• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

21.08.2024

17:50

S*ks, droga i rokenrol, a ne holivudska sr*nja! Naš slavni sportista iskreno o svemu

profimedia

Ostali sportovi

S*ks, droga i rokenrol, a ne holivudska sr*nja! Naš slavni sportista iskreno o svemu

Podeli vest

Legendarni srpski vaterpolista i trener Igor Milanović pričao je o svom načinu života, ali i o budućnosti srpskog vaterpola.

Naš nekadašnji trofejni vaterpolista i osvajač dve zlatne medalje na Olimpijskim igrama (1984 i 1988) za hrvataski "Jutarnji list" je pričao o svojoj karijeri i čuvenom pobedničkom golu koji je postigao u finalu Svetskog prvenstva 1986. godine  u Madridu protiv selekcije Italije.

- Taj me je pobednički gol u finalu odredio kao čoveka. Toliko je to daleko da sam zaboravio detalje, znam samo da sam uživao u tome svemu, u toj popularnosti nakon tog pogotka. Bio sam napaljen na treninge, radio sam puno, dolazio sam na treninge ranije i ostajao na bazenu posle odrađenog treninga. Današnjim klincima to danas ne pada na pamet, niko ne šutira na gol posle treninga, uopšte nisu posvećeni - rekao je on.

Zatim se dotakao svog privatnog život osamdesetih godina. Pričalo se da Milanović obožava provod i izlaske, ali on je to demantovao.

- Istina, bio sam tada neka vrsta "bonvivana", ali ne doslovno "S*ks, droga i rokenrol". Iza neke utakmice popila bi se neka čašica, ali to je sve. Nikad pre utakmica nisam izlazio, nikad u petak naveče nisam bio u nekom klubu ili kafani. Pratile su me priče o svemu, čitao sam svašta u medijima, ali  bio sam profesionalac i davao sve za ekipu za koju igram. Ostalo su legende - ističe Milanović.

Foto: profimedia

 

 

Ipak, na pitanje novinar da li su na kraju u život najbitniji "S*ks, droga i rokenrol", Milanović ističe da se na neki način slaže s tim, a zatim je pomenuo kako izgleda njegov život danas.

- Može se tako metaforički reći. Sad iznova otkrivam bluz i džez, prijatelji umetnici mi tu skraćuju put do nečeg novog. Tradicionalan sam, stalno slušam ploče. "Joe Jackson's Jumpin' Jive"  mi je ponajbolji albm. U slobodno vreme uopšte ne glesam televiziju, samo sport i filmove. Obožavam klasične filmove, nisam na odvratnim današnjim holivudskim sr*anjima, masovna produkcija mi nema smisla. Obožavam Džima Džarmuša,  recimo Dead Man, film u kojem je svaki dijalog za zapisati i zapamtiti. Crno beli film, kadrovi, dijalozi, scenografija, sve je savršeno i ništa nije suvišno - kaže slavni vaterpolista.

Naravno pomenuo je je i stanje u srpskom vaterpolu. Naši "delfini" su osvojilii zlatne medalje na tri poslednje Olimpijske igre, ali Milanović ipak kaže da se boji za budućnost našeg vaterpola.

- Imali smo pametne i školovane ljude na pravim mestima. Orlić, Rudić...da ne nabrajam, nastavili smo uspešnu jugoslavensku školu vaterpola. Uspeli smo sačuvati ono najbolje i išli naprijed. Stručni je rad bio dobar, imali smo tradiciju. Nažalost, danas struka loše radi s mladima. Ima odličnih trenera za prve ekipe, no to je sve. Oni koji rade s mladima nemaju kvalifikacije, nisu su za to niti dobro plaćeni. Malo se bojim za budućnost. Bez obzira na ove medalje u Parizu. Nije nas nigde bilo proteklih godina, bojim se pada u budućnosti - zaključio je Igor Milanović.

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

"Tiranin" u penziji! Rođen u Beogradu, a zbog jednog poziva postao legenda Hrvatske
Ostali sportovi

"Tiranin" u penziji! Rođen u Beogradu, a zbog jednog poziva postao legenda Hrvatske

Legendarni hrvatski vaterpolo stručnjak Ratko Rudić (76) zvanično se penzionisao! Najuspešniji trener u istoriji Olimpijskih igara rekao je zbogom ovom sportu na Korčuli, gde je organizovana revijalna utakmica reprezentacije Hrvatske koja je 2012. godine bila olimpijski šampion, protiv tima koji su činili igrači iz Srbije, Crne Gore, Mađarske, Španije, Grčke i Italije.

18.08.2024

15:42

sledeća vest

Vesti

Nebojša Bakarec: NED – Finansijsko oružje za nametanje politike SAD!
Kolumne

Nebojša Bakarec: NED – Finansijsko oružje za nametanje politike SAD!

Nacionalni fond za demokratiju - NED (engl. National Endowment for Democracy) je neprofitna američka vladina organizacija osnovana 1983. godine sa ciljem „promocije demokratije“. Fond dobija najveći deo finansijskih sredstava od Kongresa (United States Congress) i Ministarstva inostranih poslova SAD (US Department of State). U stvarnosti NED je zamena za dotadašnje „meke“ delatnosti CIA, i NED je organizacija koja je popunila prazan prostor u širenju američke meke moći, koji je postojao i pored slične delatnosti USAID i Stejt dipartmenta.

21.08.2024

18:53

TV

Hronika

Za mržnju u Srbiji nema mesta! Ženi koja je pretila vlasniku poslastičarnice "Pelivan" određeno zadržavanje!
Hronika

Za mržnju u Srbiji nema mesta! Ženi koja je pretila vlasniku poslastičarnice "Pelivan" određeno zadržavanje!

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave za tehniku, Službe za borbu protiv visokotehnološkog kriminala u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, Posebnim odeljenjem za borbu protiv visokotehnološkog kriminala uhapsili su Lj. K. (1968) iz Beograda zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila krivično delo izazivanje nacionalne, rasne i verske mržnje i netrpeljivosti.

21.08.2024

17:24

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Kapitulacija Kijeva znači rat sa "Blekrokom"! Putin i Rusija se spremaju za ključnu bitku, ali ne sa Ukrajinom i Zapadom!
Nimalo naivno!

Kapitulacija Kijeva znači rat sa "Blekrokom"! Putin i Rusija se spremaju za ključnu bitku, ali ne sa Ukrajinom i Zapadom!

Jedno od najvažnijih pitanja koja muče ne samo naše zaklete zapadne prijatelje, već i masovnog Rusa, jeste šta su tačno planovi Kremlja za Ukrajinu. Jer od toga će zavisiti trajanje Specijalne operacije, broj novih regiona, prihodi stanovništva, obim izgradnje za obnovu infrastrukture uništene ratom i ukrajinskom vlašću i još mnogo, mnogo toga.

21.08.2024

18:30

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija