• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D. V.

21.07.2024

20:47

Slovenac se vratio na tron! Pogačar i treći put osvojio Tur de Frans

AP PHOTO

Ostali sportovi

Slovenac se vratio na tron! Pogačar i treći put osvojio Tur de Frans

Podeli vest

Slovenački biciklista Tadej Pogačar (25) pobednik je čuvenog 111. Tur de Fransa.

On je tako treći put u karijeri, pošto je prethodno bio najbolji 2020. i 2021. godine. Biciklista tima UAE Emirejts, bio je najbolji i u poslednjoj, 21. etapi, tačnije hronomentru od Monaka do Nice, a deonicu dugu 33,7 kilometara izvezao je za 45 minuta i 24 sekunde. Bila je to njegova šesta etapna pobeda ove godine na čuvenoj trci u Francuskoj, a treća uzastopna i 17. na trci u karijeri.

 

 

Pogačar je ovogodišnju trku u Francuskoj završio za 83 sata, 38 minuta i 56 sekundi. Drugoplsirani u konačno plasmanu bio je Danac Jonas Vinegegard, inače šampion iz 2022. i 2023. godine, koji je na kraju bio sporiji šest minuta i 17 sekundi, dok je trećeplasirani bio Belgijanac Remko Evenepul sa devet minuta i 18 sekudi zaostatka.

Foto: AP PHOTO

 

Pogačar je tako posle trijumfa nad Điro di Italija, uspeo je da trijumfuje i na čuvenoj trci u Francuskoj. On je tako postao tek osmi biciklista u istoriji koji je u istoj sezoni uspeo da osvoji dva prestižna takmičenja.

 

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija