• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J.J.

09.10.2024

13:34

Poneo zastavu Libana, pa dobio otkaz! Prvi muslimanski trener u istoriji NFL-a izazvao buru u Americi! (FOTO)

Action images

Ostali sportovi

Poneo zastavu Libana, pa dobio otkaz! Prvi muslimanski trener u istoriji NFL-a izazvao buru u Americi! (FOTO)

Podeli vest

Robert Saleh, doskorašnji trener Njujork Džetsa, pre svega par dana dobio je otkaz na toj poziciji, a veliku prašinu je podigla mogućnost da je otkaz dobio zbog nošenja zastave Libana na jednoj utakmici.

Savet za američko-islamske odnose zatražio (CAIR) je pojašnjenje od Njujork Džetsa nakon iznenadne odluke o otpuštanju trenera Roberta Saleha, koji je navodno izbačen iz klupskih prostorija uz pratnju obezbeđenja.

Saleh, prvi muslimanski trener u istoriji NFL-a i libanskog porekla, otpušten je samo nekoliko dana nakon što je nosio bedž sa zastavom Libana tokom utakmice u Londonu.

Salehova odluka da nosi libansku zastavu desila se u trenutku eskalacije sukoba na Bliskom istoku, gde su izraelski napadi gađali Liban i Gazu.

Tajming otpuštanja, kao i činjenica da je Saleh javno isticao svoju libansku baštinu, izazvali su brojne spekulacije, posebno zbog NFL-ovog programa "Heritage", koji podstiče trenere i igrače da ponosno ističu svoje poreklo.

Foto: Reuters

Robert Saleh

U svom saopštenju, CAIR je izrazio zabrinutost zbog mogućih razloga Salehovog otpuštanja.

- Iako niko ne bi smeo da donosi ishitrene zaključke o tome zašto su Džetsi otpustili trenera Saleha, izveštaj da je obezbeđenje Džetsa fizički ispratilo Saleha iz prostorija izaziva zabrinutost oko mogućih motiva za tako neprijateljski postupak – naročito imajući u vidu da je Saleh pre samo nekoliko dana nosio bedž sa zastavom Libana na utakmici - navodi se u saopštenju organizacije.

Saleh je nosio libansku zastavu tokom utakmice koju su Džetsi izgubili od Minesote Vajkingsa rezultatom 23:17 u Londonu. Zastava je bila deo NFL-ove inicijative koja omogućava učesnicima da nose simbole svojih zemalja tokom sezone. Ipak, njegova odluka izazvala je veliku pažnju, s obzirom na trenutne sukobe između Izraela i Hezbolaha u Libanu, a neki korisnici društvenih mreža kritikovali su trenera zbog ovog poteza.

Foto: Reuters

Robert Saleh

Iako je Saleh, koji je predvodio Džetse tri sezone bez plasmana u plej-of, otpušten u očima mnogih kao deo rutinskih promena u svetu profesionalnog sporta, činjenica da je ispraćen iz klupskih prostorija uz obezbeđenje izazvala je sumnje, posebno u svetlu polemike oko libanske zastave.

Džo Beninjo, poznati njujorški sportski voditelj, osvrnuo se na ovaj slučaj, rekavši da nije mogao da izbegne političku dimenziju Salehovog otpuštanja.

- Saleh je nosio libansku zastavu na svom dresu pre neki dan u Londonu... Pitam se da li je to na neki način uticalo na ovu odluku - izjavio je Beninjo gostujući u jednoj emisiji.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Nema stabilne EU bez Srbije kao njene članice! Orban održao istorijski govor u Strazburu! (VIDEO)
Live TV

Nema stabilne EU bez Srbije kao njene članice! Orban održao istorijski govor u Strazburu! (VIDEO)

Viktor Orban održao je govor u Strazburu u zgradi Evropskog parlamenta u kome je pomenuo Srbiju. On je rekao da je naša zemlja ključna za Zapadni Balkan. Prema njegovim rečima, ključ sIgurnosti EU je u tome da se čitav Zapadni Balkan priključi EU i istakao je da će Balkan ostati nestabilna regija dokle god Srbija ne bude članica EU. Na ovu tremu u "Info jutru" govorio je Marko Blažić iz Centra za društvenu stabilnost. U program se uključio i Vladimir Kokanović, predsednik Saveza Srba Slovenije.

10.10.2024

12:45

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija

Pazite se! Napravio Terminatora u prirodnoj veličini! A šta sve tek može!
Srbija

Pazite se! Napravio Terminatora u prirodnoj veličini! A šta sve tek može!

Ivan Simović (40) inženjer informatike u mašinstvu iz Kragujevca, upoznao se 3D modeliranjem još u srednjoj školi, pre više od dve decenije. A za samo nekoliko godina, kada je iz hobija, pomoću svog 3D štampača počeo da "kreira", nastao je i čuveni lik iz filmskog hita, a mnogo toga još se krčka u njegovoj "3D kuhinji"!

10.10.2024

13:21