• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: A.K.

01.09.2024

07:45

Da se naježiš! Ćalac poslao emotivnu poruku Angelini: Bogu hvala (FOTO/VIDEO)

profimedia

Ostali sportovi

Da se naježiš! Ćalac poslao emotivnu poruku Angelini: Bogu hvala (FOTO/VIDEO)

Podeli vest

Angelina Topić je postala svetski prvak u skoku uvis na Svetskom prvenstvu za juniore u Limi, a njen otac i trener legenda naše atletike Dragutin Topić ne krije da je ponosan.

Naša šampionka je oduvala protivnice i posle povrede na Olimpijskim igrama u Parizu vratila se još jača. Imala je tada naprsnuće fibule desnog skočnog zgloba, nije mogla da se bori za medalju, a već posle nekoliko nedelja vratila se takmičenju i pokazala da je kraljica. 

Jedina je na Svetskom prvenstvu preskočila letvicu postavljenu na 1,91 metar i objedinila tako titule evropske i svetske prvakinje do 20 godina. Dragutin je skoro ostao bez reči posle novog velikog uspeha.

 

"Nosio te ćalac na ramenima... I danas je. Do pobedničkog postolja. Ne znam šta da napišem, šta da izgovorim, osim Bogu hvala", napisao je Dragutin  na duštvenoj mreži Instagram.

 

Angelina nije skakala na visini od 1.75, a onda je rutinski  preskočila visinu od 1.80 metara. Isto je uradila i na visini od 1.84, a onda bila sjajna i na izazovu od 1.87 metara. Prvi problemi usledili su na visini od 1.89, kada je Angelina dva puta rušila lestvicu, pre nego što je preskočila u trećem pokušaju. Šampionski mentalitet je presudio, Topićeva je iz prvog pokušaja preskočila visinu od 1.91 metara i obezbedila titulu šampionke sveta pošto su njene rivalke rušile tri puta lestvicu na visini 1.91.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija