• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. Gligorić

09.07.2019

21:07

VELIKE PROMENE U PRVOM TIMU PARTIZANA! Savo menja pola tima!

Partizan

VELIKE PROMENE U PRVOM TIMU PARTIZANA! Savo menja pola tima!

Podeli vest

Savo Milošević odlučio je da potpuno rekonstruiše Partizanov tim! Trener crno-belih namerava da promeni čak šestoricu igrača u prvoj postavi u odnosu na prošlu sezonu

Četvorica novih fudbalera već su zaigrala na pripremama, a čeka se da dođu još ofanzivac koji dejstvuje po levom krilu i defanzivni vezista. Novi igrači su štoper Dominik Dinga, levi bek Rajko Brežančić, povratnik na mestu plejmejkera Sejduba Suma i špic Umar Sadik. Na mestu ofanzivca ili krila čeka se dolazak zvučnog pojačanja, gde su mete Takuma Asano (24), Brazilac Karlos Eduardo (31) i Argentinac Huan Ignasio Kavaljaro (25) (vidite okvir).

Disciplina na nivou

Crno-beli će verovatno biti primorani da traže i novog štopera, pošto će Strahinja Pavlović najverovatnije u Juventus, a Svetozar Marković u Olimpijakos. Ostale pozicije čine starosedeoci Vladimir Stojković, Nemanja R. Miletić, Saša Zdjelar i Zoran Tošić.

Milošević je zadovoljan kako ekipa zasad izgleda, iako je u poslednjoj kontrolnoj utakmici protiv Olimpije protivnik slavio rezultatom 1:0.

- U duelu sa Olimpijom sve je bilo odlično osim rezultata. To je bio nivo Lige Evrope, a mi još imamo vremena da se spremamo i uigravamo. Voljni momenat i disciplina su mi bitni, a to je na zavidnom nivou - ističe Milošević.

Jedan od novajlija Umar Sadik, koji je pozajmljen od Rome, kaže za Informer da je zadovoljan onim što vidi na startu svog mandata.

- Počastvovan sam načinom na koji su me saigrači primili, imamo dobru ekipu, momci su motivisani, odišu samopouzdanjem i sjajno su me primili. Jedna od ideja je da Brežančić i Miletić centriraju s bokova i da ja dajem golove na njihove centaršuteve. Ovde me je super dočekao Suma, vidi se da je kvalitetan igrač i da ćemo zajedno doprineti uspesima tima. Mnogo Afrikanaca je uspelo u Partizanu, nadam se da će i meni da se posreći - kaže Sadik.

(VIDEO) MAGIJA! Suma napravio smešnim Stojkovića i trenera Miloševića!

Sporna pozicija

Partizan je u prethodnim sezonama muku mučio na poziciji levog beka. Sada je kao slobodan igrač stigao Rajko Brežančić i od njega se očekuje da konačno popuni tu godinama spornu poziciju, na kojoj se izmenjalo mnogo fudbalera.

- Trener Milošević me je ubedio da dođem u Partizan, a ja svakako ne bih dolazio da ne mogu da pomognem. Imam 29 godina i dovoljno iskustva. Neću odmah reći da obećavam titulu i uspeh u Evropi, ali sto odsto mogu da tvrdim da će svako od nas dati sve od sebe za ovaj klub - ističe Brežančić.

Izvesno je da će na poziciji štopera igrati Dominik Dinga, novajlija koji je došao iz Urala. Povremeni mladi reprezentativac Srbije veruje da će klub imati uspeha s njim na toj poziciji.

- Došao sam da igram. Plan je da uđemo u Ligu Evrope i odigramo što više mečeva. Ovo je dobra ekipa, sjajni momci. Šef Milošević me poznaje još od moje 13. godine, znam šta očekuje od mene i verujem da neće biti nikakvih problema - zaključuje Dinga.

NaAsano najbliži, kontaktirali i sa Marašem

Što se tiče pojačanja na poziciji ofanzivnog veziste, zasad je dolasku u Partizan najbliži Japanac Takuma Asano (25) iz Arsenala. Asano igra polušpica, ali može i na krilo, a u Humsku bi došao na jednogodišnju pozajmicu.
Taj transfer završava lično Savo Milošević, a ako pregovori propadnu, preostale mete su Brazilac Karlos Eduardo (31), koji je slobodan igrač nakon isteka ugovora s Paranom, kao i još jedan fudbaler bez ugovora, Argentinac Huan Ignasio Kavaljaro (25). Eduardo je daleko poznatiji, pošto je odigrao šest mečeva za reprezentaciju Brazila, a dok je bio u Hofenhajmu pre 11 godina, vredeo je čak 20 miliona evra.
Sve češće se spominje i dolazak novog štopera, a crno-beli su kontaktirali Nikolu Maraša (23), fudbalera portugalskog Čaveza. Međutim, klub koji je ispao iz Primeire traži visoko obeštećenje, ali moguće je da, kako se bude bližio kraj prelaznog roka, ipak spusti zahteve.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija