• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

20.10.2019

13:49

ENGLEZI, PAZITE SE, U SRBIJI SU DOKAZANI RASISTI! Britanski mediji na sraman način najavljuju meč Junajteda i Partizana!

Partizan

ENGLEZI, PAZITE SE, U SRBIJI SU DOKAZANI RASISTI! Britanski mediji na sraman način najavljuju meč Junajteda i Partizana!

Podeli vest

Britanski mediji odlučili su da umesto prave sportske najave za meč Partizana i Mančester junajteda krenu drugim putem i podsete sve koji planiraju da krenu put Beograda da tamo žive rasisti

Ovoga puta su se "uhvatili" za rasizam, navodno zabrinuti šta bi to fudbalere i pristalice "crvenih đavola" moglo da sačeka u Beogradu, podsećajući na nedavne sankcije UEFA, a tablid "San" eksploatiše i rečima trenera crno-belih Sava Miloševića, koje su, nasuprot njihovim željama da Srbe prikažu kao "loše momke" - umirujuće.

STIŽE DA ZARIJE NOŽ U RANJENI TOTENHEM! Englezi se plaše Zvezdinog veziste!

Reći ću našim navijačima: veliki klub, džinovski klub, dolazi u posetu - i trebalo bi da nam bude čast što igramo protiv Mančester junajteda, prvi put od 1966. godine. Moramo da budemo ponosni što možemo da ugostimo igrače, trenere, lidere i navijače tako sjajnog kluba - rekao je navodno Savo Milošević, a prenosi “San”.

Foto: Starsportphoto

Tabloid u nastavku teksta navodi da Partizan i Beograd imaju dugu listu sankcija za rasizam i diskriminaciju, podsećajući na slučaj iz 2014. godine, sa utakmice crno-belih i Totenhema, gde su, kako kažu, na tribinama istaknuti antisemitski transparenti i simboli, kao i nedavno na meču kluba iz Humske i Malatijespor, na kome je "deblji kraj" izvukao bivši igrač Crvene zvezde - Mičel Donald.

Otuda "San" konstatuje, inspirisan nedavnim incidentom u Bugarskoj, da je gostovanje Junajteda u Beogradu visokorizično, ali u treneru Partizana očito nisu naišli na pravog sagovornika, niti nekoga ko će suditi svom narodu i navijačima.

- Možda tome ne bi trebalo pridavati toliko pažnje, jer oni koji to rade u tome uživaju, uživaju u svojoj gluposti i primitivizmu. Za mene i za sve normalne ljude teško je razumeti i nemoguće prihvatiti takvo ponašanje i pojave. Posebno u sportovima, koji bi trebalo da budu most između različitih nacija, boje kože, religije, pola. Frustriran sam kad čujem i čitam o svim oblicima diskriminacije, uključujući rasnu naravno. Fudbal i sport uopšte obogaćuje ljude, čini ih boljim, zbog prijateljstava koje ste stekli, upoznavanje drugih kultura, drugih naroda. Ako sam, kao Srbin, pokazao maksimalno poštovanje u Engleskoj, Španiji i Italiji gde sam igrao, onda im uzvraćam to poštovanje i to je zaista najmanje što mogu da učinim kada nas poseti Mančester junajted ili bilo koji drugi fudbalski rival - rekao je Savo Milošević.

 

Bonus video:




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Acaxxx

pre 4 godine

Znaci zato dr Terza otisao u Englesku.Da pravi frku Partizanu.

LALA

pre 4 godine

Englezi , znamo da je napad najbolja odbrana , sram vas bilo

Mito

pre 4 godine

Najveći uzurpatori u svetu koji su terorisali, ubijali, silovali, masakrirali pola Azije, više od pola Afrike, Severnu Ameriku i Australiju naselili kriminalcima najgore vrste koji su istrebili Abriđane, a da nekažem šta su sve radili Škotoma, Velšanima i Ircima, pri tome pljačkajući sve što mogu, drugim rečima najgenocidnija nacija kroz istoriju bilo fizički ili kurtuloroški, deli lekcije o primitivizmu i nasilju. Molim gospodu novinare koji sa toliko strasti pljuju jedan narod stariji od njih da pročitaju svoju istoriju, pre nego što poćnu da dele lekcije.

branko1

pre 4 godine

Za vas Engleze imam samo četiri slova JJMP,šta god to značilo

kopač kontejnera

pre 4 godine

Ali nikad nismo bili robovlasnici i antisemiti

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)
Live TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubistva Danke Ilić. Osumnjičeni za ubistvo od samog početka pokazuju vrlo neobično ponašanje. O tome šta je sve neobično u ovom slučaju, u emisiji "Info dan" govorile su Maja Jovanović iz Biroa za borbu protiv trgovine decom i psihološkinja Katarina Matić. Uživo u program javila se i novinarka Informera Vesna Jović sa najnovijim informacijama iz okoline Bora.

19.04.2024

16:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija