• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: A.K.

08.10.2024

09:55

To su laži, evo u kakvom je stanju Šumaher! Ugledni doktor otkrio jezive detalje

EPA Images

Ostali sportovi

To su laži, evo u kakvom je stanju Šumaher! Ugledni doktor otkrio jezive detalje

Podeli vest

Svetski mediji su objavili da je Mihael Šumaher bio na venčanju svoje ćerke Đine na Majorci, ali to negira ugledni neurohirurg Jusi Posti, koji tvrdi da je to nemoguće.

Mediji su preneli informaciju, ali bez dolaza u vidu fotografije ili snimka. Hirurg zadužen za deo neurohirurgije i traumatskih povreda mozga bolnici Turku Finskoj sumnja da je legendarni Šumaher u stanju da prisustvuje venčanju.

Legendarni Nemac nije se pojavio u javnosti od nesreće koju je imao na skijanju 2013. godine. On je udario glavom o stenu u francuskim Alpima tokom skijanja, jedno vreme je bio u komi, godinama se leči, ali se o tome gotovo ništa ne zna.

- Ako je u njegovoj kući bolnica, čini se da je on tu provodio većinu vremena - navodi Posti za list Iltalehti.

Finski doktor na osnovu dostupnih informacija tvrdi da Šumaher ne vodi baš aktivan život.

- Sve ukazuje na to da se ne oseća dobro. Kao bolesnici na krevetu, većina ljudi postaje toliko slaba i nepokretna da ih više nije moguće izvući iz kreveta posle toliko godina.

Foto: EPA Images

Mihael Šumaher

 

On je dao i medicinski argument o mogućem stanju legendarnog vozača.

- On je verovatno u istom stanju poslednjih deset godina. Sumnjam da se išta iznenada promenilo u ovoj fazi. Pacijenti oporavljaju ono što mogu oporaviti do dve godine, a onda se obično utvrđuje nivo oporavka. U suštini, ove vrste pacijenata su u najboljem slučaju  eksperimentalni modeli - kaže Finac o oporavku od trauma poput one koju je Šumi doživeo.

Posti kaže da je pročitao da sedmerostruki svetski šampion komunicira očima.

- Postoji nekoliko posledica oštećenja mozga. Na primer, postoji mogućnost da zbog povrede pacijent ne želi da komunicira ni sa kim osim sa svojom porodicom. Takođe, može da se dogoditi i da niko osim njegove porodice ne može da komunicira s njim na smislen način.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Naš narod je uvek podržavao državnu zajednicu s Crnom Gorom! Crnogorci su bili zavedeni pričama da će im nezavisnost doneti nešto dobro! (VIDEO)
Live TV

Naš narod je uvek podržavao državnu zajednicu s Crnom Gorom! Crnogorci su bili zavedeni pričama da će im nezavisnost doneti nešto dobro! (VIDEO)

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je juče da Srbija nikada nije ništa učinila protiv Crne Gore, već je bilo upravo suprotno, Crna Gora se ogrešila o Srbiju. Vučić je, govoreći na konferenciji za novinare na samitu Procesa Brdo-Brioni koji se održava u Tivtu, rekao da se Srbija ne meša u unutrašnju politiku suseda, uključujući Crnu Goru i da mu je potpuno svejedno ko će tamo da formira Vladu. Ovim povodom, gosti "Info dana" bili su narodni poslanik Stefan Krkobabić i član Glavnog odbora Socijalističke partije Srbije Radovan Arežina.

09.10.2024

16:32

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija

Nauka