• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: A.K.

08.10.2024

07:44

Doping me je ubio! Siner i dalje na "nišanu" tenisera

profimedia

Tenis

Doping me je ubio! Siner i dalje na "nišanu" tenisera

Podeli vest

Argentinac Giljermo Korija, nekadašnji treći teniser sveta, koji je tokom karijere bio suspendovan zbog dopinga, kaže da nije imao isti tretman kao Janik Siner.

Italijan čeka definitivan epilog doping skandala. Odlukom ITIA je Siner oslobođen svake odgovornosti nakon što je bio u dva navrata pozitivan na klostebol,  ali je Svetska antidoping agencija (WADA) uložila je žalbu pred Sudom za sportsku arbitražu u Lozani.

Argentinac Giljermo Korija je 2001. bio kažnjen sa dve godine i skoro 100 hiljada dolara. Potom je uspeo da dokaže da nije kriv i posle sedam meseci je mogao da se vrati na teren.

- Nandronolon je ušao u moj organizam kroz zaraženi vitamin. Nažalost nisam imao isti tretman kao Siner - rekao je intervjuu za magazin "Klej“ Giljermo Korija.

Foto: EPA-EFE/JESSICA LEE

Janik Siner na udaru

 

Doping ga je potpuno uništio.

- Doping me je ubio, bio sam u najboljoj formi, posle sam se vratio ogorčen.  Angažovao sam psihologe, išao na detektor laži, pravio genetske testove kako bih dokazao kako je doping ušao u moje telo, da nisam hteo da izvučem nikakvu korist od toga. 

Tužio je američku farmaceutsku firmu, koju je smatrao krivom za to što mu se dogodilo, tražio odštetu od 10 miliona dolara, ali su se vansudskim poravnanjem dogovorili na trećinu te sume. Siner je prošao mnogo bolje, nije morao da prolazi za razliku od Korije, Simone Halep i nekih drugih. On može da igra dok se bori da dokaže da nije kriv. 

- Samo jedno tražim, da svi imaju isti tretman - dodao je Korija, koji je igrao finale Rolan Garosa, 2004. Vodio je sa 2:0 u finalu protiv zemljaka Gastona Gaudija, imao i meč lopte, ali nije dovršio posao.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Ona je najbolja medicinska sestra u Srbiji!
Društvo

Ona je najbolja medicinska sestra u Srbiji!

Među hiljadama prijavljenih medicinskih sestara za izbor najpredanije svom poslu u organizaciji fondacije "Zajedno za osmeh", nagrada Milosrdna sestra Darja Aleksandrovna Korobkina pripala je Brankici Savović iz Priboja!

08.10.2024

13:05

Ivana iz Beograda preživela je pakao zbog stenica: Kako da ih prepoznate i otarasite ih se
Društvo

Ivana iz Beograda preživela je pakao zbog stenica: Kako da ih prepoznate i otarasite ih se

Sitni, dosadni insekti - bube stenice, vrebaju iz skrovišta u domaćinstvu i tokom noći izlaze da se hrane ljudskom krvlju. Njihovi ugrizi su obično bezopasni, ali mogu izazvati alergijske reakcije i infekcije kože. Ali kako da ih se otarasite a na da zbog njih morate da se iselite, kao što je to na kraju bio slučaj sa Ivanom iz Beograda, o čijoj agoniji od mesec dana samo već pisali.

08.10.2024

13:01

TV

(VIDEO) Evo zašto arapski svet ne reaguje na strahote u Gazi! Velikom kuvaru rata ne odgovara da Iran podrži Palestince! Suština svega je novac!
Live TV

(VIDEO) Evo zašto arapski svet ne reaguje na strahote u Gazi! Velikom kuvaru rata ne odgovara da Iran podrži Palestince! Suština svega je novac!

Godinu dana rata u Pojasu Gaze, borbe ne staju ni dan! Izrael potvrđuje da je izveo ciljani napad na Bejrut. Ulične borbe u Torecku. Veliki sajber napad na ruske medije. Oslobođena Grodovka. Predsednik Putin proslavlja 72. rođendan! Iz Kremlja poručuju: Provešće ga radno! Na sve najvažnije svetske teme u emsiji "Rat uživo"govorili su Marko Lakić, urednik digitalnog izdanja lista "Politika" i Ibro Ibrahimović, član predstavništva SPS.

07.10.2024

21:49

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Beogradska filharmonija modnim defileom predstavila novu koncertnu garderobu: Filharmoničari priredili modnu reviju za svoju publiku (FOTO)
Kultura

Beogradska filharmonija modnim defileom predstavila novu koncertnu garderobu: Filharmoničari priredili modnu reviju za svoju publiku (FOTO)

Posebnim modnim defileom Beogradska filharmonija je predstavila novu koncertnu garderobu koju je kreirao Modni studio Zabunović, a izradila fabrika Luss tekstil. Uoči filharmonijskog koncerta u petak 4. oktobra, filharmoničari su priredili modnu reviju za svoju publiku koja je ogromnim aplauzom pozdravila novo izdanje muzičara.

07.10.2024

19:48

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija