• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

13.02.2023

06:22

SPEKTAKL U SUPERBOULU! Kanzas Čifsi i maestralni Mahoms posle velikog preokreta osvojili Lombardijev trofej! (VIDEO/FOTO)

Tanjug/AP

Ostali sportovi

SPEKTAKL U SUPERBOULU! Kanzas Čifsi i maestralni Mahoms posle velikog preokreta osvojili Lombardijev trofej! (VIDEO/FOTO)

Podeli vest

Kanzas Siti Čifsi osvojili su 57. Superboul pošto su posle preokreta savladali Filadelfija Iglse 38:35 u Glendejlu u Arizoni

Čifsi su se nakon trilera domogli najvrednijeg trofeja treći put u istoriji. Nadoknadili su -10, kao i pre tri godine protiv San Franciska, a potom se posle drame u finišu meča domogli titule.

Foto: Tanjug/AP

 

Na poluvremenu su gubili 14:24, a da sve bude gore, krajem prvog dela njihov kvoterbek Patrik Mahoms obnovio je povredu desnu noge. S bolnom grimasom je jedva došao do klupe, previjao se od bolova i izgledalo je kao da se neće vratiti. Ali, u poluvremenu su doktori nekako uspeli da ga "zakrpe". Ipak se vratio u meč, briljirao u drugom delu i odveo svoju ekipu do pobede, do koje su došli fild golom 11 sekundi pre kraja. Odlučio je Herison Batker sa 27 jardi, pa Iglsi više nisu imali vremena.

Foto: Tanjug/AP

 

 

 

Zasluženo i očekivano, kvoterbek pobedničke ekipe Patrik Mahoms izabran je za MVP. On je to zvanje zaslužio sa tri bačena tačdauna. Ovo je Mahomsu druga MVP titula Superboula. Prvi put u jednoj sezoni osvoji je tri najvažnija trofeja: MVP sezone, MVP Superboula i Lombardijev trofej.

Foto: Tanjug/AP

 

I Iglsi su bili sjajni. Džejlen Herts je  odigrao je neverovatnu utakmicu, imao je tri tačduana probijanjem, i još jedan bacanjem, ali ni to nije bilo dovoljno. Raspoloženi Mahoms je podbacio u prvom poluvremenu, imao je samo 89 jardi bacanjem, ali su u drugom delu iskupio, odveo je Čifse do velikog trofeja. Takođe, nema sumnje da će Iglsi biti razočarani nekim odlukama sudija u samoj završnici. Presudio im je jedan, kako smatraju, nepostojeći prekršaj, defanzivni holding, koji je doveo Kanzas Siti na korak do njihove "tačdaun" zone. Herison Batker nije imao milosti... Rutinski je pogodio fild gol za 38:35, a Filadelfiji je ostalo premalo vremena da bilo šta promeni. 

Foto: Tanjug/AP

MVP Patrik Mahoms

Tako je Kansas Siti došao do druge titule šampiona u samo četiri godine, a treće ukupno u istoriji. Patrik Mahoms, koji je utakmicu završio sa 182 jarda dodavanjem (21/27) i tri tačdauna, postao je prvi igrač od 1999. godine koji je dobio nagradu za MVP-a sezone i MVP-a Superboula. 

Foto: Tanjug/AP

 

 

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?
Live TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?

Završena je prva debata između Bajdena i Trampa koji je pokazao sve Bajdenove negativne strane. Tramp je evidentno bio dominantan i odneo pobedu! Da li će Bajdenovi glasači promeniti mišljenje nakon prvog duela dva predsednička kandidata i koliko su realne šanse za Trampovu pobedu u specijalnoj emisiji govorili su Dejan Miletić, direktor Centra za proučavanje globaliacije i Ilija Kajtez, pukovnik u penziji. Tokom emisije uključivao se veliki broj drugih gostiju, kao i gledaoci Informer TV koji su rekli svoje mišljenje o ovoj temi.

28.06.2024

18:41

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija