• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: B.O.

29.02.2024

14:39

Zvanično - Srbija dobila novog selektora! Rojević predvodi "orlove"!

Starsportphoto©

Ostali sportovi

Zvanično - Srbija dobila novog selektora! Rojević predvodi "orlove"!

Podeli vest

Perspektivni strateg Vojvodine dobio jednoglasno poverenje Rukometnog saveza Srbije.

Više od mesec dana prošlo je od kako je Toni Đerona napustio kormilo reprezentacije Srbije. Savez je krenuo u potragu za njegovim naslednikom. Danas je, nakon sednice Upravnog odbora, Boris Rojević izabran za novog selektora jednoglasnom odlukom Rukometnog saveza Srbije. 

- Između dva kanditata UO je ukazao poverenje Borisu Rojeviću! Stručnjak koji je tri puta proglašavan za najboljeg trenera Srbije, a nakon prošlogodišnjeg osvajanja Evro Kupa sa Vojvodinom, proglašen je i za najuspešnijeg na Balkanu, što ga je, između svih ostalih kvaliteta i referenci, i prepručilo kao jednog od najozbiljnijeg kandidata. Značajno je i što je dve godine bio u timu kao asistent Toniju Đeroni, te je upoznat sa sistemom rada i ima jedinstvenu priliku da nastavi sa svim onim što je dobro funkcionisalo, ali i da svojim znanjem, iskustvom i energijom doprinese boljem radu i rezultatima u naredne četiri godine, jer krećemo u novi olimpijski ciklus i cilj su nam  Olimpijske igre 2028. godine. Borisu i njegovim saradnicima želimo mnogo sreće i dobrih rezultata - poručila je predsednika RSS-a Milena Delić. 

Rojević će na čelu reprezentacije zameniti svog nekadašnjeg saradnika Tonija Đeronu. Aktuelni strateg Vojvodine bio je pomoćnik Špancu na startu njegovog mandata, a nakon sjajnih rezultata ostvarenih na klupi novosadskog velikana izbor Rukometnog saveza Srbije bio je lak.

Upravni odbor je u otvorenoj diskusiji apostrifirao maksimalnu podršku novom selektoru u radu i funkcionisanju, kao i u postavljanju zajedničkih strategija i ciljeva za napredak i nove uspehe srpske rukometne muške reprezentacije. 

Foto: rss.org.rs

 

Pored Borisa Rojevića, Upravni odbor ukazao je poverenje i Marku Vujinu koji će u budućnosti obavljati funkciju direktora muške seniorske reprezentacije Srbije. Aktuelni sportski direktor Vojvodine je nakon završetka igračke karijere ušao u funkcionerske vode i tokom poslednjih godinu dana od "lala" napravio bitan faktor na evropskoj sceni. 

- O sportskim postignućima Marka Vujina suvišno je govoriti, a po završetku izvrsne karijere dokazao da je čovek njegovog kalibra potreban srpskom rukometu. Svoje konekcije i međunarodno iskustvo prepoznao je kao veliku vrednost i spreman je da ih koristi kako bi reperezentacija rasla i napredovala u skladu sa evropskim i svetskim trendovima. Sigurno će svojim autoritetom i znanjem doprinositi reprezentaciji na svim poljima. U njemu smo videli spremnost da se bavi poslom koji smo mu poverili, a još je veće zadovoljstvo bilo što je bez obzira na izbor selektora, želeo da se prihvati tog posla. Drago mi je da ga posle pozicije reprezentativca, sada vidimo i u nekoj drugoj ulozi i kao i novom selektoru, Upravni odbor na čijem sam čelu želi mu sreće i uspeha u radu - zakjučila je Milena Delić. 

Borisa Rojevića već naredne nedelje očekuje prvo okupljanje reprezentacije u okviru EHF nedelje. Srbija će odigrati dva susreta protiv Poljske, a sve u svrhu priprema za baraž za plasman na Svetsko prvenstvo koje i dvomeča protiv Španije koji nas očekuje u maju. 

Zvanična promocija novog selektora i njegovog stručnog štaba biće obavljena pre okupljanja reprezentacije. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija