vujović Dragana, Mijatović Tome, Toplice Ljubomira, Potkonjaka Miodraga-Mije.

Foto: SHNT Beograd

 

U godini jubileja BASK-a, ne možemo, da se ne setimo P. Miloradovića (Švajcarskog studenta iz Pančeva), koj je pre sto godina (1923) doneo na olve prostore prve hokejaške palice sa ciljem predstavljanja ovog sporta u Pančevu. Miloradović je kao student igrao hokej na travi u Švajcarskoj. U Beogradu već 1926.godine nastaje prvi klub hokeja na trav Diplomatski kor-podsetio je Jotić. 


Najbolji pojedinci na turniru: Krasen Šipkov(igrač), Martin Jordanov (golman)

Rezultati po kategorijama:
U 14
- Peter Beron 2009 (Plovdiv) – Beograd 3:1
- NSA (Sofija) –Beograd 2:0
- Peter Beron 2009 (Plovdiv) – NSA (Sofija) 4:1
Tabela: 1. Peter Beron 2009 (Plovdiv), 2. NSA (Sofija), 3. Beograd 

U12
- Peter Beron 2009 (Plovdiv) – Beograd 1:0
- NSA (Sofija) – Beograd 1:3
- Peter Beron 2009 (Plovdiv) – NSA(Sofija) 4:1
Tabela: 1. Peter Beron 2009 (Plovdiv), 2. NSA (Sofija) 3. Beograd.

U10
- Peter Beron 2009 (Plovdiv) – Jovan Ristić (Borča) 1:0
- Čukarički (G.P) - BASKk ( Đ.S) 2:1
- Peter Beron 2009 (Plovdiv) – Čukarički (G.P) 3:2
- Jovan Ristić (Borča) – Čukarički 2:0
- Jovan Ristić – BASK (Đ.S) 3:1
Tabela: 1. Peter Beron 2009 (Plovdiv), 2. Beograd, 3. NSA (Sofija).

U8
- Drinka Pavlović – BASK 2:1




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17