• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

02.12.2017

20:45

(FOTO/VIDEO) PARTIZAN SE UDAVIO U "MORAČI"! Budućnost kaznila početničke greške crno-belih!

Partizan

(FOTO/VIDEO) PARTIZAN SE UDAVIO U "MORAČI"! Budućnost kaznila početničke greške crno-belih!

Podeli vest

Košarkaši Budućnosti su u 10. kolu ABA lige pobedili Partizan sa 86:79 (24:20, 31:23, 16:26, 15:10)

Ostala je Budućnost na samo jednom porazu u regionalnom šampionatu, a malo je nedostajalo Partizanu da slavi u "Morači".

Bili su Podgoričani tokom većeg dela meča u vođstvu, aali su crno-beli u finišu propustili priliku da preokrenu rezultat i prelome utakmicu.

Pri rezultatu 79:78 za Budućnost gosti su napravili nekoliko početničkih grešaka - Marinković je promašio zicer, Veličković napravio faul u napadu, a Vilijams-Gos izgubio loptu, što su domaći kaznili i na kraju došli do pobede.

Najefikasniji u podgoričkom timu bio je Nemanja Gordić sa 19 poena, a pratili su ga Danilo Niolić sa 15 i Kajl Gibson sa 13.

Kod Partizana se istakao Patrik Miler sa 22 poena, Najdžel Vilijams-Gos je dodao 14, a Novica Veličković 10.

BUDUĆNOST - PARTIZAN 86:79 (24:20, 31:23, 16:26, 15:10)

Dvorana: "Morača". Sudije: Kolješić, Mitrovski, Arsenijević.

BUDUĆNOST: Ivanović, Barović, Se. Šehović, Starovlah, Gordić, Bojić, Ilić, Z. Nikolić, Gibson, Popović, Lendri, D. Nikolić. 

PARTIZAN: Miler, Vilijams-Gos, Aranitović, Marinković, Tanasković, Veličković, Pecarski, Gavrilović, Andrić, Čakarević, Stevanović, Šalić.

Budućnost VOLI

TOK MEČA

Četvrta četvrtina:

- Novi poeni Zorana Nikolića, koji čini se stavlja tačku na utakmicu - 84:77 na 40 sekundi do kraja utakmice. Rutinski su priveli kraju domaći igrači i upisali devetu pobedu u šampionatu - 86:79.

- Gordić je preuzeo odgovornost u domaćem timu i vezao četiri poena - 79:72. Potom dvojka Gosa i trojka Andrića za 79:77. Zoran NIkolić je bio polovičan sa penala, a na drugoj strani je Marinković promašio zicer, što je kaznio Danilo Nikolić - 82:77.

- Rastrzana igra na obe strane i loše organizovani napadi, pa je na pet minuta do kraja 75:72 za Budućnost.

- Poeni Šehovića sa penala za Budućnosti, dok je Miler ubacio trojku za goste, posle koje je Džikić zatražio tajm-aut - 73:72.

Treća četvrtina:

- Izjednačenje Partizanu doneli su Miler i Marinković, ali je Ivanović košem u poslednjim trenucima doneo prednost Budućnosti pred početak poslednje deonice - 71:69.

- Pet vezanih poena crno-belih, dvojka Veličkovića pa trojka Marinkovića za 64:61. Na drugoj strani trojka Starovlaha, odgovorio je prodorom Miler - 67:63.

- Dobar početak Partizana na startu treće deonice, serija 7:0. Gordić je trojkom zaustavio nalet Partizana, a uzvratio je Gavrilović dvojkom - 58:52.

Budućnost VOLI

Druga četvrtina:

- Tačku na treću četvrtinu stavio je Gordić trojkom šest sekundi pre kraja deonice za dvocifrenu prednost - 55:43.

- Serija Budućnosti 8:0, trojke Gordića i Ivanovića i dva poena Gibsona - 52:43, posle koje je Miroslav Nikolić zatražio tajm-aut.

- Posle trojke Andrića je usledila serija domaćeg tima 7:0, koju je režirao Šehović - 41:35. Crno-beli hvataju priključak zahvaljujući MIleru, koji se razigrao - 44:43.

- Rezultatska klaskacila, timovi se smenjuju u vođstvu - 34:32.

- Sedam vezanih poena Partizana, od kojih je pet ubacio Čakarević za prvo vođstvo gostiju na meču - 24:27. Šehović je košem uz faul prekinuo seriju crno-belih - 27:27. 

Prva četvrtina:

- Uhvatili su crno-beli priključak i igralo se koš za koš u finišu prve četvrtine - 24:20.

- Posle tajm-auta poeni Milera a onda i Gavrilovića, uzvratio je Nikolić trojkom. Usledila je serija 7:0 crno-belih, koji su uhvatili priključak - 15:13. prekinuo je NIkolić dvojkom seriju Partizana - 17:13.

- Mnogo bolji početak domaćih igrača, i već posle tri i po minuta dvocifrena rpednost Budućnosti - 12:2. Dve trojke pogodio je Gibson, a upisali su se i Gordić i NIkolić. Kod Partizana je samo Vilijams-Gos dao koš.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

(VIDEO) Ovaj snimak je razgnevio celu Rusiju! Kako je Ukrajina uspela ovo?! Dron zbrisao milionski supermoderni sistem!
NEVEROVATNO

(VIDEO) Ovaj snimak je razgnevio celu Rusiju! Kako je Ukrajina uspela ovo?! Dron zbrisao milionski supermoderni sistem!

Prema tvrdnjama ukrajinske vojske, u napadu njihovih snaga uništen je skupoceni sistem ruske vojne opreme. Ukrajinska vojno-obaveštajna agencija GUR objavila je u subotu video snimak za koji tvrde da prikazuje udar pripadnika Obaveštajne službe odbrane Ukrajine (DIU) i 15. odvojene artiljerijsko-izviđačke brigade Black Forest kako gađaju ruski radarski sistem 48Y6 K-1 Podljot, a na snimku je uhvaćen i dramatičan trenutak eksplozije.

27.04.2024

20:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija