• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

07.12.2023

17:02

Šteta... Neiskusna Srbija propustila veliku šansu! Poljakinje eliminisale rukometašice sa Svetskog prvenstva!

Tanjug/AP

Ostali sportovi

Šteta... Neiskusna Srbija propustila veliku šansu! Poljakinje eliminisale rukometašice sa Svetskog prvenstva!

Podeli vest

Kraj za izabranice Uroša Bregara, do kraja Svetskog prvenstva još dva meča, ali je Srbija ostala bez šanse za plasman u nokaut fazu.

Nije Srbija briljirala na startu Svetskog prvenstva, tek jedna pobeda u uvodne tri utakmice svele su šanse naše reprezentacije da se nađe u nokaut fazi na minimum. Zbog toga, Poljakinje su uoči današnjeg meča imale blagu ulogu favorita, ali nju, izuzev rezultatskog smisla nije opravdala. Imale su naše rivalke veliku pomoć sudija iz Alžira koje su u finišu meča sa nekoliko spornih odluka okrenule meč i eliminisale Srbiju sa planetarne smotre -  22:21 (10:13). 

Slabo drugo poluvreme, posebno u napadu, ali i brzi centar Poljakinja bili su ključni razlozi što Srbija danas nije mogla više od časnog poraza u duelu protiv daleko iskusnijeg rivala. Četu Uroša Bregara do kraja očekuju dva "revijalna meča" protiv Japana i Nemačke budući da šanse za prolaz u nokaut fazu više ne postoje. 

Foto: Tanjug/AP

 

Izuzetno je Srbija otvorila meč serijom 4:0 i naterala selektora Poljske da već u petom minutu zatraži tajm-aut. Raspucala se Kobilinska nakon 60 sekundi predaha i "crveno-bele" su se ekspresno rezultatski vratile u meč. 

Ipak, kratko je trajala radost naših rivalki. Za razliku od prva tri meča kada je izostao učinak Sanje Radosavljević, danas je naša najiskusnija rukometašica bila nezaustavljiva. Sa pet golova bila je najefikasnija u taboru Srbije u prvom poluvremenu, a nakon njena dva vezana gola i pogotka Emilije Lazić izabranice Uroša Bregara ponovo su imale četiri gola prednosti. 

Foto: Tanjug/AP

 

Utisak je da je prednost Srbije mogla da bude i veća budući da je odbrana sjajno funckionisala, a na golu briljirala Marija Čolić. Ipak, kontranapadi Poljakinja mučile su naš tim, ali ni to nije bilo dovoljno da se "crveno-bele" potpuno vrate u meč. Kada je Radosavljevićeva stala, raspucala se Katarina Bojičić pa je Srbija na poluvremenu imala 13:10. 

Nastavila je Srbija da igra dobru odbranu u drugom poluvremenu, ali je zatajio napad... Naše rukometašice postigle su tek jedan gol preko Marije Laništanin u uvodnih deset minuta nastavka. Na svu sreću, ni Poljakinje nisu uspevale da pronađu put do gola koji čuva Marija Čolić zbog čega je njihov selektor već u 41. minutu tražio tajm-aut. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

"Okončajte ovo odmah!" Haos u Americi! (FOTO, VIDEO)
Planeta

"Okončajte ovo odmah!" Haos u Americi! (FOTO, VIDEO)

Veliki broj njujorških policajaca ušao je u utorak uveče na Univerzitet Kolumbija i priveo oko 50 propalestinskih demonstranata, nekoliko sati nakon što je gradonačelnik Njujorka poručio da protest studenata koji dve nedelje paralizuje tu obrazovnu instituciju "mora odmah da se okonča".

01.05.2024

12:17

Huti tvrde da su izveli napad na dva američka razarača
Planeta

Huti tvrde da su izveli napad na dva američka razarača

Portparol vojske Huta Jahja Sari Kasim rekao je sinoć u televizijskom obraćanju da su „u znak podrške palestinskom narodu i kao odgovor na američko-britansku agresiju, izveli vojne operacije protiv protivničkih ratnih brodova u Crvenom moru“.

01.05.2024

00:15

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Crnotravci, gde ste, da ste! Srećan praznik!
I dunđeri i neimari

Crnotravci, gde ste, da ste! Srećan praznik!

Praznik rada danas praznuju i oni koji rade i oni koji još nemaju ni dan radnog staža. Ovaj dan, međutim, nekada je bio poseban za Crnotravce! Samouki zidari, tesari, kamenoresci bili su nekada najtraženiji majstori...Ovo je priča o njima.

01.05.2024

08:15