• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

04.06.2023

18:58

HOLANĐANIN LETEO U ŠPANIJI! Ferštapenova 40. pobeda u karijeri

AP PHOTO

Ostali sportovi

HOLANĐANIN LETEO U ŠPANIJI! Ferštapenova 40. pobeda u karijeri

Podeli vest

Vozač Red Bula Maks Ferštapen pobedio je na današnjoj trci Formule 1 za Veliku nagradu Španije.

Aktuelni dvostruki svetski šampion na stazi "Katalunja" stigao je do 40. trijumfa u karijeri, a petog ove sezone. Ujedno, Holanđanin je u Španij ostvario i grend slem pobedu, treću u karijeri, pošto je ovog vikenda bio najbrži u kvalifikacijama, vodio od početka do kraja trke i imao najbrži krug.

Pored Ferštapena, na pobedničkom postolju su se našli vozači Mercedesa Britanaci Luis Hamilton i Džordž Rasel. Četvrti kroz cilj je prošao drugi pilot Red Bula Serhio Perez, dok je peti bio Karlos Sainc iz Ferarija. Bodove su još osvojili i vozači Aston Martina Lens Strol i Fernando Alonso, Francuz Esteban Okon iz Alpina, Kinez Gvanju Džou iz Alfa Romea i drugi vozač Alpine Pjer Gasli.

Foto: AP PHOTO

Ekipa Ferarija je ponovo pogrešila sa strategijom, pošto je Sainc iako je startovao kao drugi na kraju je kao peti prošao kroz cilj, dok je Šarl Lekler zbog promene menjača morao da trku počne iz pit-lejna, pa je na kraju završio na 11. mestu.

U generalnom plasmanu vodi Ferštapen sa 170 bodova, Perez je drugi sa 117, a Alonso je na trećoj poziciji sa 99.

Naredna trka u šampionatu Formule 1 vozi se 18. juna u Kanadi. 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija