• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

22.09.2023

18:09

Odbojkaši kreću po olimpijsku vizu! Kolaković saopštio spisak putnika za Tokio

epaimages

Ostali sportovi

Odbojkaši kreću po olimpijsku vizu! Kolaković saopštio spisak putnika za Tokio

Podeli vest

Odbojkaši reprezentacije Srbije putuju sutra za Tokio, gde će od 30. septembra do 8. oktobra igrati u grupi B kvalifikacija za Olimpijske igre sa Japanom, SAD, Slovenijom, Turskom, Tunisom, Egiptom i Finskom.

Selektor Igor Kolaković objavio je spisak igrača koji će igrati na predstojećem turniru.

Tehničari: Vuk Todorović i Aleksa Bata, korektori: Aleksandar Atanasijević i Dražen Luburić., libera: Milorad Kapur i Miloš Krsteski, klokeri: Marko Podraščanin, Petar Krsmanović, Nemanja Mašulović i Aleksandar Nedeljković, primači: Uroš Kovačević, Marko Ivović, Miran Kujundžić i Pavle Perić.
Selektor Srbije Igor Kolaković izjavio je se ekipa oseća spremno.

- Do sada smo uglavnom dolazili dan ili dva ranije i osetili smo težinu promene vremenske zone. U ovim uslovima ćemo biti spremniji za prve duele i konačno čitav turnir. Dobro smo, Uroš se polako vraća, nadamo se da će dostići nivo forme i da će moći da nam pomogne. Sigurno neće biti u životnoj formi, ali njegov kvalitet nam je značajan - istakao je Kolaković.

Reprezentativac Srbije Marko Podraščanin dodaje da je ekipa imala celo leto da se spremi za predstojeće mečeve.

- Svesni smo da ćemo imati najtežu grupu u ovom trenutku. Glavni konkurenti Japan, Slovenija i Amerika su igrali jako dobro ove godine. Sreća je da imamo ranije, da se adaptiramo. Veliki je žal što od 2012. godine nismo bili na Olimpijskim igrama, jer smo ostvarili dobre rezultate, osvojili smo Svetsku ligu 2016. kada nismo išli u Rio, a onda 2019. smo osvojili Evropsko prvenstvo, a nismo išli u Tokio. Velika želja, veliki motiv pred nama - izjavio je Podraščanin.

Takmičenje na turniru Srbija će početi 30. septembra protiv Turske od 6 časova, a u drugom kolu dan kasnije u isto vreme igraće protiv Tunisa. 

U trećem kolu u utorak 3. oktobra Srbiji će protivnik biti Egipat od 6 časova, dan kasnije Srbija će u isto vreme igrati protiv Finske, a u petom kolu u petak 6. oktobra protiv Japana od 12.25.
U šestom kolu, u subotu 7. oktobra Srbija će od 9 časova igrati protiv SAD, a u poslednjem kolu dan kasnije od 9 časova protiv Slovenije.

Po novom sistemu kvalifikacija, 24 najbolje reprezentacije sa rang-liste FIVB podeljene su u tri grupe sa po osam selekcija, a plasman na Olimpijske igre izboriće po dve najbolje reprezentacije iz svake grupe.

Preostalih pet reprezentacija biće pozato 24. juna, po završetku preliminarne faze Lige nacija 2024. Na osnovu rang-liste FIVB biće određeno još pet reprezentacija, prioritet prilikom određivanja imaju selekcije sa kontinenata koje u tom trentuku nemaju kvalifikovane reprezentacije za Igre, a potom najuspešnije rerpezentacije za FIVB rang-liste koje se do tog trenutka nisu kvalifikovale za Olimpijske igre.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!
još obaveza

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!

U Grčkoj se od jula uvodi šestodnevna radna nedelja, a ova obaveza će se odnositi na državne službe, komunalna preduzeća, banke, privredna društva, organizacije i poljoprivredna gazdinstva koja su do sada praktikovala petodnevni nedeljni sistem rada.

27.04.2024

14:12

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija