• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J. P.

12.10.2024

09:10

Tragedija! Atletičar preminuo u 28. godini

profimedia

Ostali sportovi

Tragedija! Atletičar preminuo u 28. godini

Podeli vest

Britanski atletičar Robi Fitzgibon, član atletskog kluba Brajton Feniks, tragično je preminuo u 28. godini, objavio je njegov klub.

Nesrećni događaj dogodio se 7. oktobra, a uzroci smrti još uvek nisu poznati. S obzirom da je Fitzgibon već duže vreme bolovao od psihoze, sumnja se da bi to moglo biti povezano sa njegovom smrću, ali se očekuju rezultati obdukcije koji će rasvetliti okolnosti.

Naime, u petak uveče, predsednik kluba Majk Taunli i njegov zamenik Džoš Gilmanot saopštili su vest i uputili emotivnu poruku javnosti, izražavajući duboko žaljenje zbog gubitka jednog od svojih najvrednijih članova.

"S ogromnom tugom obaveštavamo sve da je naš voljeni Robi Fitzgibon preminuo. Bio je prijatelj mnogima, izvor inspiracije i motivacije, ne samo za naše članove, već i za sve koji su imali priliku da ga poznaju. Robi je predstavljao sve što cenimo u našem klubu - predanost, upornost i ljubav prema atletici", poručili su iz Brajtona.

Foto: profimedia

 Robi Fitzgibon

Fitzgibon se pridružio pomenutom atletskom klubu sa samo 12 godina, i ubrzo je pokazao svoj vanserijski talenat. Kao osamnaestogodišnjak, 2015. godine, osvojio je titulu na 1.500 metara u konkurenciji engleskih škola.

Njegovu karijeru nastvio je da gradi i na Evropskom prvenstvu u atletici do 20 godina, gde je 2016. godine zauzeo peto mesto. Takođe, Fitzgibon je ponosno predstavljao Veliku Britaniju na međunarodnim takmičenjima, uključujući nekoliko prestižnih događaja u okviru Dijamantske lige. Njegov poslednji nastup na velikoj sceni bio je na Evropskom prvenstvu održanom u Glazgovu 2019. godine.

Nažalost, ubrzo nakon tog takmičenja, Fitzgibon je zadobio povredu skočnog zgloba, što ga je sprečilo da se vrati na prethodni nivo forme. Iako je povreda prekinula njegov takmičarski uspon, Robi nije odustao. Počeo je da trenira za Brajtonski maraton, planirajući da prikuplja novac za dobrotvornu organizaciju "Mind", koja se bavi mentalnim zdravljem, nakon što mu je 2022. godine dijagnostikovana psihoza.

Foto: profimedia

 

Brajton Feniks potvrdio je da će Robijev otac, Robin Fitzgibon, sledeće godine učestvovati na maratonu u čast svog sina. Klub je pozvao sve ljude da podrže ovaj plemeniti gest i doniraju sredstva za organizaciju.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Amerika i Srbija potpisale istorijski važan ugovor! SAD vidi našu zemlju kao lidera u regionu!
Live TV

Amerika i Srbija potpisale istorijski važan ugovor! SAD vidi našu zemlju kao lidera u regionu!

U proteklih 10 godina Srbija je sprovela 10 reformi koje su nas je dovele do stabilne ekonomije, a na kraju i do toga da naša zemlja prvi put u istoriji dobije investicioni rejting. Cilj je da prosečna plata bude 1400 evra, a prosečna penzija 600 evra. O potpisivanju energetskog ugovora u "Info jutru" govorili su ekonomista Mihajlo Rabrenović i Zoran Milosavljević sa Instituta političkih studija.

12.10.2024

10:36

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

Imate ove simptome? Proverite da li vam fali vitamin C
Zdravlje

Imate ove simptome? Proverite da li vam fali vitamin C

Vitamin C jedan je od važnijih nutrijenata, koji u našem organizmu igra ključnu ulogu u održavanju dobrog zdravlja. Iako ga često preporučuju kada smo prehlađeni, on za naše telo predstavlja mnogo više od samog leka za prehladu.

12.10.2024

10:00

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija

Po ovome se prepoznaje Topola!
Srbija

Po ovome se prepoznaje Topola!

Po uzoru na ostala mesta u Srbiji, čije trgove krase ogromna trodimenzionalna slova kojima je ispisano ime grada, omiljene lokacije za selfije mladih i gostiju, i Topola je dobila takav simbol!

11.10.2024

15:16

Nauka