• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: S. R.

28.06.2024

15:15

Srbi dobijaju po 200.000 evra, a Hrvati... Njihovi sportisti neće biti zadovoljni

Starsportphoto

Ostali sportovi

Srbi dobijaju po 200.000 evra, a Hrvati... Njihovi sportisti neće biti zadovoljni

Podeli vest

Svaki srpski sportista dobiće 200.000 evra od države ukoliko osvoji zlatnu medalju na predstojećim Olimpijskim igrama u Parizu (26. jul - 11. avgust), dok će Hrvati dobijati znatno manje.

Ono što je pre nekoliko dana najavio predsednik Srbije Aleksandar Vučić, sada je zvanično potvrđeno. Vlada je usvojila uredbu o novčanim nagradama za najveću svetsku sportsku smotru, kojom su, na inicijativu prvog čoveka države, ti iznosi znatno uvećani.

Za osvajanje zlatne medalje takmičari će dobiti 200.000 evra, srebro vredi 100.000 i bronza 60.000 "evropskih novčanica".

To važi i za kolektivne sportove, pa, primera radi, ukoliko košarkaška reprezentacija osvoji zlatnu medalju, svaki član tima inkasiraće 200.000.

U Hrvatskoj je takođe danas objavljeno koliko će ko zaraditi, ali su nagrade znatno manje.

Ministarstvo turizma i sporta Hrvatske saopštilo je da su nagrade za osvajače medalja na Olimpijskim igrama u Parizu uvećane, ali ne mogu prići onom što će Srbi zaraditi.

Premija od države za zlatnu medalju umesto dosadašnjih 27.650 evra iznosiće 41.000, za srebro 26.000, dok se za bronzu dobija 18.500 evra. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija