• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

25.09.2023

06:22

Neverovatna priča! Morala je da pobegne iz svoje države, a sada niže vrhunske rezultate

EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Ostali sportovi

Neverovatna priča! Morala je da pobegne iz svoje države, a sada niže vrhunske rezultate

Podeli vest

Kanadska rvačica slobodnim stilom Ana Godinez Gonzalez imala je samo sedam godina kada joj se svet okrenuo naglavačke.

Ana Godinez Gonzalez se takmičila na Svetskom prvenstvu u Beogradu, a njena priča bi mogla mnogima da bude motiv za uspeh.

Njenoj porodici u Meksiku je upućena pretnja kidnapovanjem, pa je Godinezov otac odlučio da odu i započnu novi život u Kanadi.

Da ne bi izazvao uzbunu, rekao im je da spakuju svoje stvari kao da idu na odmor u Diznilend. Nakon nekoliko dana vožnje stigli su u Vankuver u Kanadi, a on im je tada saopštio da ostaju u Kanadi.

Umesto u čarobnoj zemlji punoj dvoraca i princeza, Ana i njene tri sestre bile su u stranoj zemlji sa hladnom klimom gde su svi govorili jezikom koji nisu razumeli.

- Nismo mogli da komuniciramo ni sa jednom drugom decom jer nismo govorili engleski, tako da nismo imali prijatelje. Ali na sreću imali smo jedno drugo - rekla je ona.

Nije bila laka adaptacija na Kanadu za nju i njenu porodicu.

- Ranije smo bili tako loši u školi. Ali kada smo došli u Kanadu, zapravo smo želeli da idemo u školu da bismo mogli da se igramo, imamo prijatelje i naučimo kako da komuniciramo - dodala je ona.

Sestre Godinez odlučile su da urade ono što su najbolje radile kako bi popravile svoju situaciju: naporno rade, prežive, a zatim napreduju.

Iako se u to vreme nije činilo tako, prevazilaženje ovih kulturnih barijera pomoglo im je da napreduju. To su bile veštine koje će im kasnije poslužiti kao profesionalnim sportistima.

- Mislim da nas je sve to naučilo kako da radimo za ono što želimo u životu jer nam to neće biti dato. Gledali smo kako se oba roditelja muče tokom selidbe. Moj tata je iskoristio sav svoj novac da nas preseli ovde i omogući nam bolji život - rekla je Ana.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by DrinkHRW (@drinkhrw)

Istakla je da su znali da moraju da se trude i da će rezultati kad tad doći.

Nakon što su isprobale nekoliko sportova, sestre su počele da se smiruju i ponovo pronalaze sreću. Ana je igrala ragbi, uživajući u kontaktnom aspektu i osećaju slobode koji dolazi sa trčanjem sa drugaricama. Tada je, sa 16 godina, odlučila da počne da se bavi rvanjem kako bi unapredila svoje veštine kao ragbista, ne znajući da će zamena postati trajna.

- Ragbi mi je dao dobru osnovu da se bavim rvanjem jer su oni verovatno prilično slični sportovi“, rekla je ona. Mislila sam da će rvanje biti savršen sport koji će pomoći u mojoj tehnici borbe, ali onda sam se potpuno zaljubio u rvanje i to je bilo to - rekla je ona.

Ona je tek 2019. godine dobila kanadsko državljanstvo i mogla je da predstavlja ou zemlju, a sama je istakla da se nije dvoumila oko toga.

Odluka da nosim javorov list na međunarodnom takmičenju nije bila teška.

Ona je dva puta bila šampion američkog kontinenta, a osvojila je i svetsku titulu u konkurenciji do 23 godine, baš u Beogradu 2021. godine.

Danas, Godinez putuje svetom zajedno sa sestrom Karlom koja je takođe reprezentativka sa 55 kg, dok je najstarija sestra Lupita MMA borkinja koja se bori u UFC organizaciji.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Udario devojčicu trotinetom na pešačkom prelazu u Batajnici! Tinejdžerka zadobila teške povrede opasne po život!
Hronika

Udario devojčicu trotinetom na pešačkom prelazu u Batajnici! Tinejdžerka zadobila teške povrede opasne po život!

Ovlašćena službena lica Ministarstva unutrašnjih poslova Direkcije policije Policijske uprave za grad Beograd Uprave saobraćajne policije SPI za uviđaje saobraćajnih nezgoda, su po nalogu Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu, 27. aprila ove godine odredila zadržavanje u trajanju od 48 sati Č.L. (21) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja.

28.04.2024

13:31

Planeta

Sprema se invazija na Belorusiju! Plan su nazvali "Peremoga 2.0"!
Planeta

Sprema se invazija na Belorusiju! Plan su nazvali "Peremoga 2.0"!

Iza odluke o zauzimanju određenog regiona na teritoriji Belorusije ne stoji opozicija, već Zapad, ukazuju ruski eksperti, komentarišući upozorenje beloruskog predsednika da predstavnici beloruske opozicije, koji se nalaze u inostranstvu, žele da zauzmu jedan od regiona u zemlji, proglase novu vlast i da uvedu tamo snage NATO-a.

28.04.2024

17:42

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija