• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

04.06.2023

12:41 >> 14:08

VRATILI SJAJ SRPSKOM RUKOMETU! Boris Rojević za Informer: Jurišaćemo na EHF Ligu šampiona!

Starsportphoto

Ostali sportovi

VRATILI SJAJ SRPSKOM RUKOMETU! Boris Rojević za Informer: Jurišaćemo na EHF Ligu šampiona!

Podeli vest

Boris Rojevič, trener rukometaša Vojvodine koji su osvojili EHF Evropski kup i tako srpskom rukometu doneli trofej nakon 22 godine, poručuje za Informer da će plan za sledeću godinu biti juriš na grupnu fazu Lige šampiona.

Boris Rojević, nakon ogromnog uspeha poručuje da je sada klučno zadržati većinu igrača u pripremama za grupnu fazu EHF Lige šampiona.

- Plan ćemo praviti kada bude jasno kojim igračkim kadrom raspolažemo. Nadam se da će većina igrača ostati pa da jurišamo na grupnu fazu Lige šampiona! - poručio je Rojević.

Foto: Starsportphoto

Boris Rojević

Rukometaši Vojvodine su do istorijskog klupskog uspeha stigli nakon slavlja protiv norveškog Nerboa u dvomeču finala (30:23 i 25:23), a stručnjak rodom iz Vrbasa ističe da je njegova ekipa u takmičenje ušla rasterećeno, bez prevelikih očekivanja.

- Mi smo Evropski kup počeli potpuno rasterećeno, bez nekih naročitih ambicija. Očekivali smo da ćemo proći drugo, treće kolo najviše. Žreb nam nije bio naklonjen, imali smo težak raspored. Međutim, ubrzo je kvalitet i naporan rad došao do izražaja pa smo mnoge ekipe iznenadili. Igrali smo protiv tri Skandinavske ekipe koje igraju sa mnogo trčanja i kontakta i bili smo superiorni. Švedski video analitičar je rekao da smo najbolja "trkačka ekipa" koju je ikada video sa Balkana - rekao je Bojević.

Foto: Starsportphoto

Rukometaši Vojvodine

Sjajni strateg otkriva da je na putu do trofeja presudna bila pobeda u četvrtini finala u Sloveniji protiv ekipe Gorenja. Finale se igralo protiv norveškog Nerboa, kojeg su Vojvođani "tukli" i u Novom Sadu i Norveškoj.

- Ključna pobeda na ovom "putu" je bila ona protiv Gorenja u četvrtini finala. Nakon te pobede, atmosfera u timu je bila na najvišem nivou i već smo se videli u finalu. Norveški Nerbo smo pobedili u Novom Sadu sa sedam razlike (30:23), a pred gostovanje poručio sam igračima da tu prednost nećemo čuvati, već idemo na pobedu. Prvih 20 minuta odlučilo je taj meč. Pre samog početka sam rekao igračima da izdrže pritisak u tih prvih 20-ak minuta pa će posle uslediti nervoza kod protivnika usled naše prednosti - zaključio je Rojević.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija