• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J. P.

28.06.2024

06:20

Na današnji dan: Košarkašice Srbije na krovu Evrope!

EPA Images

Ostali sportovi

Na današnji dan: Košarkašice Srbije na krovu Evrope!

Podeli vest

Na današnji dan, 28. juna 2015. godine, košarkašice Srbije ostvarile su istorijski uspeh i osvojile zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu u Mađarskoj.

Naše heroine su u finalu savladale favorizovanu selekciju Francuske sa 76:68 i stigle do prve medalje u istoriji ženske košarke. 

Srbiju su do pobede predvodile Ana Dabović sa 25, i Sonja Petrović sa 22 poena i osam uhvaćenih lopti, Danijel Pejdž postigla je 12 poena, uz osam skokova. Kada je reč o ekipi Francuske, najefikasnija je bila Gruda sa 16 poena, jedan manje ubacila je Čačuang, a sa 13 poena utakmicu je završila Dumerc.

Foto: EPA Images

 

Odmah po startu prve četvrtine, obe ekipe su pokazale dobar šut, uz veliku borbu i agresivnu odbranu. Francuska je imala blagu prednost, da bi u finišu povećala razliku na sedam poena, i tako obeležila prvi kvartal - 25:17.

Na početku druge četvrtine, Srbija je održavala priključak trojkama, ali je usledio pad u igri koji su protivnice iskoristile da povrate prednost stečenu u prvoj četvrtini. Sonja Petrović je predvodila našu reprezentaciju, ali je Francuska uspešno čuvala prednost. Selektorka Marina Maljković se odlučila za zonsku odbranu, što je zbunilo protivnice koje nisu imale rešenje za ovaj pristup. Srbija je u finišu poluvremena uspela da preokrene rezultat i povede sa - 33:32.

Foto: EPA Images

 

Treći kvartal je u potpunosti pripao Srbiji, koja je uglavnom imala sedam poena prednosti, ali se u finišu Francuska konsolidovala i smanjila zaostatak na minus četiri (53:49).

Srbija je kontrolisala igru i u poslednjim minutima. Protivnice su u nekoliko navrata zapretile, ali nisu uspele da prelome rezultat. Naš nacionalni tim je do kraja meča povećao rezultat na deset poena razlike i u istom tonu završio ovaj susret -76:68!

Foto: EPA Images

 

Srpske košarkašice su se tako domogle prvog zlata u istoriji naše zemlje - posle četiri srebra i dve bronze u prošlosti.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Petar Petković pravo u metu: Kurti nije smeo za pregovarački sto, a Svečlja se boji i plakata s likom Aleksandra Vučića!
Politika

Petar Petković pravo u metu: Kurti nije smeo za pregovarački sto, a Svečlja se boji i plakata s likom Aleksandra Vučića!

Direktor Kancelarije Vlade Srbije za KiM Petar Petković oglasio se putem plaftorme X i izneo jasan stav u vezi sa izjavama tzv. kosovskog ministra policije - Dželjalja Svečlje, koji je povodom plakata na severu Kosova sa likom predsednika Srbije Aleksandra Vučića uz poruku "vrhovni komandante čekamo te", zapretio da će Vučić, ukoliko dođe na Kosovo bez prethodnog zahteva – biti uhapšen.

30.06.2024

16:06

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija